Wedstrijdverslagen

EGVV 2 zondag bewijst zichzelf slechte dienst

12 Sep 2016

Nou het was dit jaar een voorbereiding van jewelste voor EGVV 2 zondag. Onze pre-voorbereiding startte al op 28 mei. Een oefenduel tegen het Nationale CP-elftal van Nederland werd vrij kansloos met 2-8 verloren. Daarom staan zij denk ik ook op dit moment op de Paralympische spelen in Rio en wij niet.

 
De training op donderdagavond werd vervolgens in een nieuw jasje gestoken omdat men bij EGVV ook wel zag dat dit zo niet langer kon. De opkomst werd ook direct hoger en zo stonden er de eerste weken elke donderdagavond ruim 30 man op het trainingsveld. Nou dit kan helpen zou je denken!
 
In de eerste oefenwedstrijd scoorden we er dan ook wel direct lekker op los. 5 doelpunten tegen de opponent uit Diepenheim. Helaas wist Diepenheim 3 zelf 8 keer het doel te treffen waardoor de wedstrijd alsnog met 8-5 verloren ging.
 
Een kleine week later in Markelo werd er weer 8 maal gescoord door 1 team. Dit was Markelo 4. Zelf wisten we hier 1 doelpunt tegenover te zetten. Opnieuw een dikke nederlaag. Hoe moest dit verder?
 
Henk trof drastische maatregelen en had besloten het roer voor dit weekend over te geven aan Erik, de leider van EGVV 2 zaterdag. Zelf had Erik geen super start met zijn team. Het verloor namelijk zaterdag met 1-4. Toch moest Henk er even een weekend tussenuit voor nieuwe inspiratie. Ook grensrechter Arno liet het vandaag aan Bas over en zo stond iedereen toch zondag weer klaar om het op te nemen tegen Hector 4.
 
De opstelling; Friso; Jesper, Dinand, Feddy, Ilvan; Jari, Niels, Walter; Danny, Martijn, Maik. De half fitte Jan Willem zat op de bank en de wedstrijd kon van start gaan. Het begin is ook voor EGVV. Martijn had een tweetal goede kansen. 1 poging ging net voorlangs en de ander sprong onderkant lat uit de doelmond. Dit waren ook de 10 minuten van Martijn want vervolgens moest hij geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Vervolgens leek EGVV even wat stuurloos en zoekende naar andere oplossingen. Hector kwam meer in de wedstrijd en werd via een aantal counters gevaarlijk. Het begint met een bal op de lat. Niet veel later was het dan ook de ploeg uit Goor die de score opende en de 0-1 op het niet aanwezige scorebord op veld twee liet noteren. EGVV is het compleet kwijt na het eerste tegendoelpunt. Linies liggen te ver uit elkaar en voetballend is het vooral erg onder de maat. Een bal bij de tweede paal kan door Jari net niet binnen gewerkt worden en hiermee is het meeste over de eerste helft ook wel gezegd.
 
In de rust toch nog maar het een en ander doorgenomen. Ballen meer over de grond en proberen te steken. Daarnaast de linies weer dichter op elkaar laten spelen. 
 
EGVV begint dan ook wel weer redelijk aan de tweede helft. Harm-jan is vanaf EGVV 3 aangesloten bij EGVV twee en met een nieuw aanspeelpunt in de aanval komt EGVV weer meer het gewenste spel. Het krijgt de nodige kansen. Toch wordt de keeper van Hector nog niet echt getest door schoten die over, naast of recht op hem af komen.  Vervolgens is het in no-time 0-2 en 0-3 Hector blijkt nogmaals snel te zijn in de omschakeling en verschalkt op deze manier Friso met een laag schot in de onderhoek maar ook een strakke bal in de kruising. EGVV probeert het voetballend nog en mag zelfs nog een keer doel treffen. Een combinatie tussen Niels en Harm-jan beland uiteindelijk via de laatstgenoemde bij Maik hij rond koelbloedig af, 1-3. Zit er dan nog iets in? Nee, niet veel later is er knullig balverlies op het middenveld dat de 1-4 in leidt. 
 
Al met al een teleurstellende morgen voor EGVV 2 zondag. Een paar momenten van goed voetbal maar wat vooral blijkt is de onervaren verdediging die vandaag noodgedwongen moest opereren in de laatste linie van EGVV 2. Hector heeft hier dankbaar van geprofiteerd. Één geluk voor EGVV 2, we hebben nog 19 wedstrijden om het goed te maken.
 
Deze week zullen wij onze rug moeten rechten en dan nemen we het in Beltrum op tegen de koploper Vios Beltrum 7. Om 10.00 uur zal er afgetrapt worden. Komt allen!
 
Terug naar overzicht
© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia