DEC '10 D1 verslaat slap Delden D1 in oefenduel

24 Feb 2014

DEC ’10 speelde op zaterdag 22 februari een oefenwedstrijd tegen Delden D1. Waar vooraf op flink wat tegenstand werd gerekend, kwam de combinatieclub te staan tegenover een slap en inspiratieloos team. Het was dan ook geen wonder dat de bezoekers uit Diepenheim en Gelselaar met een 7-0 overwinning huiswaarts keerden.

Delden D1 eindigde in de najaarscompetitie in de onderste helft van de 3e klasse, maar is in de voorjaarscompetitie nog zonder puntverlies. Een ploeg die gemiddeld zo’n 3x scoort per wedstrijd en ook 3 tegentreffers incasseert. Dat laatste is erg weinig voor een team dat in de onderste helft van de stand staat en het leek dan ook niet bij voorbaat een gemakkelijke wedstrijd te worden voor DEC ’10.

Vanaf het beginsignaal gaven de jongens in het blauw-rood echter aan dat zij veel meer zin hadden in dit middagpotje dan de spelers van de thuisclub. DEC ’10 was veel feller en voortdurend in de aanval richting het doel van de tegenstander en waar er verdedigd moest worden, waren alle jongens constant op hun post. Binnen vier minuten lag de bal dan ook al in het daarvoor bestemde net. Rik Sipma, vanmiddag startend als rechtshalf, werd helemaal vrij gelaten op ruim 20 meter van het doel en hij knalde de bal van die afstand precies in de hoek van het doel: 0-1. De verdediging van Delden leek een gatenkaas waar de twee muisjes die in de kantine van de club rondliepen best trek in zouden hebben gehad. En toen er een enorme blunder werd gemaakt in deze defensie, veroverde Jelle Luttikhedde de bal en wist ook hij doeltreffend af te ronden: 0-2. Nog voor rust werd deze score verdubbeld. Eerst was het Pepijn Avenarius, die koud in het veld stond na de eerste wissels, die Stijn Lubbers op maat bediende en vijf minuten later scoorde Stijn nogmaals na een mooie actie van hemzelf: 0-4.

Delden kreeg welgeteld één kans voor de rust. Dat was toen DEC ’10 een overtreding maakte op 25 meter van het doel en één van de spelers met een hard schot probeerde om keeper Rick Meijer te verschalken. Rick wist de hoge bal met moeite tegen te houden, maar hield daarmee wel zijn doel schoon.

In de tweede helft speelde de verdediging van de thuisclub in ieder geval wat beter, nadat de jongens en meiden in de rust door hun leiders werden gemotiveerd om nog iets van deze partij te maken. DEC ’10 kwam er minder goed doorheen dan voor de pauze, maar na een aanval op links wist Stijn Lubbers toch weer een gaatje te vinden om zijn derde treffer aan te tekenen: 0-5. Tien minuten voor tijd kwam de grootste kans voor Delden toen na een verdedigingsfout van DEC ’10 een speler van de thuisclub alleen op Rick Meijer af kon lopen. Hij stiftte de bal over Rick, maar ook over het doel. Het zou weer de enige kans zijn voor Delden in een speelhelft. DEC ’10 had nog zin aan een slotoffensief. Het bleef leuk voetballen en na een snelle vrije trap van Rik Sipma bracht Twan Stokkink zijn ploeggenoot Stan Damveld in stelling, die alleen voor de keeper geen fout maakte: 0-6. En nadat diezelfde Stan de bal via de lat over had geschoten bracht Rik Sipma de 0-7 eindstand op het bord door met opnieuw een hard schot de doelman van de thuisclub te kloppen.

DELDEN D1 – DEC ’10 D1 0-7 (0-4)

4. 0-1 Rik Sipma
12. 0-2 Jelle Luttikhedde
18. 0-3 Stijn Lubbers
23. 0-4 Stijn Lubbers
39. 0-5 Stijn Lubbers
52. 0-6 Stan Damveld
60+1. 0-7 Rik Sipma

Voor DEC ’10 D1 speelden Rick Meijer, Mike Jonker, Bart Meijer, Kevin Jonker, Pepijn Avenarius, Twan Stokkink, Jelle Luttikhedde, Stijn Lubbers, Rik Sipma, Stan Damveld, Willem Morsink en Youri Wiltink.