Eindelijk de eerste drie punten voor EGVV 2 zondag?

17 Oct 2016

Mooi weer, interessante tegenstander en een matige speelmat. Dit zijn de ingrediënten voor de wedstrijd van EGVV 2 zondag die het in Borculo op mag nemen tegen vv Reünie 4.

Terwijl (bijna) iedereen onderweg is naar Borculo krijgt Martijn een telefoontje van zijn broertje Ronald. Zijn jullie al weg? Euhm.. ja. Ronald moest nog even wat softwareproblemen in Gelselaar oplossen waarna de rest hem vergeten is mee te nemen. Vervolgens horen we bij aankomst in Borculo alweer de nodige (net als ieder jaar) nostalgische verhalen van spelers die ooit met het eerste van EGVV van Reünie 1 gewonnen hebben.

Nu dan toch maar met de wedstrijd bezig! De opstelling; Friso; Jan Willem, Jesper, Ronald, Dennis; Walter, Niels, Harm Jan, Jari; Kevin, Maik. Martijn en Jelles mogen plaats nemen in het zonnetje op de bank en de wedstrijd gaat van start.

EGVV start goed. Kevin heeft zijn eerste kans van de wedstrijd maar schiet op de keeper. In de 5e minuut is het al raak. Helaas aan de andere kant. De spits van Reünie krijgt te veel ruimte en kan koelbloedig afronden, 1-0. EGVV merkt dat er wel wat ruimte achter de verdediging ligt en Harm Jan stuurt daarom Kevin nog maar eens diep. 1-op-1 met de keeper weet hij het net niet te vinden. In de 12e  minuut is er weer een fraaie combinatie en er volgt een afstandsschot vanuit het centrum, voor Reünie wel te verstaan, 2-0. EGVV is vooral in defensief opzicht zoekende en er volgend dan ook enkele omzettingen in het veld. Maik krijgt al snel hierna zijn eerste kans van de wedstrijd. Zijn inzet is allen net te zwak en gaat over het doel. Even later komt Walter goed door vanuit het middenveld. Zijn voorzet bereikt Maik die nu goed afrond en de 2-1 maakt. Helaas is het 3 minuten later alweer raak voor Reünie. Een vrije trap vanaf de zijlijn wordt door niemand aangeraakt en Friso verkijkt zich op de bal waardoor het ook alweer 3-1 is. EGVV laat het er niet bij zitten en komt met een kopkans van Walter en via een voorzet van Jan Willem op Jari bijna weer dichter bij. In de 43e minuut is het dan wel raak. Kevin gaat op inzet zijn duel aan en kan de bal mee nemen. Als hij de diepte in gaat behoud hij het overzicht en speelt de bal af op Maik die net voor rust de 3-2 maakt.

In de tweede helft komen Martijn en Jelles binnen de lijnen. Kevin en Jari mogen even tot rust komen. Jelles krijgt ook direct na rust al zijn eerste kans. Jelles komt voor de keeper en legt de bal af alleen zijn pass is net niet goed genoeg om af te kunnen ronden. In de 55e minuut kan Friso met een puike 1-op-1 redding EGVV op de been houden. Maik heeft in de 60e minuut een kans en ook Walter kan hem in de rebound niet binnenwerken. Een schot van Martijn gaat voorlangs en ook een andere kans van Maik gaat er niet in. Gelukkig is Harm Jan vandaag scherp. Een hoekschop bij de tweede paal wordt door de directe tegenstander van Martijn gewonnen maar Harm Jan staat op zo’n 11 meter en bedenkt zich niet. Hij kopt de bal richting doel en deze gaat over de keeper via de onderkant van de lat in het doel, 3-3. Alleen gaat het dan 2 minuten later alweer fout. Uit een hoekschop kan er bij de tweede paal volledig vrij ingeschoten worden, 4-3. Met nog 15 minuten te voetballen is er nog tijd maar het moet nu wel echt gaan gebeuren. Martijn heeft in de 77e minuut een goede loopactie en omspeeld de keeper. Hij tikt de bal binnen en het is 4-4. Met een goed schot zorgt Jelles er vervolgens voor dat EGVV 9 minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong komt vandaag. In de 85e minuut roept bijna iedereen naar Walter “Haal an!”. Dit doet hij ook en het is met een hard geplaatst schot kort voor doel 4-6. EGVV geeft dan weer wat ruimte weg en de spits kan zomaar bereikt worden. Deze draait weg en tikt de 5-6 binnen. Gelukkig laat Martijn er geen twijfel over bestaan en beslist hij in de 90e minuut de wedstrijd, met opnieuw een actie waarbij hij de keeper omspeelt de wedstrijd, in het voordeel van EGVV, 5-7.

Eindelijk de eerste punten voor EGVV 2 zondag. Het was ook hoog tijd hiervoor. De blijdschap nadien was dan ook groots.  Komende zondag speelt EGVV 2 thuis tegen sv Grol 9. Er zal om 10.00 uur afgetrapt worden in Gelselaar. Komt allen!