Wedstrijdverslagen

EGVV rekent niet af met negatief record in Geesteren

20 Sep 2016

Zondag stond de derby tussen Geesteren en Gelselaar weer op het programma. De term “Geesteren-uit” wordt vaak benoemd in Gelselaar en niks is minder waar. Gelselaar wist de afgelopen 16 jaar (misschien nog wel langer) niet te winnen van de buren. Af en toe zat er een gelijkspelletje in maar doorgaans wordt en verloren in Geesteren. Dit jaar waren de vooruitzichten goed, omdat Geesteren dit weekend ook het schuttersfeest had. Daarnaast had de ploeg veel vertrouwen dat het dit jaar toch eens zou lukken, ondanks de teleurstellende seizoenstart.

De selectie was nagenoeg weer fit, alleen Jorn is nog steeds geblesseerd. De selectie werd aangevuld door Freddy, Niels en Brian.

Toch begon de wedstrijd zoals vele wedstrijden in Geesteren, het was Geesteren die feller uit de startblokken schoot en aan het begin voor het meeste gevaar zorgde. Dit resulteerde binnen tien minuten al in een aantal kleine kansen voor de thuisspelende ploeg. Na een kwartier wordt dit echter omgedraaid, Gelselaar moet noodgedwongen wisselen en brengt supersub Freddy in voor Silard. Freddy staat nog geen minuut in het veld of Gelselaar scoort al, een gouden wissel dus. Het doelpunt komt tot stand door een vrije trap van een meter of 40 van de goal. Robin slingert hem voor en Jelle kopt hem knap van een grote afstand in de bovenhoek, de keeper is kansloos.

Dit doelpunt betekende meteen de ommekeer in de wedstrijd, Gelselaar is nu sterker dan Geesteren en voetbalt op de helft van de tegenstander. Het is nu zaak om de 2-0 te maken en door te drukken. Dat 2e gebeurd ook goed alleen dat 2e doelpunt maken blijkt lastiger dan het lijkt. Jelle heeft de 2-0 op de voet nadat de keeper de bal loslaat, maar uit de draai krijgt die het voor elkaar de bal op de paal te schieten in plaats van tegen de netten. Zelfs Thoompje dacht te gaan scoren, de bal lag lekker op een meter of 20 thomas haalt uit en mist net de cornervlag, ingooi voor Geesteren. Voor de rest krijgt Gelselaar nog een aantal kansen waar niks uitkomt, maar Geesteren wordt niet meer gevaarlijk in de 1e helft.

In de rust komt het geloof helemaal dat we dit jaar eindelijk eens kunnen winnen in Geesteren en zo een einde kunnen maken aan de lange reeks. Het voetbal is bij vlagen goed en Gelselaar is beter dan de buren.

Maar zoals een echte derby gebeurd er de 2e helft van alles. De 2e helft lijkt in niks op de 1e helft en het is een wedstrijd die beide kanten opgaat zonder echt goed voetbal. Na een tijdje lijkt Geesteren zelfs de overhand te hebben maar is het Dennis die een aantal keren goed red. Aan de andere kant zijn er ook een aantal kleine kansen die net niet goed uitgespeeld worden of net niet goed afgerond worden.

Dan komt er een fase in de wedstrijd waar de doelpunten je om de oren vliegen. In de 70e minuut is het toch Geesteren die verdiend gelijk maakt. Rechts komt er een mannetje van Geesteren door en levert een goede voorzet op randje 16 af, de man van Jelles kan net met zijn voet voor Jelles komen en schiet de bal strak in de goal, Dennis is kansloos en het staat 1-1. EGVV lijkt het hierna even kwijt want nog geen 5 minuten later ligt de bal alweer in het netje. De bal wordt diep gespeeld door Geesteren en Thomas rent, met zijn neus zo hoog mogelijk de lucht, achter zijn man aan maar kan hem niet bijhouden. Dennis komt ook nog uit maar de tegenstander is net eerder bij de bal en kopt de bal over Dennis heen, 2-1 voor Geesteren. Weer ziet het er niet goed uit voor EGVV. Gelukkig scoort Gelselaar in de 75e minuut uit het niets de 2-2, Robin draait een corner in één keer in de goal.

Nu komt er een periode waarbij het voetbal steeds minder wordt en de wedstrijd eigenlijk alleen nog op strijd en wilskracht gevoetbald wordt. Door blessures staan er bij Gelselaar ook een aantal spelers niet op de goede posities, wat het voetbal ook niet ten goede komt. De bal gaat over en weer en aan beide kanten worden geen grote kansen meer gecreëerd, tot de 87e minuut. De bal komt opeens op 5 meter van de goal klaar te liggen voor de spits van GSV, gelukkig heeft Dennis een meer dan prima redding op dit schot en wordt er toch een punt overgehouden aan het duel in Geesteren. Dit is over de hele wedstrijd gezien een terecht resultaat en beide teams zullen hier ook tevreden mee zijn.

Het 1e punt is dus binnen voor EGVV en dat smaakt uiteraard naar meer.  Aankomende zondag wordt er op de Benneker gespeeld tegen DEO en we hopen dat dan de eerste thuisoverwinning van dit seizoen kunnen pakken.

Silard Meutstege

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

4' Gele kaart Biense Klein Braskamp
15' Wissel Freddy Pardijs vervangt Silard Meutstege
16' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 0-1
18' Gele kaart Edo Besselink
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
54' Wissel
68' Wissel
70' Wissel
70' Doelpunt Frank Rensink 1-1
73' Wissel Niels Voortman vervangt Jelles Tjoink
74' Doelpunt Ruben ter Maat 2-1
75' Doelpunt Robin ter Maat 2-2
77' Wissel Brian Markerink vervangt Wesley Groothuis
81' Gele kaart Ronald Zieverink
  90+1'   Einde Periode