DEC ’10 D1 wint inhaalduel

19 Apr 2014

DEC ’10 D1 heeft het inhaalduel tegen Holten D3 met 0-9 gewonnen. Een goede uitslag, maar net als vorige week was het spelniveau in de eerste helft veel te matig en werd dat na rust hersteld.

Holten D3 stond op de 8e plaats met 7 punten uit 8 wedstrijden en het bleek ook wel waarom deze ploeg meer punten haalt dan de teams die in de stand nog lager staan. Het is een gemengd team waarin de meiden weinig onder doen voor de jongens, het kan de tegenstander fysiek aftroeven als die zijn best niet doet en de keeper van het team is één van de betere keepers die DEC ’10 tot nu toe in de voorjaarscompetitie is tegengekomen. Alleen aan de warming-up van het team mankeert nog veel. Terwijl DEC ’10 zich volledig focuste op de wedstrijd, zag de tegenstander eruit alsof ze met z’n allen een leuk partijtje gingen voetballen op het strand tijdens de zomervakantie. Het vrouwelijke gedeelte van de thuisclub observeerde geïnteresseerd de tegenstanders uit Diepenheim en Gelselaar in de hoop dat daar nog een knap uitziende jongen meespeelt. De scheidsrechter, die achteraf kon terugkijken op een goede wedstrijd, leek nog meer zin in het duel te hebben dan Holten D3.

Op weg naar de wedstrijd had DEC ’10 ook al de nodige hinder ondervonden. De tas met kleding bleek niet in de kast te staan, maar gelukkig bood een tas met groene shirts en witte broeken uitkomst. Ook bleek de Tom-Tom in Jorrits auto het niet te doen, waardoor DEC ’10 de laatste grote afslag miste voor het terrein van SV Holten. Gelukkig deed het computerprogramma waarmee de wedstrijdgegevens verwerkt moeten worden het eindelijk wel helemaal goed.

En zo begon de wedstrijd op het hobbelige veld 4 van de thuisclub. Met twee kansen aan beide kanten in de eerste vijf minuten. Want DEC ’10 begon wel aardig, maar niet iedereen was al even wakker hoewel de klok al 11:00 uur had geslagen. Dat gold ook voor Holten en bij de derde kans van DEC ’10 was het wel raak toen Stan Damveld alleen voor de keeper werd gezet: 0-1 dus. Net als vorige week zakte het spelpeil daarna in. Holten probeerde met fysiek spel wat te creëren, DEC ’10 leed veel onnodig balverlies, speelde niet zijn eigen positiespel , passes kwamen niet goed aan en hier en daar werd ook volkomen onnodig op elkaar gemopperd. En net als vorige week viel kort voor de rust de 0-2. Bart Meijer ging een keer mee naar voren, bediende Stijn Lubbers op maat en de rechtsbuiten stond alleen voor de keeper en schoot raak.

Natuurlijk waren leider Jorrit en grensrechter Arjan, laatstgenoemde heeft zijn contract met D1 onlangs weer met een jaar verlengd, niet tevreden over het vertoonde spel. Dat moest beter in de tweede helft. Wissels Rik Sipma en Marinus Kramer werden ingebracht voor Jelle Luttikhedde en Mike Jonker. Naarmate het tweede bedrijf vorderde, kwam DEC ’10 wat beter in de wedstrijd. Rik moest ook even warm draaien, maar toen hij eenmaal warm was, maakte hij de 0-3. Het samenspel na rust was veel beter en op aangeven van Bart Meijer wist Rik Sipma ook de 0-4 te maken. Een pass van Twan Stokkink gaf Rik de gelegenheid om zijn derde treffer aan te tekenen en toen Twan drie minuten later zelf ook scoorde, stond het opeens 0-6. Een mooie aanval via Stan Damveld voltooide de zevenklapper. Stan legde de bal precies op de rechtervoet van Rik Sipma en hij scoorde de 0-7.
In de slotfase maakten Twan Stokkink en Stijn Lubbers er nog 0-8 en 0-9 van. De keeper van Holten voorkwam met een aantal goede reddingen dat DEC ’10 met dubbele cijfers huiswaarts keerde. De thuisclub creërde in de tweede helft geen enkele kans meer.

Holten D3 – DEC ’10 D1 0-9 (0-2)
7. 0-1 Stan Damveld
24. 0-2 Stijn Lubbers
37. 0-3 Rik Sipma
41. 0-4 Rik Sipma
48. 0-5 Rik Sipma
51. 0-6 Twan Stokkink
55. 0-7 Rik Sipma