Wedstrijdverslagen

Win (-d) (-st) in de Hoeve voor EGVV 2 zondag

22 Nov 2016

De sintelbaan om een voetbalveld. Een welbekend fenomeen als je de Europese wedstijden op televisie een beetje volgt. Maar wat je er ook over hoort het is meestal negatief. Een sintelbaan houdt die supporters die vaak nodig zijn om hun team naar de overwinning te schreeuwen ver weg van de spelers die het juist zo hard nodig hebben. En de sfeer is in dergelijke stadions dan ook vaak ver te zoeken. Maar wat hadden wij toch graag een sintelbaan om ons veld gehad afgelopen zondag! 

 
Nee, wij moesten het doen met een grote, diepe en volle sloot langs het veld. Met daarbij een harde wind die ook nog eens zo stond dat de hoge ballen eigenlijk alleen maar richting deze sloot konden waaien. De meevaller van vandaag? Toen we de voetbalkleding aan hadden was het gestopt met regenen en iedereen was op tijd! 
 
De opstelling; Friso; Jarno, Frank, Jan Willem, Dennis; Freddy, Niels, Jelles; Maik, Harm Jan en Danny. Jesper en Gerbert nemen plaats op de bank, de konijnenkeutels op het veld waren geanalyseerd, de wedstrijd kon van start gaan. EGVV begint voortvarend en de eerst kans van Harm Jan na een rush over de flank van Jelles gaat helaas mis. Een voorzet van Maik beland op de lat en Danny loopt even later net iets te lang door met de bal aan de voet. Hierna houdt het voetballend voor EGVV wel zo’n beetje op. Balletjes over enkele meters kunnen niet eens bij elkaar in de voeten worden gespeeld en de communicatie is nog ver te zoeken. Het zakt dan ook al snel tot een bedroevends waardig niveau. EGVV geeft dan ook de nodige ruimte weg maar dit komt vooral doordat het in de omschakeling al fout gaat. Gelukkig zijn de heren van Hoeve vooruit 5 ons vandaag goed gezind en maken zij de kansen die ze krijgen dan ook maar niet af. Hiermee blijft het nog wel even 0-0. Er volgen van EGVV’s zijde nog schoten van Freddy, Harm Jan, Niels, Maik, Danny en Jelles maar eigenlijk maakt geen van hen het de keeper echt lastig. Het hoog(t)ste punt komt van de voet van Harm Jan. Die haalt na een halfhoge voorzet van Maik met een volley uit. De bal gaat vanaf zo’n 8 meter voor het doel ongeveer 30 meter de lucht in en beland halverwege veld 1. De grootste kans is nog voor Freddy die de bal op aangeven van Jelles meekrijgt maar 1 op 1 met de keer naast schiet. 
 
In de rust weet iedereen dat het nergens op lijkt maar dan maar lelijk proberen de punten mee te nemen naar Gelselaar. Zo’n 10 minuten na rust is het dan ook al raak. Niels stift de bal naar Freddy die de bal controleert en op het juiste moment wacht. Jelles komt links voorbij racen en vraagt om de bal. Zijn tegenstander is in geen velden of wegen te bekennen en 1 op 1 met de keeper rond Jelles bekwaam af, 0-1. Er volgen nog enkele aanvallen van EGVV en de spits van Hoeve vooruit wordt langzaam aan moedeloos van alles wat hij maar probeert. Als hij Frank voorbij is staat daar Dennis alweer om de bal te onderscheppen en ook de rest van de verdediging wordt niet in verlegenheid gebracht. Een variant door de verdedigers als doeltrap zou uitmonden in de 0-2. Jan Willem doet alsof hij uit gaat trappen. Loopt aan de zijkant de 16 meter uit. Friso schiet de bal niet naar Jan Willem. Frank loopt rustig de 16 in en gaat achter de bal staan. Spelers van Hoeve vooruit klagen over tijdrekken. Frank poeiert de bal ligt met de wind mee richting Maik die de diepte in gaat. Freddy loopt mee op en komt bij de eerste paal. Gerbert zegt nog “niet naar de eerste paal Freddy”. Maar eigenwijs als hij is doet hij dit lekker toch en tikt hij zo de goede voorzet van Maik in de lange hoek, 0-2. Jan Willem hoort de kerkklok slaan en denkt, dit is mijn moment. Van achteruit stormt hij helemaal mee op naar voren maar helaas komt EGVV aan het einde net iets te kort om deze aanval af te ronden. Een schot na een breedtepass van Jelles op Niels gaat mooi richting de hoekvlag en hiermee is het meeste ook wel gezegd voor vandaag. 
 
Al met al weer 3 punten en ook nog eens de zesde overwinning op rij. De jongens van Reurink hoeven zich geen zorgen te maken ze hebben met eigen ogen gezien dat we het ook wel zonder hen kunnen. Zeker als we ook nog eens constateren dat we voor het eerst dit seizoen de 0 hebben gehouden achterin. En verdedigen begint ook nog eens bij de aanval als Martijn dacht dat alleen zijn broertje Ronald debet was aan de tegendoelpunten. Oja.. de tip van de dag voor Hoeve Vooruit: Onze keeper Friso Bovenschutte voorziet elke omgeving van prachtige landelijke hekwerken. Jullie kunnen natuurlijk vrijblijvend contact met hem opnemen om eens te praten over een afrastering langs de sloot. 
Onze eerstvolgende wedstrijd is over twee weken tegen Hoeve Vooruit 5. Dan spelen we de thuiswedstrijd. Om 10.00 uur zal er afgetrapt worden. Komt allen! 
 
 
Analyse “FC Bal in de sloot” 
 
3.32X 
4.10X 
8.43X 
14.05X 
22.46X 
28.01X 
29.17X 
31.40X 
35.16X 
41.09X 
 
46.02X 
47.38X 
53.44X 
58.33X 
60.20X 
60.45X 
61.10X 
67.02XVanaf dit moment blijft er iemand van Hoeve vooruit bij de sloot staan. 
69.30X 
70.03X 
72.11X 
75.58 X 
81.05X 
85.21X 
88.14X 
 
Ieder moment neemt (afhankelijk van de breedte van de sloot en of de haak dichtbij lag) zo’n 30 seconden in beslag. Één geluk: wij stonden voor dus maakten ons weinig zorgen over het verlopen van de tijd. 
Terug naar overzicht
© 2024 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia