EGVV 1 met een goed gevoel de winterstop in

19 Dec 2016

Met de winterstop voor de boeg, moest de wedstrijd tegen Delden nog ingehaald worden en dat op 18 december. Wetende dat concurrent voor de vijfde plek tegen koploper Buurse moest spelen, lag de vijfde plaats voor het grijpen. Er moest dan wel gewonnen worden van Delden. Dit gebeurde zonder Robin, die niet ongeschonden uit de vorige wedstrijd was gekomen en een hersenschudding heeft opgelopen. Jelles stond weer in de basis en met Niels, Raymon en Jan Willem beschikten we ook over een volledig fitte bank. Met een stuk beter weer dan twee weken geleden, kon er thuis afgetrapt worden om 14.00.

Het eerste wapenfeit is van Delden, die naast kopte uit een corner. Vervolgens werd EGVV dreigender, waar eerst (uit buitenspelpositie) van dichtbij gemist werd door Ronald is het in de twintigste minuut wel raak. Een mooie lange bal van achteruit van Wesley wordt goed met de borst gecontroleerd door Mathias, die de bal direct meeneemt en overtuigend in de verre hoek schiet. 1-0.

Na de 1-0 verzuimd EGVV de voorsprong te vergroten, zo houdt de keeper van Delden hun in de wedstrijd door twee keer in twee instanties te redden op grote kansen. Vervolgens valt de 1-1 in de 33e minuut, een snelle counter van Delden waarbij hun linksbuiten de rechtsbuiten met een slimme steekpass een op een met de keeper zet en de rechtsbuiten niet faalt. Voor rust valt dan ook nog de 1-2, uit een corner wordt volledig vrijstaand de bal in de kruising gekruld vanaf twintig meter.

Rust.

Na de bespreking in de rust moest het weer opgepakt worden. Echter is het direct Delden die in de 46e minuut de eerste kans van de tweede helft krijgt. De buitenspeler komt een op een met Dennis, die in twee instanties weet te redden. EGVV is weer wakker en gaat op zoek naar de gelijkmaker. In de 53e minuut is het dan zover, een vrije trap van Wesley die als strakke voorzet bedoelt is vliegt er direct in.

Daarna ging het hard. 3 minuten later was er een goede actie van Jelle, die ook nog eens goed afrondde. 3-2. Twee minuten later pikte Jelle een afgeslagen bal op en prikte hij de 4-2 ook binnen. Lang van deze voorsprong kon EGVV niet genieten want drie minuten later kon Delden de 4-3 alweer binnen schieten na slap verdedigen. In de 67e minuut profiteerde Mathias van een fout van de verdediging van Delden, waardoor hij de 5-3 binnen kon schieten. EGVV hield de druk er op, waarna Mathijs binnen kon schieten in de rebound na een goed schot van de ingevallen Raymon. 6-3.

In de 85e minuut wordt Ronald gevloerd in de zestien meter, waarna hij zelf de penalty opeist en beheerst binnen schiet. 7-3. Dit is echter niet de eindstand, daar waar Delden nog een keer weet te scoren. Van twintig meter wordt met een zwabber schot Dennis nog even te kijk gezet… 7-4.

Al met al voor het publiek een mooie wedstrijd, zo vielen er in de tweede helft maar liefst acht doelpunten. EGVV heeft goed veerkracht getoond en de wedstrijd weer omgezet naar eigen hand. Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft, die EGVV eindigt op een 5e plek. Na een stroef begin staan we er dan toch nog mooi bij! Op naar de tweede seizoenshelft, of zoals Robin zou typen #egvvopwegnaar.

Dennis Willems

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

21' Doelpunt Matthias Hilhorst 1-0
35' Doelpunt   1-1
43' Doelpunt   1-2
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
53' Doelpunt Wesley Groothuis 2-2
56' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 3-2
58' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 4-2
61' Doelpunt   4-3
66' Doelpunt Matthias Hilhorst 5-3
68' Wissel Niels Voortman vervangt Jelles Tjoink
76' Wissel Raymon Klarenberg vervangt Silard Meutstege
83' Doelpunt Matthijs Heinemans 6-3
85' Doelpunt (Strafschop) Ronald Zieverink 7-3
90' Doelpunt   7-4
  90+2'   Einde Periode