Wedstrijdverslagen

De spanning voor EGVV 2 zondag blijft, na krachtmeting tussen nummer

18 Apr 2016

Nadat EGVV 2 vorige week vooral op zoek was naar het vergroten van het doelsaldo stond er vandaag een andere wedstrijd op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stond EGVV op de 1e plaats en tegenstander vv. Rietmolen 4 op de 2e positie met maar 1 punt achterstand. Aangezien RKZVC nog op gelijke hoogte kan komen met EGVV is winnen de enige optie.

De opstelling; Friso; Jan Willem, Dinand, Ronald, Dennis; Walter, Niels, Gerard; Freddy, Martijn, Jelles. Danny, Maik en Jarno starten vanaf de zijlijn. Ook vaste grensrechter Arno moet aan de zijlijn plaats nemen ivm een voorhoofdsholteontsteking. Bas neemt zijn positie in. 10.00 uur en iedereen is er klaar voor.

De tos wordt verloren door vv Rietmolen dus kiest EGVV ervoor de tweede helft richting de kantine te spelen. Waarom? Wordt een speler later die dag gevraagd.. zodat je eerder naar huis kunt na de wedstrijd?
In de 6e minuut maakt Jelles een goede loopactie en er volgt een pass op Niels maar EGVV blijkt in alles nog niet zorgvuldig genoeg. In de 10e minuut schiet Martijn voor het eerst richting het doel van Rietmolen maar zijn harde schot gaat naast. Dan is het de beurt aan Rietmolen. EGVV is onrustig en er is veel balverlies er gaan twee schoten naast maar na slecht wegwerken van EGVV kan Rietmolen opnieuw aanleggen voor een schot. En zoals u begrijpt, 3 maal is scheepsrecht. De bal wordt goed laag in de hoek geplaatst en het is 0-1.
EGVV pakt de draad weer op. Maik geeft een hoge voorzet bij de tweede paal maar de omhaal van Freddy mist de bal. Maik schiet nog een keer hard op goal maar de keeper heeft een antwoord. Een corner richting de 16 meter wordt door Maik hard richting doel geschoten. Gerard komt een teenlengte te kort en de bal verdwijnt naast het doel. In de 43e minuut komt er een hoge voorzet van Jan Willem. Martijn gaat op advies van Niels onder de bal door die op 14 meter de bal in de stuit aan kan nemen. De keeper komt uit en Niels wipt de bal met zijn binnenkant door middel van een hoge lob over de keeper. De bal is net kort genoeg om voor de lat langs te gaan en in het doel te belanden, 1-1. Er volgt nog één aanval voor EGVV maar na een scherpe voorzet van Maik loopt Martijn de bal naast.

Na een slap begin in de eerste helft heeft EGVV de draad weer opgepakt. Het is dan ook de bedoeling dit voort te zetten in de tweede helft.

EGVV start ook sterk. Een hoekschop van Niels beland op de lat. Een voorzet van Jan Willem komt in de 48e minuut bij de tweede paalt uit. Danny loopt in maar komt ook net enkele centimeters te kort om de bal binnen te tikken. De sfeer wordt even iets grimmiger omdat EGVV er nog een tandje bij doet. Martijn kopt over vanuit een hoekschop en Danny probeert zich er doorheen te frommelen in de 16 meter. Rietmolen komt niet meer in het spel voor maar probeert het zo nu en dan via een counter. Jan Willem beroerd de bal met zijn arm op het middenveld en Rietmolen mag een vrije trap opzetten. Deze wordt hoog ingebracht. Ronald probeert de bal weg te koppen en waar iedereen in voorwaartse beweging is gaat de bal richting de zijlijn. Hier staat de linksbuiten van Rietmolen te wachten. Neemt de bal aan en schiet hem direct hoog in het doel binnen, 1-2. EGVV houdt de druk hoog maar kan nog te weinig tot schoten op doel komen. Gelukkig is het JW die voor zijn 2e assist van de dag zorgt in de 83e minuut. Zijn hoge voorzet kan door Martijn binnen geknikt worden en hiermee wordt het 2-2. Het wordt nog een hectische slotfase want na een hoekschop beland de bal in de scrimmage en wordt er door een enkeling al gejuicht. Het blijkt alleen te vroeg te zijn want het spel gaat door en de bal heeft de lijn niet gepasseerd aldus de leidsman. Na 93 minuten is het voorbij en eindigt EGVV 2 – vv Rietmolen 4 in 2-2.

De teleurstelling is groot bij EGVV 2. Met deze uitslag blijft het vv Rietmolen dan wel voor maar met nog een inhaalwedstrijd op het programma zou RKZVC 5 het team uit Gelselaar voorbij gaan op de ranglijst aan het einde van het seizoen. Hierbij moet natuurlijk nog wel gezegd worden dat er nog 3 wedstrijden gespeeld moeten worden waarin voor alle teams nog veel kan gebeuren. Er is nog niets beslist en het blijft tot het einde ongemeend spannend in de 7e klasse 33 (https://www.egvv.nl/pages/senioren/egvv-2-zondag/stand.php). Aanstaande zondag staat er weer een mooie derby op het programma. Reünie 4 zal naar Gelselaar afreizen. De uitwedstrijd ging in de laatste 5 minuten verloren door EGVV. Het heeft dus nog wel iets recht te zetten. Om 10.00 uur zal er afgetrapt worden. Komt allen!