DEC '10 D1 klaar voor kampioensduel

10 May 2014

Waar de spelers, leiders, trainers en supporters zich al weken op hebben verheugd, gaat na de 13-0 thuisoverwinning van DEC ’10 D1 op Excelsior ’31 D5 eindelijk gebeuren: de kampioenswedstrijd van DEC ’10 D1 staat op het programma.

Woensdag 14 mei om 19:00 uur ’s avonds zal sportpark De Benneker in Gelselaar het decor zijn voor wat iets heel moois moet worden voor de ploeg. De thuiswedstrijd tegen Hector D1, dat zelf geen kampioen meer kan worden, wordt dan gespeeld. DEC ’10 D1 moet deze wedstrijd winnen om de enige concurrent ATC ’65 D4 achter zich te houden.

Ook tegen Excelsior ’31 D5 was het pleit snel beslecht. Binnen 10 minuten stond er een veilige 2-0 op het scorebord. Rik Sipma tekende voor het eerste doelpunt op aangeven van Bart Meijer en toen Bart even later een hoekschop mocht nemen, werd hij geholpen door een speler van de club uit Rijssen, die de bal achter zijn eigen doelman tikte: 2-0.

DEC ’10 bleef goed voetballen en toen Stan Damveld zichzelf vrij had gespeeld, zette hij de

3-0 op het bord. Een pass van Twan Stokkink op Rik Sipma gaf de spits de gelegenheid om met een hard schot 4-0 te maken. Een minuut daarna gaf Rik een goede voorzet en schoot een speler van de bezoekers de bal andermaal langs zijn eigen keeper. Kort voor rust zette Rik Sipma een mooi 1-2-tje op met Twan Stokkink en werd het 6-0.

Stijn Lubbers en Marinus Kramer mochten in de tweede helft spelen in plaats van Rik Sipma en Kevin Jonker. Later in het duel zouden deze twee weer invallen voor Pepijn Avenarius en Bart Meijer. En het ging hard na rust. Binnen een kwartier werd de score opgevoerd naar

13-0 en leek er zowaar een record in te zitten. Twan Stokkink schoot raak via binnenkant paal en Stijn Lubbers kreeg de bal precies voor zijn voeten na een voorzet van Stan Damveld, zodat ook hij zijn doelpuntje mee kon pikken. Even later probeerde een verdediger van Excelsior ’31 zijn (inmiddels nieuwe) keeper te helpen met een mooie volleybal-set-up vlak voor het doel. Dat mag natuurlijk niet bij het voetballen en daarom wees scheidsrechter Arne Scholte in ’t Hoff resoluut naar de penaltystip en kon Twan Stokkink van 11 meter afstand het volgende doelpunt maken. Een fraaie stiftbal van Stijn Lubbers via onderkant lat zette DEC ’10 op dubbele cijfers en Stijn mocht twee minuten later ook de 11-0 maken. Op aangeven van Stijn werd het 12-0 door een treffer van Twan Stokkink en een minuut later maakte Stan Damveld er 13-0 van. Blijkbaar had DEC ’10 toen het scorend vermogen voor dit duel verbruikt, want in het laatste kwartier werd er niet meer gescoord. Met name Jelle Luttikhedde had erg veel pech in de afronding. Zijn goede spel werd niet beloond met een treffer op zijn naam. DEC ’10 raakte gedurende het gehele duel een keer of vijf het aluminium en een grotere afstraffing werd de bezoekers daarmee bespaard. Excelsior ’31 zelf creërde slechts een enkele grote kans in de hele wedstrijd, maar de DEC ’10-verdediging gaf verder niets weg.

De competitie is nu klaar op die ene zo belangrijke wedstrijd na, die gaat bepalen welk team zich kampioen mag noemen van deze poule, waarin drie teams de dienst uitmaakten en alleen in de onderlinge duels punten verspeelden.

DEC ’10 D1 – Excelsior ’31 D5 13-0 (6-0)

3. 1-0 Rik Sipma

8. 2-0 eigen doelpunt

18. 3-0 Stan Damveld

21. 4-0 Rik Sipma

22. 5-0 eigen doelpunt

26. 6-0 Rik Sipma

32. 7-0 Twan Stokkink