DEC '10 D1 vermorzelt WVV '34 D3

06 May 2014

Door een 0-13 overwinning bij WVV ’34 D3 in Hengevelde heeft DEC ’10 D1 goede zaken gedaan. De thuisclub leek totaal niet gemotiveerd, creërde geen enkele kans en kwam met deze uitslag nog goed weg.

Omdat WVV niet compleet zou zijn, is geprobeerd het duel naar een andere datum, maar dit bleek vanwege vakantie van de DEC ’10-spelers en de inhaalwedstrijd tegen Hector op 14 mei niet mogelijk. Daarom werd overeengekomen dat het duel om 9:30 uur gespeeld zou worden en dat WVV ook spelers van D2, dat eveneens in de derde klasse uitkomt, mocht opstellen.

Maar de warming-up van WVV leek nergens op. Op vijf minuten voor het begin waren er nog maar 8 van de 12 jongens op het veld en moest de laatste nog van huis komen nadat hij even daarvoor uit bed werd gebeld. En toen er uiteindelijk 11 spelers op het veld stonden bij WVV, stond de ploeg al met 0-1 achter. Want DEC ’10 veroverde direct de bal na de aftrap van de thuisclub. Pass naar Stan Damveld, voorzet, Rik Sipma met een schot en 0-1 na 15 seconden spelen. En even later was het al 0-2 door een goede aanval die uiteindelijk via Bart Meijer werd afgerond.

Voor het eerst sinds een aantal wedstrijden speelde DEC ’10 nu eens weer twee goede helften en omdat WVV daar bitter weinig tegenover stelde, stond er al een zevenklapper op het scorebord toen na minder dan 28 minuten het rustsignaal werd gefloten. Stan Damveld en Stijn Lubbers hadden ook allebei de lat al geraakt. Dat laatste deed Bart Meijer ook direct na rust, om even later de achtste treffer voor zijn rekening te nemen. Daarna werd er een tijd niet gescoord, maar in de slotfase ging de doelpuntenmachine weer werken en toen Stijn Lubbers met een fraaie stiftbal had gescoord, kon er 0-13 als einduitslag van de wedstrijd worden vermeld.

In het duel tussen beide koplopers won ATC D4 met 1-4 bij Rijssen Vooruit D1. DEC ’10 heeft nu 2 verliespunten met nog twee duels te spelen, ATC heeft 3 verliespunten met nog één wedstrijd te gaan en Rijssen heeft 5 verliespunten met eveneens nog één wedstrijd op het programma. Hector D1 doet nog een klein beetje mee met 6 verliespunten en nog 3 duels te gaan.

WVV ’34 D3 – DEC ’10 D1 0-13 (0-7)

1. 0-1 Rik Sipma

2. 0-2 Bart Meijer

14. 0-3 Twan Stokkink

19. 0-4 Stan Damveld

21. 0-5 Stan Damveld

23. 0-6 Twan Stokkink

27. 0-7 Stijn Lubbers