Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag EGVV - HSC '21

07 Mar 2023

Na twee voetbal loze weekenden mocht het eerste elftal van EGVV weer is aantreden voor een wedstrijd. Vandaag stond er een thuiswedstrijd tegen de zaterdagtak van HSC op het programma. EGVV had in de vorige wedstrijd tegen RDC laten zien dat ze zich nog steeds met de middenmoot kan meten. En vandaag zou dat niet anders zijn.

Vol goede moet betraden de groen hemden om 15 uur het veld in Gelselaar. Oefenmeester Tom had de volgende 11 namen opgeroepen.

Op goal staat Jan Willem. Van rechts naar links stonden Douwe, Jelle, Jurian en Cas voor hem. Het middenveld werd gevormd door Tom, Jorn en Freddy en de voorhoede bestond uit Bart, Thomas en Matthias. Lesley en Sven starten op de bank. De opdracht voor vanmiddag was simpel, geef alles wat je hebt maar voetbal wel slim.

In de beginfase van de wedstrijd moesten beide teams even aftasten. Hoe speelt de tegenstander, hoe staat de wind en is het veld nu vlak of juist niet. Dit zorgde voor een afwachtende openingsfase.

EGVV krijgt na ongeveer 10 minuten een vrij trap op 30 a 35 meter van de goal van de tegenstander. Douwe gaat achter de bal staan. Hij kijkt even of hij direct kan schieten, maar aangezien de wind wat verkeerd staat, besluit hij om de bal voor te geven. Hij slingert de bal de 16 meter in en de bal beland op het hoofd van Tom. Tom geeft de bal precies de juiste richting en snelheid mee om, via de binnenkant van de paal, de keeper te passeren. EGVV komt hiermee op een 1-0 voorsprong.

EGVV probeert wat door te drukken en speelt meer en meer op de helft van HSC. HSC heeft het hier even moeilijk mee en laat zich wat terug dringen. EGVV probeert het wel, maar tot echte kansen komen de mannen uit Gelselaar niet. HSC na 25 minuten iets beter in haar spel en laat de bal wat meer rond gaan. Omdat EGVV wat hoger op staat valt er wat ruimte achter de verdediging. Hierdoor gaan ze wat meer de lange bal spelen en zoeken ze de buitenspelers op. HSC dreigt wel, maar kan ook geen echte vuist maken. Na 35 minuten spelen probeert HSC het weer met een hoge bal richting de 16. Door de wind blijft deze wat hangen en kan hij niet goed verwerkt worden. Daarna stuitert de bal ook nog wat ongelukkig op waardoor hij weer als een vuurpijl naar boven gaat. Om vervolgens weer in de lucht te blijven hangen. Hij komt rond de 16 weer neer en meerdere spelers proberen de bal te raken. Dit geeft een knullig gezicht, maar uiteindelijk beland hij voor een speler van HSC en deze kan hem dan makkelijk binnen schieten. HSC komt door deze knullige goal op gelijke hoogte.

Het spelbeeld blijft onveranderd. HSC zoekt de ruimte achter de laatste linie en EGVV probeert op de counter wat gevaar te stichten. Dit resulteert nog in een schot van HSC. Deze wordt door Jan Willem naast getikt. En dan wacht de thee.

In de rust wordt benoemd dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat, wanneer we willen winnen, we wat doel gerichter moeten gaan handelen. Tom wisselt 1x in de rust. Bart gaat naar de kant en Sven komt voor hem in de plaats. Hiermee debuteert Sven in het eerste elftal van EGVV.

De tweede helft heeft een beetje het zelfde beeld als de eerste helft. EGVV heeft nu meer last van de wind en HSC heeft er wat meer profijt van. Beide ploegen gaan voor de winst en proberen wel door te drukken. Maar zowel de verdediging van EGVV als die van HSC houd stand. Tot de 75 minuut wanneer Matthias op aangeven van Jelle de 2-1 lijkt te maken. Hij kopt de bal namelijk tegendraads met een mooi boogje naar de verre hoek. De keeper lijkt gezien, maar jammer genoeg weet hij nog net genoeg zijn hand er tegen aan te zetten. Dit lijkt beide teams wel even wakker te schudden dat er wel gewonnen kan worden. De duels laaien weer wat op en vanuit de omschakeling is opeens de spits van HSC weg. Hij blijft goed kijken en laat Jan Willem kansloos. En in 80ste minuut schiet hij HSC op een 1-2 voorsprong. Jelle schuift direct door van de verdediging naar het middenveld en zo probeert EGVV er nog een slotoffensief te starten. EGVV heeft nu meer druk op de helft van HSC en dit resulteert in meerdere pogingen. Maar deze gaan er allemaal niet in. Tot dat er vlak voor het einde van de wedstrijd een hoekschop gegeven wordt. Jorn neemt deze hoekschop laag en door een gelukkige stuiter beland deze middenin de 5. Hier let Thomas het beste op en tikt hij behendig en snel de gelijkmaker achter de keeper. Zo staat het vlak voor tijd toch weer 2-2. Jelle schuift weer terug naar zijn plekje achterin en EGVV besluit om de 2-2 over de streep te trekken en vandaag niet te verliezen. Na een paar minuten blessuretijd vind de scheids het genoeg en fluit hij voor de laatste keer.

EGVV – HSC is geëindigd in 2-2. Hiermee is de verliesreeks van EGVV eindelijk gebroken en kan er met een goed gevoel vooruit gekeken worden.