Weer verrast DEC'10 E2

08 Dec 2014

Zaterdag 6 december, thuis op de Benneker tegen MEC E1. MEC staat 4 plaatsen boven ons. Maar gezien de enorme vooruitgang van DEC ’10 E2 de laatste weken, zou een overwinning best mogelijk kunnen zijn. Met de buik nog vol van de chocolade, pepernoten en speculaas staan de spelers al vroeg te popelen om te gaan voetballen.

Opdracht: “Gisteravond Sinterklaas gevierd? Dus we voelen ons niet top fit?” Bevestigende, zelfs een beetje schuldige blikken van de spelers. “Dat hebben onze tegenstanders ook! Dus als wij ons daar het beste overheen zetten, kunnen we vandaag gewoon winnen. D’r an!!!” Weer bevestigende blikken, maar nu met geloof en vuur in de ogen.

Bjorn is de aanvoerder. De warming-up is gewoon goed. MEC heeft gevraagd om een minuut stilte voor de wedstrijd wegens het overlijden van een erelid. Iedereen werkt hier keurig aan mee. De wedstrijd gaat mooi gelijk op. Zonder echte grote kansen voor beide teams. Wij voetballen beter maar drukken net niet genoeg door. Conner staat een keer in de verdediging. Dat vindt hij minder leuk, maar hij doet het erg goed. Stephan heeft niet veel te doen. Slechts 1 keer komt hij succesvol uit om een kans om zeep te helpen. In de 23e minuut komt Lubs heel attent voor de man als de keeper van MEC uitschiet. Bal meenemen, klaarleggen en schieten. Het afstandsschot is perfect. Te hoog voor de keeper, maar wel in de touwen, 1 - 0. In de 26e minuut (?) een hoekschop tegen. We blokken net niet op tijd en het staat 1 – 1.

De rust houdt niet meer in dan: ranja, “Goed gespeeld, doorzetten.” en een dextro. En de belofte van een zakje chips als we winnen, van de vader van Conner.

De 2e helft is DEC duidelijk de beter en actiever voetballende ploeg. Bjorn keept de 2e helft. Sam is vandaag goed bezig maar kan net niet scoren. Roy krijgt drie geweldige kansen maar weet de bal telkens net niet goed te raken (maar hij loopt er wel!). Conner mag eindelijk naar voren en schiet net over. Halverwege de 2e helft spelen we Luuk A. goed vrij. Hij houdt het overzicht. Aannemen, goedleggen, schieten: 2 - 1. MEC begint aan een alles of niets slotoffensief. Er ontstaat, zoals wel vaker aan het eind van de 2e helft, veel ruimte omdat de spelers soms te moe zijn om goed terug te komen. Het wordt erg spannend. Zo spannend, dat zelfs de coaches even een tactisch meningsverschilletje hebben: druk blijven zetten of achterin alles dichtgooien? We houden stand. Koen blinkt vandaag uit door zijn attente spel. Anderhalve kop kleiner, maar hij is zijn tegenstander telkens te vlug af. Vooral door zijn geweldige timing kopt hij zelfs zijn tegenstander er meerdere keren uit. Samen met een strak verdedigende Stephan weten ze weinig kansen weg te geven. Bjorn keept degelijk. En zo weten we het eindsignaal te bereiken. 2 – 1 Overwinning! En absoluut verdient! Overwinningsslinger. Zakje chips! Volgende week deze competitie afsluiten met nog een overwinning?

Jongens van DEC ’10 E2: wat gaan jullie goed vooruit. Elke week gaan er weer dingen beter. Hoe mooi spelen jullie samen en zetten jullie met z’n allen de schouders er onder. Geweldig!