De hele week ging het er al over. Het sterke Helios komt op bezoek in Gelselaar. Ondanks het kracht verschil waren de mannen van Tom Hofman er van overtuigt dat ze een soort gelijke stunt als Saudi-Arabië of Japan konden uithalen. Ondanks de wat gehavende selectie was er deze week wel goed getraind. Allemaal klaar voor de zaterdagmiddag.

Om half 3 was het zo ver. Matthijs de pupil van de week gaf het goede voorbeeld en scoorde voorafgaand aan het de wedstrijd. EGVV had er zin in. Ze gaven hoge druk, omdat dat Helios dat niet zou verwachten. De eerste 10 minuten werden de duels ook gewonnen. Maar Helios liet EGVV even uitrazen en was niet onder de indruk. Na 10 minuten aankijken wisten de bezoekers uit Deventer wat de bedoeling van EGVV was en hadden ze het vermogen om zich aan te passen.

Lees verder

Naar de verlies partij van vorige week tegen Terborg moest EGVV zijn rug rechten tegen F.C Winterswijk, die 3 punten onder de groenhemden stonden. Dus je kan wel zeggen dat het een 6 punten wedstrijd was.

Met een nieuw wedstrijdplan voor ogen begon EGVV zeer sterk aan zijn wedstrijd. Door de hoge druk kwam F.C. Winterswijk in de problemen achterin en leidde dit in de 8e minuut tot een strafschop voor EGVV. Jorn die zelf de strafschop veroorzaakte mocht gaan proberen om van 11 meter EGVV op een 1-0 voorsprong te zetten. Helaas plukte de keeper de bal uit de kruising en bleef het 0-0 staan.

Lees verder

Zaterdag 5 november speelde EGVV 1 thuis tegen Sportclub Deventer. Om aansluiting bij de middenmoot te behouden was een resultaat noodzakelijk voor EGVV. Kijkend naar de resultaten van vorig seizoen tegen Sportclub Deventer, een keer gelijk en een keer verloren, zou dit geen makkelijke wedstrijd worden.

Zoals vaker dit seizoen was het spelbeeld in de eerste helft duidelijk. EGVV zakte in en probeerde in de omschakeling tot kansen te komen. Sportclub Deventer had meer balbezit en probeerde door de solide verdediging van EGVV te komen.

Lees verder

Zaterdag 29 Oktober trad EGVV aan tegen Blauw-wit. De wedstrijd was al snel beslist toen het na 12 minuten al 4-0 stond. Dit was tevens ook de ruststand.

De jongens van blauw-wit bleven na rust met hun dynamische spel doorgaan. De uitslag werd nog vergoot naar 7-0.

Volgende week treden de mannen van EGVV thuis aan tegen Sportclub Deventer. Zij staan 3 punten boven ons.

Lees verder

Ondanks de nederlaag van vorige week tegen RDC reisden we met opgeheven hoofden naar Haaksbergen. Het vertrouwen was er en zo begonnen we ook aan de wedstrijd de eerste 10 minuten waren in ons voordeel tot dat HSC beter in de wedstrijd kwam, alleen hadden ze het erg lastig om door de goeie georganiseerde verdediging van EGVV te komen. De kansen vielen aan allebei de kanten alleen wist geen een team ze af te maken. Silard beetje gefrustreerd en dacht gooi even een tegenstander op de grond recht voor de neus van de scheidsrechter en daar was zijn gele kaart. 0-0 bij rust na een paar woorden in de kleedkamer dat we meer druk moesten zetten gingen we op weg naar de 2e helft.

Lees verder

Zaterdag 2 oktober trad EGVV aan tegen RDC uit Deventer. Waar EGVV vorige week in extremis nog 2-3 won van Koninklijke UD won de tegenstander wat overtuigender met 7-1 van Winterswijk. Het was duidelijk dat het ook deze keer geen makkelijke dag zou worden. Door een schorsing van Douwe, blessure van Jurian, Jelles en Brett die zich ziek moeten melden waren Bart en Marco opgetrommeld. Later zou Arnold nog aansluiten als hij genoeg geld zou hebben verdiend.

EGVV begon de wedstrijd zoals het helaas vaker doet. Er wordt niet goed genoeg doorgedekt waardoor een speler van RDC van een meter of 20 kan schieten. Na 5 minuten voetballen is het dan ook 0-1 voor de bezoekers. EGVV pakt het daarna wat beter op en geeft eigenlijk maar weinig weg. De wedstrijd begint wel wat grimmiger te worden waar de scheids het af laat weten om op te treden. Zo krijgt EGVV op 30 meter van de goal een vrije trap. Biense zet de bal voor en deze belandt via Kevin bij Thomas en deze kan de bal net voor de keeper binnen knikken. Zo komen we op 1-1. Hierna is RDC wel het meeste aan de bal maar tot echt grote kansen komt het niet. Tot vlak voor rust. EGVV wil uit de counter een aanval opzetten maar verliest om het middenveld de bal, hierdoor is het juist RDC dat er er snel uit kan komen. Een buitenspeler komt door over rechts en zet de bal voor en een ingelopen medespeler kan deze binnen schieten. Jammer voor EGVV is dit ook de ruststand. Waar we juist zo weinig hebben weggeven gaan we toch met een achterstand de rust in.

Lees verder

Zaterdag 24 September stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. EGVV ging met veel vertrouwen naar de hekkensluiter van vorig jaar. Vorig jaar werd er uit verloren, dus we hadden nog wat recht te zetten. De trainer sloot de bespreking af met de bal ligt bij jullie en daar werd nog aan toegevoegd, de wedstrijd begint vanaf het eerste fluitsignaal.

Op een kletsnat sportpark floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. EGVV begon dramatisch aan de wedstrijd. Al na 3 minuten lag de bal in het netje voor UD. De 20 minuten daarna wordt het voetballen niet beter bij EGVV. De bal krijgen we weg van onze eigen helft en in balbezit is het erg slordig. UD krijgt dan ook de gevaarlijkste kansen, maar weet deze gelukkig niet om te zetten in doelpunten. Na zo’n 20 á 25 minuten spelen komt EGVV er iets beter in. We weten meerdere keren de 16 meter te bereiken van de tegenstander. De grootste kans komt van Matthias, hij komt 1 op 1 met de keeper alleen deze weet nog net redding te brengen met z’n grote teen. Helaas is het UD wie op 2-0 komt, na een slechte breedtebal op het middenveld staat de spits van UD plots 1 op 1 met Marco. Deze blijft koel en gaat om de keeper heen en schijft de bal gemakkelijk binnen. EGVV bleef daarna wel de betere partij met meer balbezit, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer.

Lees verder

Zaterdag 4 juni stond dan de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een uitwedstrijd naar FC Winterswijk en tevens de laatste wedstrijd van Matthijs en Jorrit. Voor laatstgenoemde begon de middag al vervelend, want wat hem in zijn carrière praktisch nooit mis ging, gebeurde nu wel: Hij had zich vergist in de tijd waarop hij op het sportpark verwacht werd dus was hij een kwartier te laat. Gelukkig streek Tom over zijn hart omdat het zijn laatste wedstrijd is en mocht Jorrit gewoon in de basis beginnen. Later zou blijken dat dit een goede zet was. Doelstelling van deze wedstrijd was om een overwinning te behalen en zo misschien nog een plaatsje te stijgen op de ranglijst. Marco stond vandaag op doel omdat Jan Willem moest werken.

Lees verder

Voor de een na laatste wedstrijd van de heren uit Gelselaar moest het gebeuren tegen Gorssel. In het eerste duel liep Gorssel met de winst weg en EGVV was gebrand om dit niet nog eens te laten gebeuren.

In een tamelijk kansrijke eerste helft voor EGVV wist de ploeg van Tom Hofman niet te scoren, waar Gorssel het net echter na 17 minuten wel wist te vinden na een fout op het middenveld. Na deze treffer werd het onrustig en voetbalde EGVV niet meer zoals het voor de goal deed, waar goed en kansrijk spel werd getoond.

Lees verder

Zaterdagmiddag en EGVV mag weer het veld op. Deze keer moet in Harfsen gespeeld worden. De omstandigheden zijn goed. Het zonnetje schijnt mooi, niet te warm, gewoon lekker. Het veld van Harfsen ziet er goed uit, beetje scheef maar de grasmat ligt er mooi bij. EGVV kan wat hoop putten uit de afgelopen wedstrijden. EGVV had de afgelopen wedstrijd veel ploegen ontmoet die bovenin meedoen. Keer op keer wisten ze een goede pot op de mat te leggen, maar het helaas had het nog geen punten opgeleverd. Aangezien Harfsen ook hoger geplaatst is dan de mannen uit Gelselaar was de opdracht weer simpel. Stand houden, in de wedstrijd blijven en effectief omgaan met de kansen die je krijgt.