Wedstrijdverslagen

Twee gezichten DEC '10 D1

13 Apr 2014

Wat krijg je als DEC ’10 D1 een dramatische eerste helft speelt en een goede tweede helft ? Dan krijg je een wedstrijd met een ruststand van 0-2 en een eindstand van 0-13. NEO D6 was de tegenstander die verslagen moest worden. In de wedstrijd op het mooie sportcomplex van de club uit Borne ontbraken Youri Wiltink en Willem Morsink, die allebei met hun ouders een weekend weg waren. Om te voorkomen dat DEC ’10 met 11 spelers moest afreizen, werd DEC ’10 D2 bereid gevonden om Jurian Klein Braskamp van D2 af te staan voor de ontmoeting met de zwart-witten, waarvoor dank zowel aan het team als aan Jurian.

Nadat NEO een scheidsrechter had gevonden die direct na de wedstrijd tegen DEC ’10 nog een wedstrijd moest fluiten, kon de partij beginnen. En de wedstrijd begon goed voor DEC ’10, want binnen 2 minuten lag de bal in het net van de thuisclub nadat linkshalf Jelle Luttikhedde bij een aanval van de combinatieclub wist te scoren. Maar na dit doelpunt dacht DEC ’10 blijkbaar dat er vandaag niks mis kon gaan. Nou, er ging van alles mis. NEO wilde zich niet naar de slachtbank laten leiden. De ploeg scoorde met uitzondering van het duel bij ATC elke wedstrijd minimaal één keer en DEC ’10-leiders Jorrit en Arjan K. hadden de jongens van tevoren gewaarschuwd om NEO vooral niet te onderschatten. Dat gebeurde dus wel. In de 10e minuut kwam DEC ’10 goed weg. Na weifelend spel van de bezoekers wist een speler alleen voor keeper Rick Meijer te komen, maar hij was niet scherp genoeg en schoot de bal via de paal naast. DEC ’10 was veel te afwachtend, niet fel genoeg op de bal, maar NEO wist daar verder niet van te profiteren. Voorin werden enkele grote kansen verprutst en de spelers van DEC ’10 werden vaak in buitenspelpositie gezet door de verdediging van de thuisclub. Pas kort voor het rustsignaal van de uitstekend fluitende arbiter wist Stan Damveld er na een leuke aanval 0-2 van te maken. Nog een tegenvaller werd geïncasseerd door de combinatieclub: Kevin Jonker viel uit met een knieblessure, waardoor Bart Meijer al na 20 minuten voor hem moest invallen en daarna geen wissels meer op de bank had zitten.

Natuurlijk was de leiding van DEC ’10 niet tevreden over het spel van de ploeg. Het kon veel beter. En het werd gelukkig beter na de rust. Nu was NEO achterin niet sterk en DEC ’10 profiteerde daar optimaal van. De doelpunten vielen als rijpe appeltjes toen DEC ’10 weer zijn eigen actieve spel ging spelen en er werden ook nog een aantal kansen gemist. Het merendeel van het publiek was de tel op een gegeven moment kwijt, maar een aantal mensen had goed opgelet en kwam net als de scheidsrechter en de schrijver van dit verslag op een eindstand van 0-13 uit. DEC ’10 D1 speelt op zaterdag 19 april een inhaalwedstrijd tegen Holten D3 en zal ook in dat duel vanaf het begin goed zijn best moeten doen om niet tegen onverwacht en tevens fataal puntverlies op te lopen.

NEO D6 – DEC ’10 D1 0-13 (0-2)
2. 0-1 Jelle Luttikhedde
30. 0-2 Stan Damveld
32. 0-3 Rik Sipma
35. 0-4 Stan Damveld
38. 0-5 Stan Damveld
39. 0-6 Rik Sipma
41. 0-7 Twan Stokkink