Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag FC RDC - EGVV

16 Feb 2023

   

Wedstrijd duurt 2 minuten te lang voor EGVV

Donderdagavond 22.00: EGVV 1 heeft, door blessures en een schorsing, te weinig spelers dus wordt in de kantine rondgevraagd bij de jongens van de lagere elftallen. Een halfuur later is het opgelost en hebben we de selectie compleet. Hulde!

Zaterdagmiddag 13.15u: EGVV 1 verzamelt in de kantine voor de uitwedstrijd tegen RDC, we hebben weer 2 afmeldingen dus mogen weer op zoek naar een extra speler. Na veel app- en belwerk wordt alsnog een extra speler opgetrommeld en wel onze voorzitter Ronald Reurink.

Tom en Joeri hebben uit deze selectie weer een mooie basisopstelling weten te maken en het komt er op neer dat Jan Willem verhuist naar het doel en dat Tom en Jelles in de basis beginnen. Lesley en Ronald beginnen op de bank. Tom is een ervaren rot maar maakt vandaag zijn debuut voor EGVV 1.

Zoals gezegd spelen we in Deventer tegen RDC. Deze tegenstander staat iets hoger geklasseerd dan ons, dus zijn er zeker mogelijkheden.
De tactiek van RDC is vanaf het begin duidelijk: ballen tussen/over de verdedigers heen steken en zo op het doel af. Gelukkig staat de defensie goed op te letten en keept Jan Willem hier kort achter. EGVV staat compact en komt er af en toe op snelheid uit. Toch heeft EGVV moeite met de watervlugge rechtsbuiten; na een halfuur komt er weer een steekpass en nu komt hij er wel door. Hij kan terugleggen op de spits waarna de 1-0 op het scorebord staat. De zoveelste domper voor EGVV, gelukkig laten we het er ditmaal niet bij zitten en pakken we de draad op. Veel duels worden gewonnen en na enkele tussenpasses wordt Matthias een paar keer bediend. Dit resulteert in een volley die net langs doel scheert. Niet veel later gooit Jorn de bal van ver weer richting het doelgebied waar Matthias, met de sprongkracht van CR7, boven de keeper uittorent en de bal in het doel kopt. 1-1, en de wedstrijd is weer open!

De tweede helft staat voor EGVV in het teken van tegenhouden. Dit lukt over het algemeen wel aardig maar als RDC enkele aanvallen wat beter uit zou spelen had het ook snel 2-1 of 3-1 kunnen staan. Dit doen ze echter niet waardoor het spannend blijft tot het einde. Inmiddels is Lesley ingevallen en maakt ook Ronald zijn rentree in EGVV 1. Door wat oponthoud trekt de scheidsrechter 7 minuten blessuretijd bij, wat net te lang blijkt te zijn. Een afgeslagen voorzet van RDC wordt opgepikt op de rand van de zestien en met een lage schuiver gaat de bal in het doel. Twee wanhoopspogingen van EGVV door vrije trappen voor het doel te slingeren halen helaas niets meer uit en zo eindigt de wedstrijd in 2-1.

Zuur voor EGVV om na deze wedstrijd, waar eindelijk weer passie en beleving te zien was, af te sluiten met een nederlaag maar het geeft ook weer perspectief. Als we deze beleving en inzet op de mat weten te brengen tegen andere tegenstanders dan moet het ook een keer de goede kant op vallen. De komende twee weken wordt er geen wedstrijd gespeeld waarna we, ditmaal thuis, aan mogen treden tegen HSC’21. De uitwedstrijd werd in extremis gewonnen en met die instelling gaan we nu ook weer de wedstrijd in. Tot dan!

Geschreven door Jelle Klein Braskamp

Wedstrijd verslag EGVV - Koninklijke UD 4-2-2023

Terug naar overzicht
© 2023 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia