DEC'10 D1 weet niet te winnen.

02 Apr 2014

In de uitwedstrijd tegen Rijssen Vooruit D1 breekt het missen van kansen de ploeg op. In Rijssen wordt met 2-2 gelijk gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het belang van de wedstrijd onderstreept. Rijssen Vooruit had tot nu toe ook alle wedstrijden gewonnen met veel doelpunten voor en weinig doelpunten tegen.

Nadat het E- team was uitgespeeld op het hoofdveld kon er om klokslag 10 uur afgetrapt worden. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat DEC'10 voetballend de betere ploeg was. Het balletje werd rondgespeeld en de vrije man werd goed gezocht. Rijssen Vooruit bestond uit een ploeg met enkele fysieke spelers. Hun tactiek bestond voornamelijk uit het hanteren van de lange bal om zo hun aanvallers in stelling te brengen. De centrale middenvelder van Rijssen Voorruit, beschikkend over een goed schot in zijn rechterschoen probeerde meerder malen het doel van Rick onder vuur te nemen. Het was dan ook vrij ongelukkig dat een 'zwabberbal' van circa 25 meter leidde tot de 1-0 voor Rijssen Vooruit. Rick kon zijn handen niet voldoende achter het harde schot krijgen waardoor de bal over de doellijn lijn rolde. Dit was dan ook één van enige wapenfeiten van de thuisploeg in de eerste helft. Waar Rijssen Vooruit steeds verder in zakt blijft DEC'10 enkele mogelijkheden creëren. Een goede aanval door het midden wordt bekwaam door spits Rik afgerond.

De tweede helft was er een gelijkwaardig spelbeeld te zien. DEC'10 wilde wel en Rijssen Vooruit kon niet. De thuisploeg krijgt een vrije trap aan de zijlijn. De bal wordt hoog voor het doel gegooid. Na weifelend optreden in de achterhoek van DEC'10 kan de centrale middenvelder van Rijssen Vooruit de bal met zijn teen bij de 2e paal binnen tikken. Tegen de verhoudingen in komt Rijssen Vooruit weer op voorsprong. DEC'10 voort de druk op de thuisploeg op. Kans op kans wordt gecreëerd, echter wil de bal er niet in tot grote frustratie van enkele spelers.

Uiteindelijk valt dan toch 2 minuten voor tijd de dikverdiende gelijkmaker, Rijssen Vooruit krijgt de bal niet weg waarna hij simpel bij de 2e paal binnen getikt kon worden. Na de gelijkmaker vond de scheidsrechter het wel welletjes en maakt een eind aan de wedstrijd.

Teleurgestelde gezichten bij de spelers en begeleiding van DEC'10. Het niet afmaken van de kansen en te makkelijk weggeven van doelpunten zorgde ervoor dat we niet met de volle 3 punten huiswaarts keren. Het zat is ons vandaag ook niet mee. Het positieve is wel dat we zijn blijven voetballen ondanks dat de tegenstander voornamelijk de verdedigende stellingen zocht.

Volgende week spelen we in Gelselaar tegen koploper ATC'65 D4. Een mooi moment om ons te meten met een goede tegenstander en de ultieme mogelijkheid om de zure nasmaak van afgelopen zaterdag weg te spoelen. Wanneer we met z'n allen blijven voetballen en de kansen doeltreffend afronden hebben we alle kans. De competitie is nog lang niet gespeeld!

We trappen om 10:00 uur af op 'de Benneker" Komt dat zien!