EGVV 1 zet weg naar boven in

02 Dec 2016

Op zondagmiddag 27 november mocht EGVV 1 het opnemen tegen de nummer 6 op de ranglijst Haaksbergen 1. Met nog 3 wedstrijden te gaan tot de winterstop is het aan EGVV de taak om aansluiting te zoeken bij de middenmoot.
EGVV beschikt over een geheel fitte selectie, Matthijs is hersteld van zijn blessure en Jelles van zijn griep. Maik Wanink en Raymon Klarenberg zijn gevraagd om het team te versterken.

Om 14:00 uur wordt er afgetrapt in Haaksbergen voor het begin van de eerste helft. EGVV laat gelijk zien dat ze er vandaag alles aan doen om de punten mee naar Gelselaar te nemen. Er wordt goed druk gezet en de meeste duels  worden gewonnen. Haaksbergen heeft hierdoor moeite om er voetballend uit te komen, wat resulteert in een aantal kansjes voor EGVV. In de 10e minuut kopt Ronald een voorzet van Robin in de handen van de doelman. Een paar minuten later brengt de doelman van Haaksbergen opnieuw redding na een vrije trap van Robin. In de 17e minuut is het wel raak, Robin zet nogmaals goed voor vanuit een hoekschop, waarna Jelle de bal tussen de palen kopt, 0-1!

Gaandeweg de eerste helft begint Haaksbergen beter te voetballen, maar EGVV staat verdedigend goed en speelt georganiseerd. Op een enkele corner na wordt Haaksbergen niet  echt gevaarlijk. In de 26e minuut is Silard dicht bij de tweede treffer, een schot van hem wordt van de lijn gehaald. 13 minuten later lukt het EGVV wel om de score te verdubbelen. Ronald verlengt de bal in de zestien meter op een verdediger van Haaksbergen, die twijfelt niet en kopt de bal beheerst langs zijn eigen doelman, 0-2! In de 40e minuut krijgt Haaksbergen nog een vrije trap, maar ook hiermee wordt Dennis nog niet echt op de proef gesteld.

De tweede helft wordt door EGVV goed begonnen. Al in de eerste minuut geeft Ronald een goede bal op Silard, die verwoestend uithaalt in de korte hoek, 0-3! Enkele minuten later is het aan de andere kant raak. EGVV staat niet op te letten en Haaksbergen zet de 1-3 op het scorebord. Haaksbergen krijgt door deze treffer de hoop dat het nog kan, terwijl EGVV juist steeds slordiger gaat voetballen. Beide teams krijgen nog een aantal kansen in de tweede helft. Een vrije trap van Haaksbergen gaat over en een schot van Matthijs wordt door de keeper gered. Tot scoren komt het echter niet meer, het blijft 1-3 en de punten gaan verdiend mee naar Gelselaar.

Om de dag helemaal compleet te maken hebben we de overwinning gevierd met een zeer goede pannenkoek en een biertje/Ice Tea bij onze tassponsor Erve Brooks. Al met al een geslaagde zondag!

Zondag 4 december spelen we thuis tegen de nummer laatst, SV Delden. Aan ons de taak om opnieuw de volle 3 punten te pakken, komt dat zien!

Jelles Tjoink

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

17' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 0-1
39' Doelpunt Eigen doelpunt 0-2
  45'   Einde Periode

Wissel
  Wissel

45'   Aftrap
45' Doelpunt  Silard Meutstege 0-3
51' Doelpunt   1-3
67' Wissel Jelles Tjoink vervangt Silard Meutstege
77' Wissel Raymon Klarenberg vervangt Matthias Hilhorst
85' Wissel Maik Wanink vervangt Ronald Zieverink