Wedstrijdverslagen

Weer net niet voor DEC'10 E2

28 Oct 2014

Zaterdag 25 oktober thuis op de Koppel tegen Longa ’30 E5. De tegenstanders zijn al aangekleed als onze spelers arriveren. “Het was minder ver rijden dan verwacht.” Mooie is dat de leiders van Longa deze extra tijd gebruiken om de goals op de plek te zetten. Bedankt! Sam heeft een valse start. Hij zit braaf in kleedkamer 1 te wachten (waar Longa al weer uit is) terwijl wij ons in kleedkamer 3 gereed maken voor de wedstrijd. Gelukkig is hij daarna razendsnel aangekleed. Niels (onze donderdag trainer) mag de wedstrijd fluiten en op het veld naast ons fluit Jesse (onze dinsdag trainer) E3.

Opdracht van vandaag: RUSTIG SAMENSPELEN en daarna GENADELOOS SCOREN. (Goed samenspel is de basis van het voetbal en moet toch een keer beloond worden?!)

In de eerste minuten van de wedstrijd zet Longa de meeste druk. In de 5e minuut levert een ongelukkige handsbal van Bjorn voor Longa een penalty op. De 0 – 1 wordt al voorzichtig genoteerd. Maar keeper Stephan denkt daar anders over. Met een katachtige beweging weet hij de hard ingeschoten penalty te blokken. Bjorn (man of the match aan onze zijde) is het meest attent en ramt de bal weg. Longa blijft aandringen. Nog 2 geweldige reddingen van Stephan zijn nodig om de brilstand te houden en ons in de wedstrijd. Dat geeft onze spelers hoop. DEC krijgt meer grip op de wedstrijd. Conner scoort (in de 7e minuut) na een mooie voorzet van Roy, 1 – 0. Voordat we het doorhebben staat het 1 – 1 (8e minuut). Dan laten de jongens van DEC ’10 E2 een tijd lang geweldig voetbal zien. Alles wat op de training is geoefend zien we terug. Rust aan de bal. Goed kijken. Zorgen dat je vrij loopt. Samenspelen. Daardoor ontstaan er prachtige combinaties. Longa is kansloos. Onze keeper schiet nooit uit maar bedient Koen en Bjorn, onze achterspelers. Deze geven geweldige passes op de vleugelspelers of onze mid-mid . En dat resulteert in kansen! Een geweldig schot van Luuk A. uit de 2e linie belandt helaas op de lat. Een hoekschop van Lubs levert een doelpunt op omdat de keeper van Longa deze via de rug in het net tikt. Roy is attent maar mist 2 keer net het doel. In de 21e minuut legt Conner de bal op het midden van het veld breed op rechts. Lubs neemt de bal prachtig mee, benut de ruimte, kijkt goed en laat de keeper kansloos, 3 – 1. Nogmaals schieten we op de lat. Meerder kansen benutten we net niet. Longa countert en maakt net voor rust 3 – 2.

We krijgen de complimenten voor het goede samenspel van: de wedstrijdsecretaris Bert, trainer Gerard, E3 trainer Gert-Jan enz. enz. enz.

De 2e helft is onrustiger. 1 Wisselspeler blijkt weer iets te krap te zijn voor ons team. We willen te graag naar voren en hebben geen puf meer om te helpen verdedigen. Daardoor geven we achterin te veel ruimte weg. Dit breekt ons op en we komen achter te staan met 3 – 5. Toch weten we aan het eind van de 2e helft terug te komen en kansen te creëren. Roy is weer attent en tikt een rebound binnen 4 - 5. We blijven vechten maar Niels ziet dat de tijd erop zit. Helaas.

Trainers en coaches zijn helemaal tevreden over het mooie voetbal wat het team heeft laten zien. De jongens van DEC ‘E2 krijgen de complimenten voor het goede spel. Weer goed gespeeld, weer geen punten. Maar aan de gezichten van de spelers is te zien dat ze dit nu te vaak hebben gehoord. Wat moeten we doen om dit goede spel om te zetten in resultaat? Extra speler? Extra pep talk in de rust of misschien een dextrotje? We blijven het proberen en gaan het beleven…