Wedstrijdverslagen

Het is deze keer niet uitslapen voor de spelers van EGVV 2. Althans niet voor iedereen! Men werd om 9.30 uur op de Benneker verwacht voor de uitwedstrijd tegen Ruurlo 6. Iedereen is er dan ook behalve… Jesper. Sinterklaas is net in het land en meteen is er roet in het eten gegooid. Een gezellig avondje heeft Jesper doen besluiten nog maar niet zijn bed uit te komen. Gelukkig is zijn broer al wel wakker en deze heeft Jesper, na een telefoontje, toch maar gemaand zijn bed uit te komen en gemeld de tocht naar Ruurlo individueel te gaan volbrengen. U denkt misschien waar ken ik dit verhaal toch van? Nou bij deze verwijs ik u door naar het verslag van vorige week. Het betrof hier wel een andere zoon/ broertje. Toch hopen wij dat dit geen terugkerend ritueel betreft! 

Lees verder

Het is zondagmorgen 10.25 uur. Tijd om te vertrekken naar Zieuwent. Maar er rest ons dan toch nog 1 vraag. Waar is Ilvan en wie weet hoe hij er aan toe is? Het antwoord komt snel na een telefoontje van Henk gericht aan Ilvan’s vader. Die ligt nog in bed, want? Nou, we hebben afgesproken 10.15 uur te verzamelen. Aha.. tijd om op te staan dus.

 

Lees verder

Zondagmorgen 9.10 uur en de kantine stroomt langzaam vol. Anja is aanwezig als kantinemedewerker maar daar staat ook een nieuwe vrijwilliger. Paulo wordt vandaag ingewerkt en lijkt de kneepjes van het vak al aardig te beheersen. Eerst koffie en vervolgens komt hij met pen en papier aan om de bestelling voor de frikandellen op te nemen. Natuurlijk vraagt hij even bij het vaste donderdagavondkantine personeel (Bas) of dit de juiste manier is. Bas is duidelijk overtuigd van de vaardigheden van Paulo. Ook de gasten van Vios komen binnen. De eerste vraag die wij horen is; “Keep jij vandaag weer” aan de keeper die vorig jaar ook het doel van Vios probeerde te verdedigen. Het antwoord “Wat denk je zelf, ik heb er hier vorig jaar ook al 15 door gelaten!”. Een prima voorbereiding dus ;-)

Lees verder

Het is nogal mistig deze morgen maar ondanks de nevel staat iedereen weer op zijn mooist op de de teamfoto voor het seizoen 2016-2017. Tevens heeft Henk een luxeprobleem. Hij moet maar liefst 4 man bij zich op de bank nemen.

Lees verder

Mooi weer, interessante tegenstander en een matige speelmat. Dit zijn de ingrediënten voor de wedstrijd van EGVV 2 zondag die het in Borculo op mag nemen tegen vv Reünie 4.

Lees verder

Nou het was dit jaar een voorbereiding van jewelste voor EGVV 2 zondag. Onze pre-voorbereiding startte al op 28 mei. Een oefenduel tegen het Nationale CP-elftal van Nederland werd vrij kansloos met 2-8 verloren. Daarom staan zij denk ik ook op dit moment op de Paralympische spelen in Rio en wij niet.

Lees verder

Goh.. een heel seizoen voetballen en aan het einde twee punten te kort komen. Je kan het je haast niet voorstellen maar waar hebben we dit eerder gehoord dit weekend? Het gebeurt dus blijkbaar zowel in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland ,de Eredivisie, als in de ultieme kelderklasse van de 7e reserve klasse 33. Op de laatste competitiedag van EGVV 2 hoopten we nog op een kleine stunt van Reünie en Ruurlo maar het mocht niet zo zijn.

Lees verder

Na een aantal teleurstellende weken voor EGVV 2 was het vandaag aan het team uit Gelselaar om de draad weer op te pakken om het seizoen niet helemaal in mineur af te sluiten. De uitwedstrijd tegen sv. Grol 9 stond op het programma. Jelles had al gemeld dat hij iets later zou zijn maar onze trouwe grensrechter Arno was nog in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig bleek hij (fitheid is een lichtelijk vraagteken, maar dat terzijde) het ook op tijd te halen en kon de wedstrijd volgens planning om 9.30 uur van start gaan.

 
De opstelling; Friso; Jarno, Frank, Dinand, Dennis; Walter, Niels, Jelles; Maik, Martijn, Danny. 1e wissel voor vandaag is Gerard, tevens de enige.
 
EGVV neemt in de beginfase een wat afwachtende houding aan. Eerst maar eens zien wat de jonge garde van sv Grol 9 te brengen heeft. Al snel blijkt dat EGVV dan toch maar het spel moet proberen te gaan maken. Een steekbal van Walter is net te hard voor Martijn en het is sv. Grol dat als eerste een echte klein kans krijgt. Na zo’n 10 minuten voetballen is daar het eerste doelpunt. Walter geeft de bal hoog voor. De keeper schat de bal verkeerd in en (wij verwachten mede door het harde verouderde kunstgras) door een hoge stuit vliegt de bal over de keeper. Bij de tweede paal kopt Danny vervolgens knap binnen, 0-1. EGVV krijgt meer grip op de wedstrijd en Martijn levert dan ook een voorzichtig schot. Door middel van een hoge bal die perfect op maat is door Niels komt Martijn vrij voor de keeper. Zijn lob toucheert alleen jammerlijk de lat. Ook Grol doet van zich spreken maar Dennis kan met een uiterste krachtsinspanning  redding brengen. 
Jelles zijn schoen heeft al enig letsel opgelopen en laat deze door Henk behandelen met tape. Martijn heeft weer een schotje maar deze is wederom niet op goal gericht. EGVV zakt wat af en de links buiten van Grol krijgt een niet te missen kans die blijkbaar toch te missen is. Het blijft 0-1. De tape van Jelles doet wonderen want hij passeer t zijn tegenstander met een Panna, dit zou niet de laatste van de dag zijn voor Jelles.  In de volgende actie zet Jelles voor bij de tweede paal. Maik schiet de bal vervolgens tegen een tegenstander op maar Danny is attent en heeft de scheenbeenbal tot in perfectie getraind waarmee hij nu ook succesvol afrond, 0-2. 
2 minuten later legt een verdediger van sv. Grol de bal terug op de keeper en volgt er een indirecte vrije trap ivm het oprapen van de bal. Martijn legt de bal zo’n 1,5 meter uit de looplijn van Niels terug die de bal ternauwernood met zijn tenen kan raken. De bal rolt langzaam voort door de benen van de keeper en ook de verdediger op de achterlijn maait pontificaal langs de bal. Waar een beetje training op standaardsituaties al niet toe kan leiden! 0-3. Uit een scherpe hoekschop kan Martijn net niet binnen knikken en een vrije trap van Frank beland nog op de lat. Plots is daar in de 45e minuut sv. Grol. Een afgeslagen aanval van EGVV kan voortgezet worden door sv. Grol. De mid-mid geeft de bal de diepte in en de spits van hen komt volledig in het luchtledige terecht waar de spits wel raad mee weet. 1 op 1 met Friso rond hij koelbloedig af, 1-3. EGVV krijgt nog 1 kans maar na een mooie bal van Jelles lobt Danny over.
 
De beginfase van de tweede helft is nogal saai. Hoogtepunten; Frank schiet van zo’n 50 meter hoog over het vangnet omdat sv. Grol geen reservebal heeft. Het duurt nogal voordat de bal terug is en om het kunststukje compleet te maken herhaald Danny dit truckje nogmaals. Gelukkig wordt er ook nog gevoetbald. In de 65e minuut is het opnieuw Jelles die Danny vrij speelt maar zijn schot beland in de handen van de keeper. In de 70e minuut opent Jarno op Martijn die door kan stomen. Hij behoudt het overzicht en legt de bal breed op de meegelopen Niels. Die kan niet anders dan met links uithalen en zijn schot gaat rechtdoor in de kruising, 1-4. 
Danny heeft nog een puike voorzet in huis maar Maik schiet tegen een tegenstander aan. Een knappe 1-2 tussen Jeles en Maik is ook niet voldoende. Jelles zijn inzet wordt gekeerd door de doelman. Er volgt even later nog een kansje voor Jelles maar ook deze gaat er niet in. In de 80e minuut duikt Jelles de diepte in en geeft hij de bal af aan Martijn. Hij plaatst de bal met zijn chocoladebeen in de rechterhoek, 1-5. Een schot van Maik mist kracht  en kan gered worden. Die zelfde Maik geeft de bal even later goed voor maar niemand kan de bal beroeren. Ook de keeper niet en de bal vliegt zo bij de tweede paal binnen, 1-6. Niet veel later speelt Martijn zich vrij en wordt de keeper van sv. Grol voor de tweede maal deze wedstrijd door zijn benen gepasseerd, 1-7. Het robuuste verdedigingsduo Jarno en Dennis maken even later nog even een einde aan een solo van een sv. Grol en veroveren hiermee op correcte wijze het balbezit.
In de 87e minuut redt Friso nog knap op een kopbal van sv. Grol en Dinand laat ook nog even een kunststukje zien door de bal met zijn borst terug te leggen op onze doelman. De middenvelder van sv. Grol blijft verbouwereerd achter. Friso mag nog een maal in actie komen en dit blijkt tevens het slotstuk van deze morgen in Groenlo.
 
EGVV 2 wint weer eens na een toch wel teleurstellende periode. Al met al vandaag weer een mooie teamprestatie neergezet. Volgende week zullen we nog 1 keer de weide in gaan. Thuis zal er aangetreden worden tegen het team waar wij ook onze openingswedstrijd van het seizoen tegen gespeeld hebben, sp. Lochem 6. EGVV 2 wil alle supporters alvast bedanken voor de trouwe support van het afgelopen seizoen. Wij hopen jullie dan ook allen nog een één maal te zijn tijdens onze laatste wedstrijd van dit seizoen. Tot zondag, 10.00 uur op de Benneker! Komt allen!
 

Lees verder

Na een gelijkspel tegen directe concurrent Rietmolen 4 is het vandaag aan EGVV 2 om het op te nemen tegen het altijd lastige Reünie 4. In de uitwedstrijd ging EGVV 2 in de laatste minuten onderuit en verloor het met 1-0. Vandaag zou dan ook alles behalve eenvoudig worden!

Lees verder

Nadat EGVV 2 vorige week vooral op zoek was naar het vergroten van het doelsaldo stond er vandaag een andere wedstrijd op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stond EGVV op de 1e plaats en tegenstander vv. Rietmolen 4 op de 2e positie met maar 1 punt achterstand. Aangezien RKZVC nog op gelijke hoogte kan komen met EGVV is winnen de enige optie.

Lees verder
© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia