Afgelopen zaterdag mochten de jongens van EGVV naar Terborg. Waarbij de sommigen normaal gesproken niet verder dan Borculo of Lochem komen was dit een wereldreis.
Weten we de pot van 12 november 2022 nog? Dat was thuis tegen.. Terborg, 2-3 eindstand, weggegooide punten, punten die we nodig hadden om aansluiting te vinden, punten die we nodig hadden om weer uit het toen der tijd dalletje te komen. Daarna hebben we nog 4 punten mogen pakken maar dat was het dan ook wel weer. Afijn dat Terborg dus. De mannen van T. Hofman zijn natuurlijk weer gebrand om een keer punten te pakken, waarbij ze vorige week met 10-0 ten onder gingen in Deventer tegen Helios, ligt het er deze week natuurlijk weer heel anders bij. Terborg die 3 spelers kwijt is aan Pax, EGVV die nog 9 spelers van de selectie over heeft, Terborg die in een winning mood zit, EGVV die niks meer te halen heeft en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Lees verder

Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Helios op het programma. Helios was vorige week al kampioen geworden in Haaksbergen tegen HSC '21. Ondanks het kampioenschap deed Helios het niet rustig aan. Ze wilden zich nog een keer laten zien voor hun thuispubliek. Voor het wedstrijdbeeld betekende dit dat Helios een aantal maatjes te groot bleek voor EGVV.

In de eerste helft kwam EGVV niet verder dan verdedigen. Bij de spaarzame momenten dat EGVV de bal had, waren we hem vaak direct weer kwijt. Het was dus vooral Helios dat de bal had en verschillende kansen creëerde. In de eerste helft wist Helios al 6x het net te vinden en de ruststand was dan ook 6-0.

Lees verder

Met nog 5 wedstrijden te gaan deze competitie wilt EGVV het seizoen nog goed afsluiten. De laatste overwinning dateert alweer van 19 november tegen? Je raad het al FC Winterswijk. Dit is dan ook de tegenstander van deze week. De heren uit Gelselaar zijn gebrand om de laatste wedstrijden toch nog mooi af te sluiten.

Opstelling: Marco; Jelles (72’ Sem), Jurian, Jelle, Jan Willem; Biense, Jorn, Kevin; Matthias, Douwe, Cas (65’ Bart).

De tactiek voor de wedstrijd is duidelijk. Eerst verdedigend alles oppakken en de bal bij Douwe neerleggen. Dat gebeurt dan ook in de eerste helft een aantal keer, Gelselaar komt er een paar keer uit maar grote kansen krijgt het niet. Idem dito aan Winterswijkse kant, een kans in de laatste minuut van de eerste helft. Marco was scherp en met lichtvoetig werk kreeg hij de bal over de achterlijn.

Lees verder

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Almen - EGVV op het programma. Om 14:30 wordt er afgetrapt in Almen. EGVV treed aan in de volgende opstelling. Dennis staat op goal. Jan Willem begint op de rechtsback, Biense en Jurian spelen centraal achterin en Cas staat op de linksbackpositie. Midden op begint Jorn met rechts Kevin en links Jelle. Voorin staat Thomas aan de rechterkant, Douwe centraal en Matthias moet via de linkerkant gevaarlijk worden.

Vooraf wordt besproken dat dit een wedstrijd is om te laten zien wat we kunnen. Het is een wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Dus vandaag zouden er punten gepakt kunnen worden. Omdat Almen ook in het groen speelt, voetbalt EGVV in het wit. Dit maakte het waarschijnlijk wat lastig. Want EGVV begint niet goed aan de wedstrijd. Almen speelt in een 4-4-2 formatie en zoekt naar ruimte in de hoeken. EGVV heeft hier geen goed antwoord op. In balbezit is het ook nog niet zo sterk, er wordt veel balverlies geleden en simpele ballen worden ingeleverd bij het groen van Almen. Almen is op deze manier heer en meester en EGVV kan er de eerste helft vrijwel niets tegenover zetten.

Lees verder

Op een zaterdagmiddag dat de helft van het amateurvoetbal werd afgelast vanwege het slechte weer en de onbespeelbare velden, mocht EGVV gewoon de 'weide' in tegen Sportclub Deventer. Want daar heeft men gewoon kunstgras en daar kan je bijna altijd op voetballen. Het kunstgrasveld zal overigens al wel een paar jaartjes oud zijn want er stond geen (kunst)grasspriet meer overeind. Toen er eenmaal een kleedkamer vrij was gemaakt kon EGVV aan de wedstrijdvoorbereiding beginnen. De lappenmand begint wat meer leeg te lopen en zo keert ook Biense terug in de basis van EGVV 1, dit gaat ten koste van Thomas, die op de bank mag beginnen.

Lees verder

Zaterdag stond de thuiswedstrijd van EGVV 1 tegen Blauw Wit 1 uit op het programma. Voor onze trainer Tom een leuke derby tegen de 'Blauwen' uit Holten, waar hij zelf bij vv Holten voetbalt. Om 15 uur werd afgetrapt door pupil van de week Delian Rouhof.

De tactiek van beide ploegen was al snel duidelijk. EGVV probeerde op eigen helft compact te staan en vanuit de counter gevaarlijk te worden, Blauw Wit had veelvuldig de bal en zocht naar openingen. EGVV slaagde hier erg goed in, waardoor Blauw Wit nauwelijks gevaarlijk kon worden. De beste kansen waren zelfs voor EGVV. De sterk spelende Matthias Hilhorst had de beste kans van de eerste helft. Nadat de keeper was omspeeld probeerde hij de bal hoog over de verdedigers te schieten, echter de keeper was net op tijd terug om de bal net over de goal te tikken. Ook Thomas leek een goede kans te krijgen, maar het lukte hem net niet om de bal op goal te schieten. Ook meerdere corners en vrije trappen op de helft van Blauw Wit leverde niets op. Aan de andere kant kreeg ook Blauw Wit kleine kansjes, maar vaak stond de verdediging uitstekend, dan wel stond keeper Dennis paraat. EGVV wist hierdoor relatief eenvoudig het doel schoon te houden.

Lees verder

Na twee voetbal loze weekenden mocht het eerste elftal van EGVV weer is aantreden voor een wedstrijd. Vandaag stond er een thuiswedstrijd tegen de zaterdagtak van HSC op het programma. EGVV had in de vorige wedstrijd tegen RDC laten zien dat ze zich nog steeds met de middenmoot kan meten. En vandaag zou dat niet anders zijn.

Vol goede moet betraden de groen hemden om 15 uur het veld in Gelselaar. Oefenmeester Tom had de volgende 11 namen opgeroepen.

Op goal staat Jan Willem. Van rechts naar links stonden Douwe, Jelle, Jurian en Cas voor hem. Het middenveld werd gevormd door Tom, Jorn en Freddy en de voorhoede bestond uit Bart, Thomas en Matthias. Lesley en Sven starten op de bank. De opdracht voor vanmiddag was simpel, geef alles wat je hebt maar voetbal wel slim.

In de beginfase van de wedstrijd moesten beide teams even aftasten. Hoe speelt de tegenstander, hoe staat de wind en is het veld nu vlak of juist niet. Dit zorgde voor een afwachtende openingsfase.

Lees verder

Donderdagavond 22.00: EGVV 1 heeft, door blessures en een schorsing, te weinig spelers dus wordt in de kantine rondgevraagd bij de jongens van de lagere elftallen. Een halfuur later is het opgelost en hebben we de selectie compleet. Hulde!

Zaterdagmiddag 13.15u: EGVV 1 verzamelt in de kantine voor de uitwedstrijd tegen RDC, we hebben weer 2 afmeldingen dus mogen weer op zoek naar een extra speler. Na veel app- en belwerk wordt alsnog een extra speler opgetrommeld en wel onze voorzitter Ronald Reurink.

Lees verder

Zaterdag 4 Februari 2023 trad EGVV 1 aan tegen Koninklijke UD uit Deventer. De twee verenigingen stonden op de ranglijst kort bij elkaar. Nadat de laatste 3 wedstrijden met ruime cijfers werden verloren waren de mannen uit Gelselaar gebrand om de 3 punten in Gelselaar te houden.

In het eerste half uur gaat het redelijk gelijk op maar toch staat EGVV na 30 minuten met 0-2 achter. De eerste goal valt via een middenvelder die door de verdediging heen dribbelt zonder echt aangepakt te worden. Hij kan de bal voorgeven vanaf links op de ingelopen spits en deze tikt de bal in de goal. 1-0. De tweede goal komt vanaf rechts. Na een voorzet is de communicatie tussen de keeper en verdediger van EGVV niet optimaal en de bal belandt door via de kluts bij een aanvaller van Koninklijke UD. Hij kan de bal simpel binnen tikken. Het laatste kwartier van de eerst helft is het aan EGVV dat beter in de wedstrijd komt. Via een actie van Jorn op rechts en de daaropvolgende voorzet komen zij op 1-2. Vlak voor rust komt Jorn nog een keer door maar schiet op de keeper. Ook Matthias creëert nog een goede mogelijkheid. Deze wordt knap door een verdediger van de lijn gehaald.