Slechte start voor EGVV 2 zondag

23 Feb 2017

Het was een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft deze winter. Geen enkele oefenwedstijd en afgelaste wedstrijden. Op en top kunnen sparen voor onze wedstrijd tegen de jonge honden van Grol 9. Een grote diversiteit aan geuren in de kleedkamer (we weten niet wat iedereen de avond ervoor gegeten en gedronken had) maakte dat een ieder al snel de kleedkamer wilde ontvluchten voor een frisse neus. Nou die kregen we dan ook, zo hadden de jongens van Reurink al heerlijk warm hun panty’s aangetrokken. Na een oudhollands potje dug-out omdrukken was het moment eindelijk weer daar dat we mochten voetballen. De opstelling; Friso; Jan Willem, Ronald, Frank, Dennis; Walter, Niels, Freddy; Maik, Martijn, Dennis. Lesley en Daniël namen plaats op de bank en Good Old “Spik en Span Arno” was ook weer van de partij. Hij verving Bas waarmee Arno ook direct zijn verjaardag van maart 2016 nog met ons kon vieren.

Nou we mochten inderdaad voetballen maar het kwam nog niet echt uit de verf. EGVV verspeelt het tweede balcontact direct en het is Grol dat een stuk scherper aan het duel begint. Na 2 corners voor de thuisploeg is het nog niet raak maar toch ligt de bal binnen 3 minuten al in het netje. De buitenspeler van Grol is Dennis te snel af en schiet koelbloedig binnen, 1-0 en EGVV 2 is wakker.

Martijn zoekt ook nog naar de fine tuning. Hij sprint op het doel af met de bal aan de voet maar schopt vervolgens vooral vol in de grond. Dat EGVV wel weer bij de les is blijkt even later. Na een hoekschop van Grol gaat Ronald er vandoor met de bal. Halverwege de helft van Grol kan hij met een sliding het duel met zijn tegenstander winnen en tikt hij de bal door richting de meegelopen Maik. Deze laat zien dat hij lekker uit de winter is gekomen en tikt de bal beheerst binnen, 1-1. Twee minuten later gaat Maik zelf een keer diep over de rechterflank en geeft hij de bal op een presenteerblaadje bij Martijn die de 1-2 binnen tikt. Zo is alles weer recht getrokken. Een steekbal van Niels  tussen de centrale verdedigers door zet Martijn vrij voor de keeper. Helaas gaat zijn inzet over. Ook schot van Niels gaat na een goede actie van Danny over het doel en Frank mist tevens het doel (ternauwernood ofzo..). Grol 9 komt er af en toe vlot uit via een counter maar Friso weet nog een keer goed redding te brengen waardoor EGVV de voorsprong kan behouden. EGVV verdedigd nogmaals zwak uit en een schot van de aanval van Grol verdwijnt op de paal. Hiermee komen de heren uit Gelselaar nog goed weg. Gelukkig weet EGVV de voorsprong 1 minuut voor rust zelfs nog te vergroten. Opnieuw na een goede actie van Maik komt de bal bij Martijn terecht die voor de 1-3 aan mag tekenen.

De tweede helft is vooral éénrichtingsverkeer. Lesley is ingevallen en schiet direct vanaf een meter of 7 op de keeper. Jan Willem schiet over en een schot van Maik op aangeven van Martijn gaat voorlangs het doel. Na een uur voetballen zet Jan Willem nog maar eens goed door. En in plaats van tegen RKZVC levert hij de bal nu perfect af. Martijn schiet in eerste instantie nog op de keeper maar in de rebound is het wel raak, 1-4. De ballenvanger is nog een keer te klein voor Freddy die overigens wel lekker in de wedstrijd zat, toch? Een vrije trap van Niels kan met een mooie showduik naast getikt worden. Deze was overigens al naast het doel beland. Een aantal snelle aanvallen over de EGVV vleugels van Maik en Lesley konden via Martijn en Niels niet omgezet worden tot doelpunten.
Dan komt Grol er na een uittrap goed uit. De bal wordt door de rechtshalf naar de linksbuiten verplaatst. Hierna komt er een voorzet en kan de spits van Grol de bal vanuit een volley keihard binnen schieten, 2-4. EGVV weet wat het te doen staat en dat is niets weggeven en vooral zelf de kansen afmaken. Helaas wordt het spel er niet beter op. Grol wordt sterker en EGVV blijft de kansen missen. Een schot van Freddy gaat voorlangs, Frank schiet over, Walter kan de bal niet lekker raken Maik schiet nog eens tegen de keeper. Ondanks de kou blijft Friso gelukkig ook nog opletten. Na een schot van Grol kan hij de bal tot twee maal toe klem vast pakken. De laatste kans van de wedstrijd is van Martijn die via een combinatie tussen Ronald en Niels vrij voor de goal gezet wordt. Alleen de twijfel slaat toe als hij Walter bij de tweede paal zet. De bal, tussen een voorzet en schot in, rolt over de achterlijn en het is ook welletjes voor vandaag.

Kansen waren er vandaag genoeg maar er werd nog slordig mee om gesprongen. Waar men het doel in de wedstijd niet wist te vinden was het doel in de middag zeker nog bereikt. Een delegatie van EGVV 2 wist er nog een gezellige middag van te maken in de kantine! Aanstaande zondag is EGVV 2 vrij maar in maart mag men weer aan de bak. 5 maart om 10.00 zal de wedstrijd waar een vloek op rust waarschijnlijk gespeeld worden. Het duel is al tot twee maal toe afgelast maar waarschijnlijk zal EGVV 2 het dan thuis opnemen tegen Hoeve Vooruit 5. Komt allen!