Wedstrijdverslagen

EGVV 2 zondag stelt teleur in laatste thuiswedstrijd

12 May 2017

Het seizoen zit er bijna op voor EGVV 2 zondag. Nog één thuis- en één uitwedstrijd. Zondag was het dan ook de laatste thuiswedstrijd tegen vv Ruurlo 6 op het programma. Op papier een mindere tegenstander maar zoals iedereen weet is er nog nooit een wedstrijd op papier gewonnen! De opstelling: Friso; Jan Willem, Ronald, Frank, Dennis; Harm Jan, Niels, Jarno; Maik, Freddy, Danny. Walter en Kevin zitten naast Henk op de bank en Arno vlagt deze wedstrijd. Het is 10.00 uur en omdat Freddy jarig is mag hij de tos doen als aanvoerder.

Na drie minuten geeft EGVV de eerste mogelijkheid weg aan vv Ruurlo. Een vrije trap wordt om de muur gekruld maar Friso staat op de juiste plek en kan de bal klemvast pakken. Er volgen over en weer wat schoten  en EGVV krijgt corner op corner maar weet hier niet uit te scoren. Freddy kopt nog wel een bal op de paal maar anders schoten gaan, net zoals onze vaste spits dat regelmatig laat zien, over/ naast of in de handen van de keeper. Een vrijetrap op zo’n 18 meter wordt door Niels naast geschoten en dan komt daar plots Ruurlo weer opzetten. Een snelle aanval waarbij Friso in eerste instantie nog sterk kan keren wordt in de rebound wel binnen gewerkt, 0-1. 2 minuten later laat EGVV zien dat het niet met de pakken neer gaat zitten. Ronald zijn schot kan nog gekeerd worden en na een corner komt de bal opnieuw bij Niels terecht. De bal wordt voor geslingerd en de keeper tikt de bal weg. Hierdoor staat hij op zo’n 7 meter van het doel. Feddy neemt de bal direct uit de lucht en stift de bal vanaf zo’n 14 meter over de keeper in het doel, 1-1. Kevin zit te stinken op de bank en Danny zegt volgens leider Henk; piep, piep, piep nadat hij aan de grond gekegeld werd. In de 43e minuut kopt Ruurlo nog een bal vanuit een hoekschop gevaarlijk over en niet veel later gaan we rusten met een 1-1 tussenstand.

EGVV komt slap uit de rust. Na 5 minuten is het raak voor Ruurlo. De links buiten sprint er vandoor. Deze kapt Jarno uit ondanks het goede coachende werk van Ronald en de speler bedenkt zich geen moment en schiet de bal in de lange kruising. Ronald dacht bij zichzelf.. “tss.. dat kan ik ook wel”. Nadat Niels in de eerste helft niet succesvol was met de vrije trap neemt Harm Jan hem hierna. De bal gaat op doel, de keeper kan hem keren en Walter krijgt pontificaal de bal in de voeten. Zijn schot mist kracht en ook zijn inzet wordt verdedigd. In de 56e minuut laat Kevin zich van zijn sterkste kant zien. Hard lopen achter de bal aan over de linker vleugel nadat hij diep is gestuurd. Er volgt een strakke voorzet en Ronald, die van achteruit mee opgestoomd is, tikt de bal van dichtbij binnen, 2-2. Vervolgens gaan er zo’n 10 minuten voorbij zonder kansen maar komt het gevaar toch weer van Kevin. Hij geeft opnieuw een perfecte bal voor maar helaas staat hier niet de juiste persoon voor een kopbal. Maik krijgt de bal op zijn hoofd maar de bal gaat, ondanks een open doel, over. 2 minuten later gaat Maik de diepte in. Hij geeft de bal ook voor maar, zoals de beste stuurman aan wal weet te vertellen, “steat d’r gin mense!”. Een kwartier voor tijd is hier ineens Ruurlo weer met een counter en staat het na een sterke solo van de rechtsbuiten 2-3. EGVV gaat nog even volle bak vooruit en 1-2 tussen Freddy en Ronald scoort Freddy zijn tweede van de dag. Helaas in buitenspel positie dus het blijft nog even 2-3. Gelukkig komt Ronald zo’n 5 minuten voor tijd nog terug op zijn eerdere gedachten. Hij krijgt de bal aan de linkerkant, legt hem klaar en schiet hem stak in de rechterbovenhoek. Meer in het hoekje kon niet en het is 3-3. Helaas, beter werd het niet en EGVV sluit de laatste thuiswedstrijd af met een puntendeling.

Achteraf hadden we deze wedstrijd natuurlijk helemaal niet te hoeven spelen. De 3-3 stond namelijk vooraf al op het scorebord. Henk had ook vooraf af gezegd dat de wedstrijd niet gespeeld hoefde te worden omdat de 3-3 al bepaald was. Dat is natuurlijk achteraf mooi praten maar Henk had het blijkbaar vooraf al verteld.

Zondag zal EGVV 2 nog één maal in actie komen. Het speelt de terugwedstrijd waar het team het seizoen mee begonnen was. Namelijk uit tegen Hector 4. Er zal om 10.45 uur afgetrapt worden in Goor. Komt allen nog één keer!