Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag S.V. Harfsen - EGVV: EGVV pakt de volle buit uit in Harfsen!

24 May 2022

 

EGVV pakt de volle buit uit in Harfsen

Zaterdagmiddag en EGVV mag weer het veld op. Deze keer moet in Harfsen gespeeld worden. De omstandigheden zijn goed. Het zonnetje schijnt mooi, niet te warm, gewoon lekker. Het veld van Harfsen ziet er goed uit, beetje scheef maar de grasmat ligt er mooi bij. EGVV kan wat hoop putten uit de afgelopen wedstrijden. EGVV had de afgelopen wedstrijd veel ploegen ontmoet die bovenin meedoen. Keer op keer wisten ze een goede pot op de mat te leggen, maar het helaas had het nog geen punten opgeleverd. Aangezien Harfsen ook hoger geplaatst is dan de mannen uit Gelselaar was de opdracht weer simpel. Stand houden, in de wedstrijd blijven en effectief omgaan met de kansen die je krijgt.

Door de afwezigheid van Matthijs mocht Joey centraal achterin staan, een positie die hij dit seizoen nog niet bekleed had, maar die hij nog wel kent uit het verleden. Joey staat samen met Jurian centraal achterin met Silard links en Biense rechts van hen. Jorrit en Twan spelen centraal op het middenveld. Thomas op links en Jelle op rechts. Voorin moet Douwe de duels aangaan en bespeeld Jorn de diepte. Jan Willem staat vandaag weer op de goal. Cas en Bart beginnen op de bank.

Trainer Tom Hofman heeft besloten dat Harfsen op hun helft de bal wel mag hebben, maar dat EGVV de boel dicht moet gooien wanneer ze over de middenlijn heen komen. Deze boodschap hebben de mannen van EGVV tot zich genomen en voeren dit ook goed uit. Harfsen heeft veel moeite om het spel te maken en door het compacte spel van EGVV komen ze het eerste kwartier nauwelijks voor de goal. Ze zoeken de ruimte in de hoek en van daaruit moet de bal weer voorkomen. Maar EGVV is attent en er zit bijna altijd een been tussen.

Na 20 minuten komt daar dan toch het eerste gevaar vanuit Harfsen. Ze breken op de linker kant door en de bal wordt goed terug gelegd, het schot wordt goed geblokt. Harfsen mag daarom een corner gaan nemen. Deze komt goed voor en wordt bij de tweede paal ingekopt. Het lijkt er op dat de bal er in zou vliegen. Enkele spelers van Harfsen beginnen al te juichen. De bal komt echter op de binnenkant van de paal en de juichende speler reageert daarna net te laat waardoor hij de rebound niet in de goal maar over de goal tikt. EGVV is gewaarschuwd.

Na dit moment begint EGVV ook wat meer van zich af te bijten en komen ze wat beter in hun spel. Vanaf de 30ste minuut gaat de opbouw vanuit achteruit steeds beter. Zo wordt, na een vloeiende aanval die rechts achterin begon, Twan vanuit het middenveld weg gestoken. Hij schiet de bal langs de keeper, maar ook deze bal raakt de paal. EGVV krijgt er steeds meer zin en zit er op eigen helft nog beter op en loert op de ruimte achter de verdediging van Harfsen. In de 35ste minuut krijgt Jorn de bal ter hoogte van de middenlijn aan de rechter kant van het veld. Met een mooie beweging stuurt hij twee verdedigers het bos in en een derde laat hij achter zich in de sprint. Hij ziet Jorrit vrij voor de goal staan. Jorn stuurt de bal voor de goal langs. Een grote teen van een verdediger voorkomt dat Jorrit kan scoren, maar de bal komt precies voor de voeten van een aanstormende Douwe. Hij haalt uit en met een listig stuitje geeft hij de keeper het nakijken. EGVV komt op een 0-1 voorsprong. Gesterkt door deze goal weet EGVV de rust zonder veel moeite te halen en staan ze halve wege op een mooie voorsprong.

Nadat de scheidsrechter de wedstrijd weer had hervat, bleek dat Harfsen zich niet wou neerleggen bij deze stand. Ze probeerde veel druk naar voren te zetten. De opbouw van EGVV wordt vol onder druk gezet en EGVV moet iets anders gaan bedenken. EGVV kan Harfsen in het eerste kwartier wel redelijk van hun goal afhouden. Wel geven ze veel corners weg. Maar deze worden gelukkig voor de mannen uit Gelselaar niet gevaarlijk. In balbezit wordt nu snel de voorhoede gezocht en komt het middenveld er onder. Op deze manier kan EGVV nog redelijk onder de druk uit te komen. Achter de verdediging van Harfsen is nu nog meer ruimte. Jorn en Jelle weten wel raad met deze ruimte en duiken meerdere malen de hoeken in, maar de verdediging van Harfsen schakelt keer op keer goed om en maken deze uitvallen ongevaarlijk. Harfsen zet nog meer druk op de ketel en EGVV wordt rond de 60 minuut nog verder terug gedrongen. Tom ziet dat er wat vers bloed moet komen en wisselt Cas voor Thomas. De verdediging van EGVV staat goed en compact en daardoor kan Harfsen er niet goed kan doorkomen. Enkel door wat uitvallen via de flank of wat schoten van afstand wordt Harfsen gevaarlijk. Gelukkig heeft Jan Willem vandaag een goede dag en kan hij de schoten van Harfsen stoppen. EGVV houdt hierdoor stand.

In de 75ste minuut gaat de spits van Harfsen door zijn enkel en hij kan niet meer verder. Harfsen heeft op dat moment al 3 wisselmomenten gehad en kan daarom geen nieuwe speler inbrengen. Ondanks deze man minder situatie blijft Harfsen druk zetten op de opbouw van EGVV. Voor EGVV is het nu een kwestie van volhouden. Er wordt daarom vaak gekozen voor een lange bal, deze hoeft namelijk maar 1x goed te vallen en dan kan de wedstrijd in het slot gegooid worden. Dit moment leek er te komen in de 83ste minuut. Een lange bal vanuit achteruit wordt op waarde geschat door Jorn en hij stormt op de goal af. Douwe loopt samen met Jorn op en komt vrij in de 16. Jorn dreigt naar binnen en schiet de bal daarna in de korte hoek. Maar een goede reflex van de keeper voorkomt erger voor Harfsen. Ondanks dat de wedstrijd niet in het slot gegooid wordt is het verzet bij Harfsen wel gebroken. EGVV bleek vandaag de betere en houd stand en zodoende gaan de punten mee naar Gelselaar.

Ondanks dat Harfsen meer balbezit had en er meer op de helft van EGVV gevoetbald is dan op de helft van Harfsen, mag er wel geconcludeerd worden dat EGVV deze overwinning wel verdiend heeft. Er werd van het begin tot het einde geconcentreerd gespeelt, er werd veel strijd getoond en daar had Harfsen geen antwoord op. Een hele fijne overwinning!

Als laatste moet er nog een eervolle vermelding gemaakt worden naar Bart. Bart kwam niet in actie. Dit vond hij zelf niet erg, want het was geen wedstijd om lekker in te vallen. Maar wou wel even gemeld hebben dat hij de keeper goed had in getraind. En daarom zou hij vandaag de 0 hebben gehouden. Namens EGVV, Bart bedankt!

Geschreven door Jan Willem Sobering

Terug naar overzicht
© 2022 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia