Wedstrijdverslagen

DEC '10 D1 opnieuw boven de 10

23 Mar 2014

Voor de tweede keer op rij behaalde DEC ’10 D1 een zege met dubbele cijfers. Deze keer was Enter D2 ongewild het slachtoffer: 0-13.

Na de wat vervelende afgelasting van vorige week tegen Hector D1 moesten de spelers van het combinatieteam het voetballen weer oppakken en dat gebeurde met verve. Vanaf het begin gingen de blauw-roden fel van start en binnen 3 minuten viel de openingstreffer. Bart Meijer, die op het middenveld speelde in plaats van de op de bank beginnende Twan Stokkink, ving de bal op toen de keeper uittrapte vanaf rand strafschopgebied en lobte de bal over deze doelman in het lege doel. Twee minuten later ging Marinus Kramer op avontuur, maar hij zag zijn schot keihard tegen de paal belanden. Maar de 0-2 viel toch na 10 minuten, opnieuw van de voet van Bart Meijer. Vanaf de aftrap veroverde DEC ’10 de bal weer, kwam er een pass op Stijn Lubbers en diens voorzet werd door Stan Damveld met buitenkant links bij de eerste paal binnengeschoten: 0-3. En Stan was ook verantwoordelijk voor de vierde treffer van DEC ’10, deze keer op aangeven van Youri Wiltink. Nog voor de rust werd het halve dozijn bereikt. Eerst was het Bart Meijer die met een hard schot vanaf ruim 20 meter voor de derde keer de keeper klopte. En toen Enter één keer dreigend richting het doel van keeper Rick Meijer kwam, sloeg Stan Damveld ook voor de derde keer toe met een fraaie counter. Zo was het 0-6 toen de scheidsrechter, die voor het eerst een D-wedstrijd floot en vooraf nog instructies had gekregen van clubgenoot en topscheidsrechter Eric Braamhaar, het rustsignaal blies. DEC ’10 kreeg nog veel meer kansen in de eerste helft en de voorsprong was dik verdiend.

De ploeg werd wat omgezet. Twan Stokkink kwam op zijn eigen positie en Bart Meijer bleef op de reservebank. Jelle Luttikhedde kwam in het veld voor Kevin Jonker, waardoor Youri Wiltink van linkshalf naar linksachter verhuisde. Afrap DEC ’10, bal naar Rik Sipma, schot, doelpunt en dus 0-7 binnen een minuut na de hervatting. Rik, die in de eerste helft wat pech had en twee keer een bal voorlangs zag gaan, had nu ook zijn doelpunt en toen Twan Stokkink hem even later alleen voor de keeper zette, maakte hij meteen ook zijn tweede: 0-8. Ook Stijn Lubbers was voor de rust nog niet gelukkig geweest in de afronding, maar hij zorgde voor nummer 9 en een minuut later bracht Twan Stokkink met zijn eerste doelpunt zijn ploeg in de dubbele cijfers: 0-10. Er kwamen opnieuw wat meer kansen, onder andere Jelle Luttikhedde zag een inzet door de keeper van Enter worden naastgetikt. Rik Sipma vond twee treffers blijkbaar nog niet genoeg en maakte ook zijn derde: 0-11. Enter kreeg net als voor de rust één gevaarlijke kans, maar Rick Meijer hield met een goede redding zijn doel schoon en zag zijn bijna-naamgenoot Rik Sipma in de counter die daarop volgde voor 0-12 zorgen. Stan Damveld zorgde in blessuretijd nog voor de 0-13. Een prima overwinning voor DEC ’10 D1, dat de komende twee weken te maken krijgt met twee serieuze tegenstanders die tot de wedstrijd van vandaag net als de combinatieclub nog zonder puntverlies waren. Eerst gaat D1 op bezoek bij Rijssen Vooruit D1, een week later ontvangt de ploeg ATC D4.

Enter D2 – DEC ’10 D1 0-13 (0-6)

3. 0-1 Bart Meijer
10. 0-2 Bart Meijer
11. 0-3 Stan Damveld
15. 0-4 Stan Damveld
18. 0-5 Bart Meijer
26. 0-6 Stan Damveld
31. 0-7 Rik Sipma