Grote zege voor DEC

09 Mar 2014

De spelers van DEC ’10 D1 hebben ook hun derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie gewonnen. Tegenstander SC Rijssen D1, dat net als de combinatieclub 6 punten uit 2 wedstrijden had, werd met 11-1 ingemaakt.

Vanaf het begin was DEC ’10 de betere ploeg, maar het eerste doelpunt was voor de thuisclub, die profiteerde van een misverstand achterin bij de blauw-roden: 1-0. Weer stond DEC ’10 snel achter, maar het was ook de enige keer in de eerste helft dat Rijssen in de buurt van het doel van de bezoekers kwamen. Na een kwartier viel de verdiende gelijkmaker. Stan Damveld, die kort na het aanvangssignaal van de matig fluitende scheidsrechter de bal al tegen de paal zag rollen, veroverde de bal na een foute uittrap en scoorde met zijn chocoladebeen: 1-1. Drie minuten later stond DEC ’10 al voor. Bart Meijer mocht een hoekschop nemen en hij legde de bal precies op het voorhoofd van Stan Damveld: 1-2. De thuisclub moest even daarna zijn doelman wisselen nadat Rik Sipma hem per ongeluk met zijn knie tegen het hoofd raakte bij een duel om de bal. De jongen zou pas een kwartier voor tijd weer in het veld komen, maar toen was het kwaad al geschied. Nog voor rust werd het 1-4 door een doelpunt van Twan Stokkink na een pass van Rik Sipma en een mooie aanval, waarbij Rik de bal op de slof nam vanuit de lucht en via binnenkant paal raak schoot. De snelle aanvallers van Rijssen konden ondanks leuk tikwerk geen vuist maken tegen de verdediging van DEC ’10.

In de tweede helft was het verschil nog groter, omdat een aantal jongens van Rijssen niet eens meer zin had om nog te voetballen. Stan Damveld schoot de bal van 25 meter net over de keeper en een minuut later dacht Twan Stokkink te scoren, maar de scheidsrechter kon niet zien of de bal over de lijn was. Iedereen stond er bij te kijken. Alleen Stijn Lubbers, die voor Rik Sipma was ingevallen, had in de gaten dat de bal nog steeds in het spel was en kon het leer zo in het net schieten: 1-6. Bij het schot van Twan Stokkink dat de 1-7 op het scorebord bracht, deed de keeper ook geen moeite meer om de bal tegen te houden. DEC ’10 bleef voetballen en scoorde nog vier keer. Stijn Lubbers bracht de stand na een mooie aanval op 1-8. Youri Wiltink stond net weer in het veld toen de bal door een verdediger richting het eigen doel werd getrapt. Net voordat de keeper de bal wilde pakken, raakte Youri het leer met zijn scheenbeschermer en rolde het ronde ding in het doel: 1-9. Mike Jonker, die de eerste helft vanaf de reservebank toekeek, gaf Stijn Lubbers de gelegenheid om de 1-10 te maken en een harde knal van Kevin Jonker, die naar eigen zeggen sinds de F-jes niet meer had gescoord, bracht de eindstand op 1-11. Een goede wedstrijd van DEC ’10 tegen een tegenstander die op basis van deze wedstrijd veel te hoog staat in de stand.

SP RIJSSEN D1 – DEC ’10 D1 1-11 (1-4)