Wedstrijdverslagen

De laatste wedstrijd van het seizoen zit er al enige tijd op maar het verslag was nog niet geschreven. Hierbij een korte analyse van de laatste wedstrijd tegen sv. Hector 4.

Lees verder

Het seizoen zit er bijna op voor EGVV 2 zondag. Nog één thuis- en één uitwedstrijd. Zondag was het dan ook de laatste thuiswedstrijd tegen vv Ruurlo 6 op het programma. Op papier een mindere tegenstander maar zoals iedereen weet is er nog nooit een wedstrijd op papier gewonnen! De opstelling: Friso; Jan Willem, Ronald, Frank, Dennis; Harm Jan, Niels, Jarno; Maik, Freddy, Danny. Walter en Kevin zitten naast Henk op de bank en Arno vlagt deze wedstrijd. Het is 10.00 uur en omdat Freddy jarig is mag hij de tos doen als aanvoerder.

 
Na drie minuten geeft EGVV de eerste mogelijkheid weg aan vv Ruurlo. Een vrije trap wordt om de muur gekruld maar Friso staat op de juiste plek en kan de bal klemvast pakken. Er volgen over en weer wat schoten  en EGVV krijgt corner op corner maar weet hier niet uit te scoren. Freddy kopt nog wel een bal op de paal maar anders schoten gaan, net zoals onze vaste spits dat regelmatig laat zien, over/ naast of in de handen van de keeper. Een vrijetrap op zo’n 18 meter wordt door Niels naast geschoten en dan komt daar plots Ruurlo weer opzetten. Een snelle aanval waarbij Friso in eerste instantie nog sterk kan keren wordt in de rebound wel binnen gewerkt, 0-1. 2 minuten later laat EGVV zien dat het niet met de pakken neer gaat zitten. Ronald zijn schot kan nog gekeerd worden en na een corner komt de bal opnieuw bij Niels terecht. De bal wordt voor geslingerd en de keeper tikt de bal weg. Hierdoor staat hij op zo’n 7 meter van het doel. Feddy neemt de bal direct uit de lucht en stift de bal vanaf zo’n 14 meter over de keeper in het doel, 1-1. Kevin zit te stinken op de bank en Danny zegt volgens leider Henk; piep, piep, piep nadat hij aan de grond gekegeld werd. In de 43e minuut kopt Ruurlo nog een bal vanuit een hoekschop gevaarlijk over en niet veel later gaan we rusten met een 1-1 tussenstand.
 
EGVV komt slap uit de rust. Na 5 minuten is het raak voor Ruurlo. De links buiten sprint er vandoor. Deze kapt Jarno uit ondanks het goede coachende werk van Ronald en de speler bedenkt zich geen moment en schiet de bal in de lange kruising. Ronald dacht bij zichzelf.. “tss.. dat kan ik ook wel”. Nadat Niels in de eerste helft niet succesvol was met de vrije trap neemt Harm Jan hem hierna. De bal gaat op doel, de keeper kan hem keren en Walter krijgt pontificaal de bal in de voeten. Zijn schot mist kracht en ook zijn inzet wordt verdedigd. In de 56e minuut laat Kevin zich van zijn sterkste kant zien. Hard lopen achter de bal aan over de linker vleugel nadat hij diep is gestuurd. Er volgt een strakke voorzet en Ronald, die van achteruit mee opgestoomd is, tikt de bal van dichtbij binnen, 2-2. Vervolgens gaan er zo’n 10 minuten voorbij zonder kansen maar komt het gevaar toch weer van Kevin. Hij geeft opnieuw een perfecte bal voor maar helaas staat hier niet de juiste persoon voor een kopbal. Maik krijgt de bal op zijn hoofd maar de bal gaat, ondanks een open doel, over. 2 minuten later gaat Maik de diepte in. Hij geeft de bal ook voor maar, zoals de beste stuurman aan wal weet te vertellen, “steat d’r gin mense!”. Een kwartier voor tijd is hier ineens Ruurlo weer met een counter en staat het na een sterke solo van de rechtsbuiten 2-3. EGVV gaat nog even volle bak vooruit en 1-2 tussen Freddy en Ronald scoort Freddy zijn tweede van de dag. Helaas in buitenspel positie dus het blijft nog even 2-3. Gelukkig komt Ronald zo’n 5 minuten voor tijd nog terug op zijn eerdere gedachten. Hij krijgt de bal aan de linkerkant, legt hem klaar en schiet hem stak in de rechterbovenhoek. Meer in het hoekje kon niet en het is 3-3. Helaas, beter werd het niet en EGVV sluit de laatste thuiswedstrijd af met een puntendeling.
 
Achteraf hadden we deze wedstrijd natuurlijk helemaal niet te hoeven spelen. De 3-3 stond namelijk vooraf al op het scorebord. Henk had ook vooraf af gezegd dat de wedstrijd niet gespeeld hoefde te worden omdat de 3-3 al bepaald was. Dat is natuurlijk achteraf mooi praten maar Henk had het blijkbaar vooraf al verteld.
 
Zondag zal EGVV 2 nog één maal in actie komen. Het speelt de terugwedstrijd waar het team het seizoen mee begonnen was. Namelijk uit tegen Hector 4. Er zal om 10.45 uur afgetrapt worden in Goor. Komt allen nog één keer!
 

Lees verder

Herkenbaar in het gemiddelde kelderklasse-elftal… Aanvang: 9.15 uur en dan met 4 man aan het schap staan en zeker zoals elke week zonder keeper te beginnen lijkt ons ook niet ideaal! Maar het kan bij EGVV 2 zondag wel zo ver komen dat je naam eerst bij de eerste 11 staat maar als je dan de kleedkamer in komt, met je waterijsje, terwijl de rest zich al aan het omkleden is je toch bij de twee bankzitters hoort. 

Lees verder

Het is zondag 9 april.. Ja, even geleden! Drukke periode achter de rug bij EGVV met Pasen, een Duitse avond en een bezoek aan Duitsland. Maar gelukkig alsnog…

Lees verder

De uitwedstrijd tegen VIOS Beltrum 8 stond afgelopen zondag op het programma. De opstelling: Fiso; Daniël, Ronald, Frank, Jarno; Freddy, Niels, Harm-jan; Maik, Martijn, Danny. Walter en, de na lange afwezigheid terug gekeerde, Dennis nemen plaats op de bank. Jan Willem zit op de tribune bij Vitesse.

Lees verder

Na twee achtereen verloren duels is het nu het de taak om op bezoek te gaan bij de koploper, Erix 4. Dennis is in geen velden of wegen te bekennen en lijkt ook telefonisch nog niet echt bereikbaar deze morgen. Dan maar met een man minder op pad.

Tijdens de warming-up blijkt Henk nou niet bepaald de beste detective te zijn. De enige achternaamgenoot van Dennis in het telefoonboek blijkt na een telefoontje in de vroege uurtjes geen familie te zijn. Ook Jesper zal deze morgen iets nieuws leren. Hij vlagt voor het eerst in zijn leven een helft. De opstelling; Friso; Jan Willem, Ronald, Frank, Jarno; Freddy, Niels, Harm Jan, Martijn; Maik, Danny. 

Lees verder

Na de zware teleurstelling van vorige week was het deze week aan EGVV 2 zondag om opnieuw te laten zien wat ze waard zijn. Deze morgen komt de nummer 2 in de vorm van RKZVC 7 op bezoek. De opstelling; Friso; Jan Willem, Daniël, Frank, Dennis; Freddy, Niels, Ramon; Maik, Martijn, Danny. Elwin is bereid gevonden om de selectie aan te vullen en start vanaf de bank.

Lees verder

Het was een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft deze winter. Geen enkele oefenwedstijd en afgelaste wedstrijden. Op en top kunnen sparen voor onze wedstrijd tegen de jonge honden van Grol 9. Een grote diversiteit aan geuren in de kleedkamer (we weten niet wat iedereen de avond ervoor gegeten en gedronken had) maakte dat een ieder al snel de kleedkamer wilde ontvluchten voor een frisse neus. Nou die kregen we dan ook, zo hadden de jongens van Reurink al heerlijk warm hun panty’s aangetrokken. Na een oudhollands potje dug-out omdrukken was het moment eindelijk weer daar dat we mochten voetballen. De opstelling; Friso; Jan Willem, Ronald, Frank, Dennis; Walter, Niels, Freddy; Maik, Martijn, Dennis. Lesley en Daniël namen plaats op de bank en Good Old “Spik en Span Arno” was ook weer van de partij. Hij verving Bas waarmee Arno ook direct zijn verjaardag van maart 2016 nog met ons kon vieren.

Lees verder

Vorige week ging onze wedstrijd op het allerlaatste moment niet door. Gelukkig waren de weergoden ons deze week beter gezind en was iedereen aanwezig voor de wedstrijd EGVV 2 – fc Eibergen 7. Nouja… iedereen? 

Lees verder

De sintelbaan om een voetbalveld. Een welbekend fenomeen als je de Europese wedstijden op televisie een beetje volgt. Maar wat je er ook over hoort het is meestal negatief. Een sintelbaan houdt die supporters die vaak nodig zijn om hun team naar de overwinning te schreeuwen ver weg van de spelers die het juist zo hard nodig hebben. En de sfeer is in dergelijke stadions dan ook vaak ver te zoeken. Maar wat hadden wij toch graag een sintelbaan om ons veld gehad afgelopen zondag! 

Lees verder
© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia