DEC '10 D1 kampioen!

15 May 2014

Na een ongelooflijk spannende wedstrijd is DEC ’10 D1 kampioen geworden. De ploeg moest winnen van het sterke Hector D1 om enig overgebleven concurrent ATC ’65 D4 in te halen. Pas 8 minuten voor tijd viel de 1-0 in het voordeel van de combinatieclub en daarna liep de ploeg snel uit naar een 4-0 zege.

Spanning genoeg voor de wedstrijd, die in Gelselaar werd gespeeld. Zeker omdat Hector D1 wordt geacht als een goede tegenstander waar je niet zo gemakkelijk van wint. Dat bleek ook wel, want in de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. DEC ’10 speelde wat gespannen, Hector kon vrijuit spelen en was fysiek erg sterk. Niet voor niets is de ploeg uiteindelijk als beste geëindigd achter de top 3, die alleen tegen elkaar punten verspeelde. Toch was de eerste kans voor DEC ’10. Al na twee minuten loste Stan Damveld een schot op doel, maar de bal ging net langs. Ook Hector kreeg in de eerste tien minuten een kans om op voorsprong te komen, maar keeper Rick Meijer liet zich niet kloppen. Elke keer als het gevaarlijk werd, liet hij zien dat alleen hij de baas was in het strafschopgebied van DEC ’10.

Er kwamen meer kansen, maar voorin bij DEC ’10 was de afronding niet scherp genoeg en omdat Hector goed voor de dag kwam, moest er achterin voortdurend opgepast worden om niet tegen een fatale tegentreffer aan te lopen. Die leek er pal voor rust te komen toen de snelste speler van de ploeg uit Goor keeper Rick al had gepasseerd, maar net zijn voet niet meer tegen de bal kon krijgen, waarna een verdediger van de thuisclub de bal nog net voor de doellijn wist weg te krijgen. Veel aanwezigen zagen een overtreding van DEC ’10 en daarmee een strafschop voor Hector, maar scheidsrechter Biense Klein Braskamp oordeelde anders en liet doorspelen. Een moment van adem inhouden dus.

In de rust was de spanning van het moeten winnen nog steeds voelbaar in de kleedkamer van DEC ’10. Maar leiders Arjan Morsink, Jorrit Klein Braskamp en grensrechter Arjan Knoop spraken het vertrouwen uit dat het goed zou aflopen. Spits Rik Sipma werd teruggehaald naar het middenveld om daar fysiek wat meer te kunnen uitrichten. Een gouden greep, zo bleek achteraf. Want in de tweede helft werd DEC ’10 geleidelijk aan sterker en probeerde Hector wat meer op de counter gevaarlijk te worden. Het wachten was op een doelpunt, maar zou die er wel komen ? Het zou toch niet dat de ploeg die de laatste weken zo lekker op dreef is in deze kampioenswedstrijd geen enkel doelpunt wist te maken ? Het talrijk opgekomen publiek, de leiders van concurrent ATC waren er ook, zag dat DEC ’10 bleef aandringen om dat ene doelpunt te maken. En uiteindelijk viel deze verdiende treffer ook. Stan Damveld, die al een paar keer pech had gehad in de afronding, kwam nu goed voor het doel en schoot de bal hard achter de keeper: 1-0 en een enorme opluchting bij alles wat op welke manier dan ook bij DEC ’10 is betrokken. En toen twee minuten later Twan Stokkink zich vrijspeelde en de 2-0 maakte, was het gespeeld. Stijn Lubbers bekroonde zijn goede wedstrijd met de 3-0, een fraaie lob, en de 4-0, een kopbal na een voorzet van Stan Damveld. Met de felicitaties aan DEC ’10 ging de leiding van ATC naar huis en toen de scheidsrechter het eindsignaal had gefloten, werd DEC ’10 ook gefeliciteerd door Hector. Complimenten gingen er van de kant van de thuisclub naar de bezoekers. De spanning was eraf en het kampioenschap kon gevierd worden. Eerst met z’n allen op de foto, daarna onder een erehaag door van de blije supporters van het team naar de kleedkamer. Uitgelaten gingen de spelers in de voetbalkleren onder de douche en leider Arjan Morsink ontkwam niet aan zijn belofte om ook een nat pak op te lopen.

In de kantine van EGVV werd nog lang nagefeest. De kersverse DEC ’10-jeugdvoorzitter Eleveld sprak het team toe en alle jongens kregen een standaardje met daarop een bal en een voetbalschoen en een kampioen-opschrift als herinnering aan dit fantastische voorjaarseizoen. Voor de trainers en de leiders was er een worstpakketje. Ook de ouders hadden wat geld ingezameld en hadden toevallig eenzelfde soort pakketje voor de begeleiding gekocht. Het hele team kon daarna smullen van patat met wat drinken.

Ondanks het late tijdstip op de woensdagavond ging het Diepenheimse gedeelte van de ploeg luid toeterend naar huis en na een klein stukje door het dorp te hebben gereden, eindigde het feest op de parkeerplaats van sportpark De Koppel.

Als afsluiting op het mooie seizoen gaat DEC ’10 nog twee keer op toernooi. Op 24 mei speelt de ploeg bij ATC ’65 in Hengelo en op 31 mei gaat het team zijn best doen op een toernooi in Holten.

DEC ’10 D1 – Hector D1 4-0 (0-0)

52. 1-0 Stan Damveld

54. 2-0 Twan Stokkink

55. 3-0 Stijn Lubbers

56. 4-0 Stijn Lubbers

DEC ’10 D1 bestaat uit Rick Meijer, Rik Sipma, Kevin Jonker, Youri Wiltink, Marinus Kramer, Willem Morsink, Bart Meijer, Twan Stokkink, Mike Jonker, Pepijn Avenarius, Stijn Lubbers, Jelle Luttikhedde en Stan Damveld. Leiders zijn Jorrit Klein Braskamp, Arjan Morsink en Arjan Knoop (grensrechter). De trainers zijn Carl Meijer, Arjan Morsink en Gerard Stokkink. Shirtsponsor van het team is Zalencentrum “De Poppe” uit Markelo.