Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Sportclub Deventer - EGVV

28 Mar 2023

EGVV geeft wedstrijd al in eerste tien minuten weg

Op een zaterdagmiddag dat de helft van het amateurvoetbal werd afgelast vanwege het slechte weer en de onbespeelbare velden, mocht EGVV gewoon de ‘weide’ in tegen Sportclub Deventer. Want daar heeft men gewoon kunstgras en daar kan je bijna altijd op voetballen. Het kunstgrasveld zal overigens al wel een paar jaartjes oud zijn want er stond geen (kunst)grasspriet meer overeind. Toen er eenmaal een kleedkamer vrij was gemaakt kon EGVV aan de wedstrijdvoorbereiding beginnen. De lappenmand begint wat meer leeg te lopen en zo keert ook Biense terug in de basis van EGVV 1, dit gaat ten koste van Thomas, die op de bank mag beginnen.

Wanneer de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd, en de toeschouwers nog niet eens geïnstalleerd zijn, gebeurt er al heel veel. Binnen 3 minuten staat Sportclub namelijk al op een 2-0 voorsprong… en zware domper voor EGVV, die totaal niet scherp was. Niet veel later viel ook nog de 3-0 en toen was het eigenlijk al wel gespeeld. Dit was te merken, want ook bij Sportclub was de scherpte er niet helemaal meer en zo kon EGVV terug komen via de enige man die wel scherp was. Matthias prikt er voor rust nog twee in, echter maakt Sportclub er ook nog weer één dus wordt er gerust met een 4-2 stand. Er is dus nog hoop.

Na rust begint EGVV, ondanks dat het vol tegen de wind en regen in voetbalt, prima. Dit wordt echter niet uitgedrukt in grote kansen of een doelpunt en dan is het toch Sportclub die de wedstrijd nogmaals in het slot gooit door de 5-2 en later nog de 6-2 te maken.

Je zou zeggen dat de wedstrijd dan wel gespeeld is en er niet veel meer gebeurt, niets is minder waar. De aanvoerder van Sportclub gunt Matthias nog zijn hattrick door Bartje in het strafschopgebied omver te beuken, wat resulteert in een gele kaart en een strafschop. Door commentaar op de leiding ontvangt de aanvoerder direct zijn tweede gele kaart en mag hij vertrekken. Ook de grensrechter mag alvast de kleedkamer in, de scheidsrechter was wel klaar met deze man. Gelukkig was er een supporter die de vlag nog 5 minuten wilde hanteren, zodat we niet voor 5 minuten nog weer terug hoeven te gaan naar Deventer. Dat is dan wel weer sportief!

Aansluitend had EGVV een teamuitje, waarbij “Team Engerd” de winnaar werd van het Koersbaltoernooi. Vervolgens bleef het nog lang onrustig in de buurt van Markelo en Gelselaar. Organisatie bedankt!

Volgende week speelt EGVV, wederom een uitwedstrijd, tegen Terborg. Graag tot dan!