Wedstrijdverslag FC Winterswijk - EGVV

18 Apr 2023

Met nog 5 wedstrijden te gaan deze competitie wilt EGVV het seizoen nog goed afsluiten. De laatste overwinning dateert alweer van 19 november tegen? Je raad het al FC Winterswijk. Dit is dan ook de tegenstander van deze week. De heren uit Gelselaar zijn gebrand om de laatste wedstrijden toch nog mooi af te sluiten.

Opstelling: Marco; Jelles (72’ Sem), Jurian, Jelle, Jan Willem; Biense, Jorn, Kevin; Matthias, Douwe, Cas (65’ Bart).

De tactiek voor de wedstrijd is duidelijk. Eerst verdedigend alles oppakken en de bal bij Douwe neerleggen. Dat gebeurt dan ook in de eerste helft een aantal keer, Gelselaar komt er een paar keer uit maar grote kansen krijgt het niet. Idem dito aan Winterswijkse kant, een kans in de laatste minuut van de eerste helft. Marco was scherp en met lichtvoetig werk kreeg hij de bal over de achterlijn.

In de rust konden de spelers van Gelselaar weer op adem komen en werd het plan voor de tweede helft vastgesteld. Eerste kwartier overleven en daarna kunnen we vooruit kijken.

De heren van EGVV kwamen weer gebrand op het veld en dit resulteerde in een goeie kopgoal van Jelle in de 46e minuut met een prima voorzet van Biense. Daarna zakte Gelselaar nog meer in en kwam Winterswijk nog meer aan de bal. Rond de 70e minuut kreeg Winterswijk dan ook de grote kans om de 1-1 te maken en dit lukte ook. Verdedigend deed Gelselaar het werk niet wat geleverd moest worden en kon de aanvaller van Winterswijk inkoppen. In de 72e minuut kreeg Jelles nog een harde trap, dit had donkergeel moeten zijn, maar de scheids gaf alleen een vrije trap. Na de 1-1 was het noodzaak om de gelijke stand op het scorebord te houden of een goaltje mee te pikken. Er kwamen nog een aantal goeie kansen van Matthias en Jorn maar dit mocht helaas niet baten. In de laatste minuut verzaakt Gelselaar om goed door te dekken en krijgt Winterswijk nog een kans. Vanaf een meter of 30 wordt er door de linksbuiten vol onderkant lat in het dak geschoten en staat Gelselaar weer met lege handen.

We kunnen met een goed gevoel terug kijken ondanks dat dat nu niet zo voelt. Het is hopen dat we een van de laatste wedstrijd nog een puntje gaan pakken om het laatste selectiejaar goed af te sluiten. Volgend week moeten we uit naar de kampioen van de competitie Helios.