Wedstrijdverslag EGVV - Blauw Wit '66

23 Mar 2023

Zaterdag stond de thuiswedstrijd van EGVV 1 tegen Blauw Wit 1 uit op het programma. Voor onze trainer Tom een leuke derby tegen de ‘Blauwen’ uit Holten, waar hij zelf bij vv Holten voetbalt. Om 15 uur werd afgetrapt door pupil van de week Delian Rouhof.

De tactiek van beide ploegen was al snel duidelijk. EGVV probeerde op eigen helft compact te staan en vanuit de counter gevaarlijk te worden, Blauw Wit had veelvuldig de bal en zocht naar openingen. EGVV slaagde hier erg goed in, waardoor Blauw Wit nauwelijks gevaarlijk kon worden. De beste kansen waren zelfs voor EGVV. De sterk spelende Matthias Hilhorst had de beste kans van de eerste helft. Nadat de keeper was omspeeld probeerde hij de bal hoog over de verdedigers te schieten, echter de keeper was net op tijd terug om de bal net over de goal te tikken. Ook Thomas leek een goede kans te krijgen, maar het lukte hem net niet om de bal op goal te schieten. Ook meerdere corners en vrije trappen op de helft van Blauw Wit leverde niets op. Aan de andere kant kreeg ook Blauw Wit kleine kansjes, maar vaak stond de verdediging uitstekend, dan wel stond keeper Dennis paraat. EGVV wist hierdoor relatief eenvoudig het doel schoon te houden.

In de tweede helft ging EGVV op dezelfde voet verder. Al na één minuut kreeg EGVV via een corner weer een uitstekende kans om op 0-1 te komen, echter een kopbal van Jelle werd van de lijn gehaald. In het vervolg probeerde Blauw Wit door nog meer druk te zetten en door de bal sneller rond te laten gaan toch gaatjes te vinden in de stugge defensie van EGVV. Na ongeveer 15 minuten was het raak, en het was treffend hoe. Een gekraakt schot bleef in de wind hangen, waarna deze pardoes voor de voet van een speler van Blauw Wit belandde. Hij hakte nonchalant de bal achter Dennis: 0-1. Waar EGVV er in de eerste helft nog regelmatig uit wist te komen, lukte dit de tweede helft nauwelijks nog. Blauw Wit speelde sterker en daarnaast vloeide de energie weg bij de spelers van EGVV. In het vervolg zorgde een mistrap achterin voor 0-2, waarna een rebound op een afstandsschot voor de 0-3 zorgde. Duidelijk is dat EGVV de goals toch te makkelijk weg geeft om een punt of punten over te houden tegen dergelijke sterke tegenstanders.

Volgende week mag EGVV naar Deventer om te spelen tegen de plaatselijke Sportclub. Ook zij staan hoog genoteerd. Alle steun is dus welkom!