EGVV 2 zondag: "Wat als..."

25 Apr 2016

Na een gelijkspel tegen directe concurrent Rietmolen 4 is het vandaag aan EGVV 2 om het op te nemen tegen het altijd lastige Reünie 4. In de uitwedstrijd ging EGVV 2 in de laatste minuten onderuit en verloor het met 1-0. Vandaag zou dan ook alles behalve eenvoudig worden!

De opstelling; Friso; Jan Willem, Dinand, Ronald, Dennis; Jarno, Niels, Gerard; Maik, Martijn, Freddy. Danny en Jelles starten vanaf de bank. De sneeuw valt en iedereen is klaar voor EGVV 2 – vv Reünie 4.

EGVV komt sterk uit de startblokken. EGVV zet veel druk en Reünie lijdt in aanvallend opzicht regelmatig balverlies. Er worden enkele kleine kansen gecreëerd maar gevaarlijk wordt het nog niet. In de 10e minuut veroverd Dennis de bal die Freddy weg stuurt. Freddy levert in bij Martijn maar die kan niet tot een goed schot komen. In de 18e minuut is er een uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen. Niels schiet rechtstreeks richting doel vanuit een vrije trap maar het slappe schot verdwijnt naast de paal. In de 32e minuut zet Niels een corner op. Deze gaat hard over de grond. Dinand kan er bij de eerst paal net niet bij maar achterin staat Freddy die zich niet bedenkt en kiezelhard binnen schiet, 1-0. EGVV zet nog een mooie aanval met 1 maal raken op over de linker zijde. 1-2 tussen Niels en Freddy, de eerstgenoemde zet voor op Martijn maar deze krijgt de bal niet lekker onder controle. Reünie schiet in de 38e minuut nog een keer op Friso maar hij kan de inzet eenvoudig keren.

EGVV speelt sterk en wint veel duels. Dit doorzetten in de tweede helft en de wedstrijd zou de juiste wending aannemen.

Helaas. De tweede helft verliep toch iets anders. Waar Reünie zich aan het einde van de eerste helft al meer onder de druk uit voetbalde was het eigenlijk vooral EGVV dat de tweede helft onder druk stond. Reünie komt dichter op het doel van EGVV te voetballen en nadat Friso eerst nog kon redden is het vervolgens vanuit de hierop volgende corner wel raak voor Reünie. Bij de tweede paal staat de bekende kopsterke rechtsbuiten klaar om in te koppen. Hij doet dit dan ook ALWEER perfect, 1-1. Langzaam aan ontstaat er ook in het veld wat meer irritatie. Beide teams willen winnen en halen alles uit de kast om dit te behalen. De scheidsrechter heeft het er vanmorgen dan ook erg druk mee. In de 75e minuut is het weer raak. EGVV mag uittrappen maar Jan Willem kan de bal niet genoeg snelheid/ lengte meegeven. De spits pakt de bal op rond zo’n 30 meter van het doel, loopt op en vuurt. Strak en laag in de hoek, 1-2. Henk weet wat hij moet. Verdediger eruit, aanvaller erbij. EGVV probeert het nog wel maar verder dan een afstandschot van Niels die weggekopt kan worden zou het niet komen. Het blijft 1-2 en EGVV 2 verspeelt opnieuw punten.

5 minuten voor tijd moest Jan Willem het veld verlaten na een hoge trap van een van de aanvallers. Na een ziekenhuisbezoek blijkt er een scheurtje te zijn ontstaan in het jukbeen en aan de onderkant van de oogkas. Wij wensen Jan Willem dan ook veel beterschap en een spoedig herstel.

Het meest zure is dat RKZVC 5 vandaag 5-1 verloor van Rekken 4. Hiermee zou EGVV ..als.. het vandaag gewonnen had verlost zijn van RKZVC. Als duvel uit het doosje staat nu Rietmolen 4 aan kop. Toch spreekt de ranglijst nog het meest in het voordeel van RKZVC. Voor EGVV 2 resteren er nog 2 wedstrijden die gewonnen moeten worden en dan is het maar hopen op een stunt op de andere velden. Het blijft dus ongemeen spannend in de 7e klasse 33. Al lijkt EGVV het nu wel verspeeld te hebben.

Zondag 1 mei speelt EGVV 2 om 9.30 uur uit tegen Grol 9. Komt allen!