Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Koninklijke UD - EGVV

29 Mar 2022

Zaterdagmiddag speelde EGVV haar uitwedstrijd tegen de lantaarndrager van de 4e klasse E, Koninklijke UD. De tegenstander had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Voor EGVV de perfecte mogelijkheid om weer eens een overwinning te boeken.

EGVV begon niet goed aan de wedstrijd, het eerste kwartier waren ze zoekende. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0 gemaakt werd door de koninklijke. Een afgeslagen corner gaat opnieuw naar de zijkant en de buitenspeler weet een inlopende man te bereiken. Na de 1-0 was het EGVV wat gevaarlijker werd. Matthias kwam meerdere keren goed door alleen wist Douwe niet te bereiken of de keeper kon nog net bij de bal. Na vele voorzetten en corners was het dan eindelijk raak, Matthias draaide de bal er vanuit de corner in één keer in. EGVV blijft na de gelijkmaker doordrukken op zoek naar de 1-2. Niet veel later is het Jorn die met een goede actie de bal geweldig binnen krult. Verder wordt een goede kopbal van Douwe onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Helaas weten we niet de rust te halen met de voorsprong. Een afgeslagen corner komt voor de voeten van één van de spelers uit Deventer en deze schiet hem via de heup van de spits  laag in het hoekje.

In de rust wordt er aangegeven dat er niks aan de hand is en wij de betere partij zijn. We moeten onszelf echter belonen door meer te scoren.

De 2e helft verandert er niet veel aan het spelbeeld. EGVV heeft vooral de bal en wordt gevaarlijk via de zijkanten. Een goede voorzet van Douwe komt panklaar aan voor Matthias, deze weet deze goede voorzet echter niet om te zetten in doelpunt. Verder is EGVV dreigend de 2e helft maar weet zichzelf niet te belonen. Het is dan de koninklijke die op voorsprong weet te komen na een uur voetballen. Op de punt van de 16 wordt een overtreding gemaakt. Bij het wegwerken van de bal komt deze ongelukkig op de teen van een verdediger van EGVV terecht en belandt deze achter JW.  EGVV dringt aan om de gelijkmaker te maken, maar weet het net niet te vinden. De keeper van UD had een hele goede dag en weet een schot van Twan uit de kruising te plukken en een harde kopbal van Jorrit weet hij er ook uit te houden. UD scoort later nog de 4-2 en toen was het duidelijk dat het heel lastig ging worden voor EGVV. Jurian weet nog uit een verlengde corner de 4-3 te maken, maar direct nadat de aftrap genomen was fluit de leidsman af.

De teleurstelling zat er flink in bij de selectie, weer geen overwinning. Volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld tegen het lager geklasseerde RDC. EGVV heeft nog wat recht te zetten tegen deze tegenstander waar uit kansloos verloren werd.

Geschreven door Silard Meutstege

Terug naar overzicht
© 2022 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia