Geschiedenis

Via een advertentie in de krant belegden een aantal dorpsgenoten op 5 september 1945 een algemene vergadering in café Van Ee, het toenmalige café in Gelselaar, om tot oprichting van een voetbalvereniging te komen. De animo was in eerste instantie niet al te groot. Toch werd op die avond een bestuur gevormd, bestaande uit de heren: J.Meerman (voorzitter), J.H. Scholten (secretaris),E. Stoltenberg (penningmeester) en W. Mensink (lid). Elk bestuurslid stortte (uit privé-gelden) f 25,00 in de “pot” en met een oprichtingskapitaal van f 100,00 ging voetbalvereniging E.G.V.V. (Eerste Gelselaarse Voetbal Vereniging) van start.

Ons eerste veld lag aan de Diepenheimseweg, midden tussen de lage weilanden. Hierna verhuisde v.v. E.G.V.V. naar het weiland van “Winkels” en daarna naar het terrein van “de Pol”, met een lengte van 70 meter. In 1956 kreeg v.v. E.G.V.V. het huidige veld toegewezen. In 1977 werd het 2e veld in gebruik genomen.

In juni 1988 werd de eerste steen gelegd voor de nieuwe clubaccommodatie.

Als locatie werd gekozen voor de plek naast de sporthal “De Benneker”, zodat bepaalde voorzieningen in die hal ook door de voetbalvereniging gebruikt konden worden.

© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia