Winst voor DEC'10 D1

03 Nov 2014

Voor de eerste keer dit seizoen heeft DEC ’10 D1 een thuiswedstrijd winnend afgesloten. Tegenstander Juventa D2 uit Wierden werd met een 3-1 nederlaag terug naar huis gestuurd.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Van het team van de fusieclub tussen Omhoog en Wierden was bekend dat het moeilijk scoort, maar ook niet veel doelpunten tegen krijgt. Wellicht was het beeld wat vertekend omdat de tegenstander nog maar tegen één van de drie koplopers heeft gespeeld en dachten de jongens van de bezoekers tegen DEC ’10, dat nog maar 4 punten had uit evenzoveel wedstrijden, een gemakkelijke morgen tegemoet te gaan. Niets bleek minder waar. Naarmate de eerste helft vorderde, viel op dat de Diepenheimse jeugd behoorlijk wat feller en alerter was dan de Wierdense. Wessel Roorda had al een flinke waarschuwing gegeven door de bal tegen de binnenkant van de paal te schieten. DEC ’10, dat gemiddeld gezien zeker een halve kop kleiner was dan Juventa, verdedigde ook goed met in het centrum Lotte Elferink en Stijn Lubbers naast elkaar op voor beiden een wat ongewone positie tussen rechtsachter Mike Jonker en linksachter Sanne Heutinck. En waar het toch een keer gevaarlijk werd, was keepster Amber Lammertink op haar post. Voorin bij DEC ’10 liep het nog niet helemaal, maar juist door alert te reageren op iedere bal wisten de middenvelders Youri Wiltink, Mart Mentink en Jelle Luttikhedde en verdedigers de bal toch een aantal keer bij de voorste spelers te krijgen. Bij één van deze momenten werd Maaike Heutinck op rechtsbuiten aangespeeld, die een mooie actie maakte en met een hard schot de keeper van Juventa het nakijken gaf, waardoor DEC ’10 na het rustsignaal met een 1-0 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

In de rust werden Chuck Blank, Luuk van Egteren, Maurits Geerdink en Niek Linthorst verlost van hun vervelende plek in de dug-out en zij konden na afloop net als de rest van het team terugkijken op een goede wedstrijd.

Juventa begon slap aan de tweede helft en dat leidde uiteindelijk de nederlaag in van het team. Opnieuw een aanval op rechts via Maaike Heutinck, gevolgd door een voorzet van de blonde rechtsbuiten. Maurits Avenarius stond ongedekt in het strafschopgebied van Juventa en hij hoefde de bal maar een klein zetje richting het doel te geven om de 2-0 op het scorebord te zetten. Blijdschap bij DEC ’10, dat doorging met werkvoetbal waar het kon en vechtvoetbal waar het even nodig was als Juventa gevaarlijk dreigde te worden. Daardoor kon de tegenstander bijna alleen maar zwakke aanvallen creëren en werd het slechts zelden echt gevaarlijk. DEC ’10 probeerde met uitvallen de wedstrijd in het slot te gooien, maar dat laatste lukte uiteindelijk via een standaardsituatie. Een vrije trap op het middenveld, een tegenstander die de bal probeert weg te koppen, maar het leer precies voor de voeten knikt van Wessel Roorda, die alleen voor de keeper kwam te staan en beheerst afrondde: 3-0. In blessuretijd viel de eretreffer voor Juventa toen na een hoekschop de bal werd ingeschoten en door het natte gras net over de doellijn gleed voordat de verdediging van DEC ’10 ingreep.  Scheidsrechter Gerben Meutstege had goed gezien dat de bal geheel achter de doellijn was geweest en kende het doelpunt toe. Lotte Elferink had de eindstand nog op 4-1 kunnen brengen, maar met de beste redding van de dag wist de doelman van Juventa erger te voorkomen, waardoor het uitendelijk 3-1 bleef. Een verdiende overwinning voor DEC ’10, zo erkende ook de sportieve tegenstander uit Wierden.
Volgende week gaat DEC ’10 op bezoek bij Heracles avc D3 uit Almelo. Wanneer de ploeg ook aan deze wedstrijd minimaal een punt overhoudt, vestigt het zich definitief in de subtop achter de drie koplopers

DEC ’10 D1 – Juventa D2  3-1 (1-0)
30. 1-0  Maaike Heutinck
34. 2-0  Maurits Avenarius
55. 3-0  Wessel Roorda