Wedstrijdverslag EGVV - Koninklijke UD

08 Feb 2023

Zaterdag 4 Februari 2023 trad EGVV 1 aan tegen Koninklijke UD uit Deventer. De twee verenigingen stonden op de ranglijst kort bij elkaar. Nadat de laatste 3 wedstrijden met ruime cijfers werden verloren waren de mannen uit Gelselaar gebrand om de 3 punten in Gelselaar te houden.

In het eerste half uur gaat het redelijk gelijk op maar toch staat EGVV na 30 minuten met 0-2 achter. De eerste goal valt via een middenvelder die door de verdediging heen dribbelt zonder echt aangepakt te worden. Hij kan de bal voorgeven vanaf links op de ingelopen spits en deze tikt de bal in de goal. 1-0. De tweede goal komt vanaf rechts. Na een voorzet is de communicatie tussen de keeper en verdediger van EGVV niet optimaal en de bal belandt door via de kluts bij een aanvaller van Koninklijke UD. Hij kan de bal simpel binnen tikken. Het laatste kwartier van de eerst helft is het aan EGVV dat beter in de wedstrijd komt. Via een actie van Jorn op rechts en de daaropvolgende voorzet komen zij op 1-2. Vlak voor rust komt Jorn nog een keer door maar schiet op de keeper. Ook Matthias creëert nog een goede mogelijkheid. Deze wordt knap door een verdediger van de lijn gehaald.

Met een 1-2 achterstand gaan de mannen uit Gelselaar de rust in. Het laatste kwartier tankte wel vol vertrouwen voor de 2e helft.

De tweede helft begint goed voor EGVV. We houden de druk er goed op en blijven mogelijkheden creëren en veel duels vallen de goede kant op voor Gelselaar. We krijgen een vrije trap op zo’n 35 meter van de goal. Douwe geeft bal goed voor bij Jelle op het hoofd en hij kopt de bal over de keeper. EGVV maakt de 2-2 en zit zo weer helemaal in de wedstrijd. EGVV blijf aanzetten en krijgt ook nog wel wat mogelijkheden. Maar het is toch Koninklijke UD dat scherper is en nadat iedereen denkt dat er een overtreding is gemaakt blijft Koninklijke UD doorvoetballen en maken zo de 2-3. EGVV lijkt zo af en toe te slapen. Voor het einde van de wedstrijd maken de mannen uit Deventer ook nog de 2-4 en 2-5. Hiermee is dit ook de eindstand van de wedstrijd.

Volgende week moeten we naar Deventer om tegen RDC te spelen. De vorige wedstrijd eindigde in een 1-2 verlies. Dus nog volop mogelijkheden om punten goed te maken.