Wisselvalligheid bij EGVV 1

08 Apr 2019

Het was een mooie zonnige dag en EGVV moest aantreden tegen RKSV Bornerbroek. De uitwedstrijd werd met 2-4 gewonnen. Het was toen geen makkelijke wedstrijd dus de mannen uit Gelselaar weten wat ze te wachten staat. In de warming-up valt Silard uit met een blessure, hij kan niet beginnen aan de wedstrijd. Matthijs begint daarom alsnog in de basis.

In het begin is het meteen EGVV dat begint met aanvallen. Lars krijgt al snel een goede kans en schiet hem hard binnen maar de bal word gepareerd door de keeper. Na een kwartier spelen valt dan ook de verdiende 1-0 van EGVV. Jelle stoomt zoals vaker via de zijlijn op. Hij levert een goede voorzet af waarop Ronald de bal van dichtbij kan binnentikken. Later krijgt Lars nog een goede kans om de stand verder uit te bereiden maar schiet van dichtbij de bal over. Volgens mij was hier sprake van het welbekende polletje. Vlak voor rust stuurt Jorn Ronald weg. Hij neemt de bal in een keer op de pantoffel maar de bal vliegt maar net voorlangs. Wanneer de scheids bijna voor rust wilt fluiten maakt Bornerbroek de 1-1. Een middenvelder stuurt de spits weg en deze schuift de bal beheerst binnen. Een flinke domper voor EGVV zo vlak voor rust.

Na de rust gaat de wedstrijd een stuk gelijker op. Bornerbroek begint meer kansen te krijgen en EGVV minder. Robin raakt geblesseerd en Niels mag zijn 3e wedstrijd van het weekend spelen. Een paar minuten later krijg hij zelfs nog een goede kans om een goal te maken. Een speler van Bornerbroek ramt de bal naar voren en deze krijgt nog een klein zetje van de wind. De bal vliegt zo over Marco heen en via de onderkant van de lat in de goal. Bornerbroek staat 1-2 voor. Na deze goal moet EGVV toch echt aan de bak en komt weer iets beter in de wedstrijd. Zo word het ook snel daarna 2-2 door Matthias. Die na een actie van Jorn de voorzet binnen schiet. Later is het Ronald die op de goal af gaat. Hij ziet Matthias vrij lopen en zet de bal voor maar deze word met de arm tegengehouden door een speler van Bornerbroek. De penalty die hieruit komt word strak binnengeschoten door Jorrit. Vlak voor het einde van de wedstrijd is het toch Bornerbroek dat een doelpunt maakt. De spits word niet aangepakt en schiet van net buiten de 16 meter de bal hard in de goal. Met deze stand eindigt de wedstrijd.

Volgende week word er gespeeld tegen Neede. Neede staat bovenaan en dus het zal een lastige wedstrijd worden voor EGVV. Vergeet ook vooral niet op 20 April bij de Super Saturday te komen.