Wedstrijdverslag EGVV - Terborg

17 May 2022

Geen punten op Super Saturday voor EGVV 1

Afgelopen zaterdag 14 mei was het Super Saturday bij EGVV. EGVV 1 kreeg Terborg op bezoek. Een op papier lastige tegenstander, maar thuis op de Benneker is een stunt altijd mogelijk.

Het spelbeeld was vanaf het begin vrij duidelijk, EGVV zakte in en liet Terborg aan de bal. EGVV stond verdedigend goed en zorgde er zo voor dat Terborg moeilijk tot uitgespeelde kansen kon komen. EGVV probeerde op zijn beurt gevaarlijk te worden in de omschakeling, maar de verdediging van Terborg stond goed op te letten om de lange ballen van EGVV te onderscheppen.
Na een half uur zwichtte de defensie van EGVV toch. Een speler van Terborg kreeg de bal op het middenveld en kon tot 25 meter van het doel komen en besloot te schieten. Hij raakte de bal niet goed waardoor de bal in plaats van op goal, bij de tweede paal bij de spits van Terborg in de voeten terecht kwam en hij kon deze gemakkelijk achter Dennis, die Jan-Willem in het doel verving, in het doel schieten, 0-1.

De reactie van EGVV was goed en het werd wat gevaarlijker. De grootste kans was voor Douwe, hij werd aan de rechterkant vrij voor de keeper gezet en schoot de bal ook goed langs de keeper. Hij had alleen niet gerekend op de verdediger van Terborg die het schot nog vlak voor de lijn kon keren. Hierdoor bleef het 0-1 wat tevens de rusttand was.

In de tweede helft probeerde EGVV hetzelfde te brengen als in de eerste helft in de hoop dat de kans op de gelijkmaker wel zal komen. Na 55 minuten ging het echter mis, EGVV probeerde onder de druk van Terborg uit te voetballen, maar bij een terugspeelbal op Dennis zag Thomas de spits van Terborg over het hoofd. Deze kon de bal vrij meenemen en schoot deze goed binnen, 0-2.

Na de 2-0 leek het geloof bij EGVV op een resultaat weg te vloeien en bleef Terborg goed voetballen. Dit zorgde ervoor dat Terborg tot een aantal goede kansen kwam, maar gelukkig voor EGVV hadden de spelers van Terborg het vizier niet op scherp staan. Een beetje onverwacht maakte de EGVV in de 85e minuut toch nog de aansluitingstreffer. Na een goede aanval over de rechterflank kreeg Jorn de bal op de rand van de 16. Hij schoot de bal perfect in de bovenhoek en liet hiermee de keeper van Terborg kansloos, 1-2.

EGVV dacht nog kort aan een slotoffensief voor de gelijkmaker, maar dit kon vrij snel weer de prullenbak in. 2 minuten na de goal van Jorn kreeg Terborg een hoekschop die goed werd binnengekopt door de speler van Terborg, 1-3. Hierna floot de scheidsrechter vrijwel direct voor het eindsignaal.

Al met al speelde EGVV een prima wedstrijd waarin hard voor elkaar werd gewerkt, maar was Terborg toch een maatje te groot. Aanstaande zaterdag 21 mei speelt EGVV 1 in en tegen Harfsen. We hopen dan weer een hoop supporters te zien uit Gelselaar!