Wilhelminaschool te sterk voor C1

09 May 2011

Met de zon hoog aan de hemel en een zuchtje wind begon de C1 vanmiddag aan het zware karwei tegen de nr. 1 van de competitie. De uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool C1 ging om 12.30 uur van start.

Dat iedereen nog niet helemaal bij de les was bleek na 3 minuten wel. De rechtermiddenvelder van Wilhelminaschool kwam aan de bal, wist vervolgens een aantal man te passeren en daarna koelbloedig de 1-0 in te schieten. Een slechtere start kon de wedstrijd niet kennen voor de C1. Hierna was het aan de jongens om de draad weer snel op te pakken en verder te voetballen. Met een aantal aanvallen over de flanken kwam de bal tot de 16 meter van de tegenstander. Echt gevaar ontstond er vervolgens niet. Aan de andere kant moest de C1 enkel corners weg geven. In de 15 minuut was daar een van de corners. De bal kwam voor, werd weggewerkt en vervolgens van een meter of 10 ingeschoten. Corwin die nog bij de paal stond bedacht zich geen moment en stak zijn handen in de lucht. Dat de bal er vervolgens tegenaan kwam was al voorzien. Hetgeen volgde was een penalty voor de jongens van Wilheminaschool. Thijs stond klaar om de bal te keren maar hoefde niet in actie te komen (al zat hij wel in de goede hoek). De bal werd namelijk naast geschoten. Aan de andere kant was duidelijk dat de keepster van Wilhelminaschool soms moeite had om de bal weg te krijgen. Bennie en Roy waren een aantal maal attent maar wisten helaas niet te scoren. Toen diezelfde rechtermiddenvelder van Wilhelminaschool 1 minuut voor rust opnieuw een speler wist te omspelen en goed wist af te ronden was weinig loon na werken in de eerste helft voor de C1. Met een 2-0 achterstand gingen de jongens de kleedkamer in.

De tweede helft moest er fel van start gegaan worden. Het spel aan EGVV’s/Diepenheimse zijde werd ook beter. De bal ging regelmatig in hoog tempo rond. N 10 minuten spelen in de tweede helft werd een speler van Wilhelminaschool van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding. De C1 wist hier dankbaar gebruik van te maken. Na een korte dribbel van Jorn ging de bal in de breedte richting Bennie die de bal verwoestend in de lange hoek inschoot. Na 47 minuten 2-1, er bleek duidelijk weer wat te halen tegen de jongens van Wilhelminaschool. Jammer genoeg scoorde Wilhelminaschool in de 55e minuut nog eens 3-1. Toch bleef bij iedereen het gevoel leven dat er nog wat te halen was. Thijs moest zich in het doel laten vervangen door Jari die nog maar net in de goal stond en een perfecte save wist te maken. De bal kwam hard op het doel af en Jari keerde het schot. Er volgden nog een aantal mooie aanvallen en een 3 tal schoten van afstand vanaf de kant van de C1. Na een tactische aanpassing (3-4-3) ging de C1 nog even alles op alles spelen om toch nog iets uit het vuur te slepen. Roy was nog een keer dicht bij met een goede actie waarbij hij 2 man passeerde maar zijn schot werd in de kiem gesmoord. 2 minuten in blessuretijd was het Wilhelminaschool die de eindstand op papier bracht en wisten zij de koppositie te behouden door hun 4-1 overwinning.

Al met al een wedstrijd waarin de C1 veel gestreden heeft en er regelmatig goed gevoetbald werd. Helaas bleek Wilhelminaschool over net iets meer kwaliteit te beschikken waardoor zij de kansen net wel wisten af te maken.

Volgende week spelen de jongens van de C1 hun laatste competitiewedstrijd. Let wel: “De kraker” tegen Markelo C1. Komt allen zaterdag 14 mei kijken en help hiermee de jongens naar hun laatst competitieoverwinning!