Wedstrijdverslag Helios - EGVV

25 Apr 2023

Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Helios op het programma. Helios was vorige week al kampioen geworden in Haaksbergen tegen HSC ’21. Ondanks het kampioenschap deed Helios het niet rustig aan. Ze wilden zich nog een keer laten zien voor hun thuispubliek. Voor het wedstrijdbeeld betekende dit dat Helios een aantal maatjes te groot bleek voor EGVV.

In de eerste helft kwam EGVV niet verder dan verdedigen. Bij de spaarzame momenten dat EGVV de bal had, waren we hem vaak direct weer kwijt. Het was dus vooral Helios dat de bal had en verschillende kansen creëerde. In de eerste helft wist Helios al 6x het net te vinden en de ruststand was dan ook 6-0.

Voor de tweede helft kregen de spelers van EGVV twee opdrachten mee van trainer Tom Hofman. De eerste opdracht was om zelf ook een aantal keren aan het voetballen te komen en de tweede opdracht was minder doelpunten tegenkrijgen dan in de eerste helft. De eerste opdracht was geslaagd, want EGVV kwam een aantal keren toch aan het voetballen. Helaas was vaak de eindpass niet goed genoeg of stagneerde een individuele actie bij een verdediger van Helios, waardoor EGVV niet tot kansen kwam.

De tweede opdracht was ook geslaagd, want ondanks dat Helios nog steeds oppermachtig was in de tweede helft wisten ze 4x tot scoren te komen. Helaas voor EGVV werden de dubbele cijfers opnieuw behaald tegen Helios, de eindstand werd 10-0. Al met al was dit voor EGVV een wedstrijd om snel weer te vergeten. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Terborg dat op plek 8 staat. Alle support is van harte welkom, dus tot zaterdag in Terborg.