Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag EGVV - Harfsen

03 Feb 2023

   

Na een natte winterstop mochten de heren van EGVV 1 weer opdraven voor het vervolg van de competitie. De selectie is erg uitgedund: Silard (Knieblessure), Joey (Knieblessure), Twan (Heupblessure), Rik (Kruiskriebel). Dit betekent dat er op dit moment nog maar 12 selectiespelers over zijn. Helaas zijn er tot onvrede van de supporters geen nieuwe spelers aangetrokken in de winter transferperiode. Het bestuur van EGVV vond geen budget voor een kwaliteitsimpuls. Ze maakte het volgende statement: ‘Het bestuur van EGVV heeft nog nooit een zak geld een goal zien maken’. Er wordt geïnfesteerd in de jeugd, daarom zijn Bart en Sem aangesloten bij de selectie van EGVV 1. 

Tevens was hoofdtrainer Tom ook afwezig. Men dacht dat hij op non-actief was gezet vanwege de teleurstellende resultaten, net als de oud-trainer van Ajax. De 2 trainers hebben qua uiterlijke kenmerken wel veel overeenkomsten maar gelukkig mag Tom dit seizoen wel afmaken. Tom was eenmalig afwezig en zal volgende week weer aansluiten bij EGVV 1. 

EGVV 1 kon de 2 wedstrijden voor de winterstop net niet winnen. Vorig seizoen hebben de mannen in groen toch 3 punten kunnen ophalen in Harfsen en daar werd hoop uit geput. De heren van EGVV begonnen sterk en waren hielden het eerste halfuur hun rug recht. Onze inval keeper Marco hield EGVV wel op de been met 2 fabuleuze reddingen. Toch was de grootste kans voor EGVV. Een lange bal werd doorgekopt door gelegenheidsspits Douwe die Matthias lanceerde. Hij kwam 1 op 1 met de keeper maar verzuimde om te scoren. Harfsen had meer balbezit en combineerde beter dan de groenhemden. EGVV hield een half uur goed stand maar toen was het offensief gebroken. Doordat de organisatie even niet goed stond kon Harfsen scoren: 0-1. Daarna ging het hard, binnen 7 minuten wist de tegenstander nogmaals 2x te scoren en ging EGVV rusten met een 0-3 achterstand.

In de rust werd vooral besproken hoe het toch kon dat de groenhemden het zo weggaven in 7 minuten. Een halfuur lang staat de organisatie goed en is er niks aan de hand. Je knippert 3x met je ogen en je staat 0-3 achter.. Toch gingen met vol goede moet beginnen aan de 2 helft. 

Het werd echter al snel 0-4. Harfsen kan goed combineren en laat op bepaalde moment de hoofden van de groenhemden tollen. Niet lang daarna valt ook de 0-5. Toch kan EGVV wat terug doen. Een mooie aanval met verschillende combinaties wordt opgezet en Jorn snijdt vanaf de zijkant de 16 meter van de tegenstander binnen. Hij blijft goed kijken en ziet dat Douwe een stapje terug doen. Jorn zet de bal strak voor en Douwe schiet hem vanaf 7 meter onderkant lat in de goal: 1-5. Daarna vallen er nog 2 doelpunten voor Harfsen en wordt er gefloten voor het eindsignaal. 

Wederom was het een teleurstellende middag voor EGVV 1. In de afgelopen 3 wedstrijden kregen zij maar liefst 28 doelpunten tegen. Maar vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt. Volgende week speelt EGVV tegen directe concurrent Koninklijke UD. Een welbekende 6 punten wedstrijd. Mocht EGVV winnen er de rest verliezen, kan EGVV zomaar 7e staan en staan ze net onder de degradatiestreep. EGVV gaat opzoek naar een overwinning, en dan kom je hem vanzelf tegen aldus Johan Cruijff. We hopen jullie allen te zien op zaterdag 4 februari op de Benneker voor de kraker tegen Koninklijk UD! 
 

Geschreven door Douwe Voortman

Terug naar overzicht
© 2023 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia