Veel strijd maar geen punten tegen SP Haarlo

15 Nov 2016

Na de winstpartij van vorige week, stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer was, debutant in de 5de klasse zondag, Sportclub Haarlo de tegenstander.

Afgelopen week kreeg de selectie een grote tegenslag te verwerken, routinier Matthijs zou zondag niet mee kunnen spelen ivm een blessure. Op zondagmorgen werd duidelijk dat ook Jelles het duel niet zou halen, hij had griep. Kort voor de wedstrijd moest ‘clubman’ Danny nog worden toegevoegd aan de selectie. Danny had s ’ochtends al deelgenomen aan de wedstrijden van zowel het tweede als het derde. Verder maakten Ilvan en Niels ook deel uit van de selectie.  De harde kern van de supportersgroep van Haarlo was ook van de partij, inclusief de voorman en zijn (woest aantrekkelijke) dochter. Pikant detail: de voorman en zijn dochter waren de schoonvader en vriendin van Silard.

Rond 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, Haarlo trapte af. In de beginfase was het vooral even zoeken voor EGVV. Hoe moest er gereageerd worden op lange ballen en hoe ging EGVV staan met bepaalde positiewisselingen van de tegenstander. Deze twee punten bij elkaar leverde Haarlo direct een aantal kansen op. In de tweede minuut moest Dennis (tegenwoordig een van de eerste wereldoorlog experts) voor het eerst in actie komen. Hij kon redding brengen op het eerste ‘schot’. Niet veel later werd het doel van EGVV nogmaals ‘onder vuur genomen’, ditmaal bracht Dennis redding in een 1 op 1 situatie. EGVV kwam in deze fase nauwelijks aan voetballen en niet balvast genoeg.

Na 7 minuten was het JW die zich voor een schot van een Haarlose/Haarloze aanvaller gooide en zo een doelpunt verhinderde. In deze fase had EGVV niet het beste van het spel en tot overmaat van ramp werden er ook nog eens twee goals afgekeurd. Vanuit het het middenveld werd Robin diep gestuurd, maar hij stond op het moment van spelen buitenspel. De tweede situatie was een actie in de zestien van Haarlo. Matthias ging hier het duel aan met zijn tegenstander, maar werd teruggefloten wegens een te harde/onbenullige schouderduw. Hierover ontstond enige verbazing, want maakte iemand zo’n ‘overtreding’ ergens anders op het veld, dan ging het spel gewoon verder.

Niet veel later kwam Haarlo opzetten vanaf de linkerkant. Een van de middenvelders kreeg de bal op de rand van de zestien en haalde uit, de bal spatte uiteen op de lat. Diverse keren wist EGVV er wel uit te komen, maar miste de nauwkeurigheid in de passing. Na 32 minuten kreeg Haarlo een grote kans, maar wederom was het Dennis die de bal wist te stoppen. Twee minuten later was het dan wel raak voor Haarlo (0-1). Kort na de goal kreeg EGVV een behoorlijke kans. Vanaf rechts kwam Matthias door en kapte naar binnen om met zijn linkerbeen uit te halen. Zijn schot belande via de keeper voor de voeten van Robin, maar ook de rebound ging er niet in.

Na de rust was het Haarlo dat wederom de eerste mogelijkheid kreeg, het schot verdween naast het doel van EGVV. In de 50ste minuut was het dan eindelijk raak voor EGVV. Silard maakte een goede actie aan de linkerkant, maar werd ten val gebracht door zijn directe tegenstander. De daaropvolgende vrije trap werd door Robin binnen geschoten (1-1). Na deze treffer werd de druk iets opgevoerd, waarna niet veel later de volgende kans ontstond. Ronald maakte een goede individuele actie en schoot op doel, via de keeper leidde dit tot een corner. Uit deze corner ontstond verder geen gevaar.

In de 53ste minuut kwam Haarlo op een (1-2) voorsprong. Op dat moment had EGVV zeker niet het mindere van het spel, maar keek wederom tegen een achterstand aan.  Nog geen minuut later was het Jorn die met een scherpe voorzet de keeper testte. De bal draaide gevaarlijk in, maar kon worden verwerkt. Na deze actie was de volgende kans alweer in de maak. Matthias kwam vanaf de linkerkant door en liep zijn tegenstander voorbij alsof hij er niet stond. Eenmaal aangekomen bij de keeper wist hij de bal vakkundig in het doel te werken (2-2).
EGVV mocht echter niet lang van de gelijkmaker genieten. Een lange bal kon niet goed worden verwerkt door de verdediging, waarna de nummer 10 van Haarlo zich geen moment bedacht. Hij schoot de bal werkelijk op een fantastische manier, vanaf 30 meter, in de kruising (2-3). Overigens lijkt Haarlo hier patent op te hebben in Gelselaar. Tijdens een wedstrijd van de Donderdagavond Crew tegen Haarlo, afgelopen zomer, deed een andere middenvelder hetzelfde. Nog geen twee minuten scoort Haarlo wederom (2-4).

Na deze goal bleef EGVV vol drukken en nam het nodige risico. Verdedigers gingen meer mee naar voren en achterin werd 1 op 1 gespeeld. Uit deze druk ontstonden diverse mogelijkheden in en rond de zestien van Haarlo. In de 62ste minuut kreeg EGVV een aantal corners waarbij net de precisie in de corner of afwerking ontbrak. Via een schot van Ronald waren de groen-witten opnieuw gevaarlijk, maar helaas geen doelpunt. Uit een ingooi van JW werd de bal verlengd richting de zestien. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Robin de bal met een halve omhaal richting de goal. Ondanks de vaart die de bal mee kreeg, kon de keeper de bal op de paal duwen.

In dezelfde fase was het Ronald die een schot op het doel loste. De keeper kon de bal alleen pareren door een corner weg te geven. De daaropvolgende corner werd, bij de eerste paal, keurig binnen gekopt door Jelle (3-4).
Doordat EGVV veel risico nam, ontstonden ruimtes achterin. In de 90ste minuut was het Haarlo dat nog een keer wist te scoren. Via de rechterkant was het de rechtsbuiten van Haarlo die de bal diagonaal in de kruising schoot (3-5).

De 3-5 nederlaag is een iet wat geflatteerde uitslag. Qua kansen en veldspel had EGVV meer verdiend dan dat het uiteindelijk gekregen heeft.  Komende zondag is het eerste vrij, een week later (27 november) zullen we onze ruggen rechten in en tegen Haaksbergen.

Robin ter Maat

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

43' Doelpunt   0-1
  45'   Einde Periode

Wissel  Nr. 11 vervangt Nr. 8

45'   Aftrap
50' Doelpunt  Robin ter Maat 1-1
  53' Doelpunt   1-2
55' Doelpunt Matthias Hilhorst 2-2
56' Doelpunt   2-3
58' Doelpunt   2-4
60' Wissel Niels Voortman vervangt Thomas Rensing
77' Wissel Nr. 5 vervangt Nr. 3
84' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 3-4
 90' Doelpunt   3-5
  90+4'   Einde Periode