Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag EGVV - Sportclub Deventer

07 Nov 2022

Zaterdag 5 november speelde EGVV 1 thuis tegen Sportclub Deventer. Om aansluiting bij de middenmoot te behouden was een resultaat noodzakelijk voor EGVV. Kijkend naar de resultaten van vorig seizoen tegen Sportclub Deventer, een keer gelijk en een keer verloren, zou dit geen makkelijke wedstrijd worden.

Zoals vaker dit seizoen was het spelbeeld in de eerste helft duidelijk. EGVV zakte in en probeerde in de omschakeling tot kansen te komen. Sportclub Deventer had meer balbezit en probeerde door de solide verdediging van EGVV te komen. Dit spelbeeld zorgde er uiteindelijk voor dat beide ploegen in het eerste half uur bijna niet tot enige kansen kwamen. Aan de kant van EGVV was het Cas die tot de eerste echte kans van EGVV kwam. Hij werd achter de verdediging weg gestoken met een hoge bal die precies tussen Cas en de keeper van Sportclub Deventer kwam. Cas was net wat eerder en lobde de bal uit de lucht over de keeper heen. Het schot was helaas net niet goed genoeg waardoor deze langs de goal ging.

Na een half uur was het Sportclub Deventer dat de druk op EGVV toch verhoogde. Een vrije trap op de rand van de zestien werd op de lat geschoten. Kort hierna schoot een speler van Sportclub Deventer na een corner vanuit een onmogelijke hoek snoeihard tegen de paal. Na een aantal kleine kansjes van Sportclub Deventer gingen de heren rusten met 0-0.

In de tweede helft kwam EGVV na 2 minuten toch op achterstand. Na balverlies van EGVV op het middenveld werd de verdediging van EGVV er snel uit gecounterd en werd er goed afgerond door Sportclub Deventer, 0-1. EGVV probeerde direct wat terug te doen, maar was aan de bal niet goed genoeg om het de bezoekers uit Deventer lastig te maken. Na 65 minuten kwam Sportclub Deventer op 0-2. Na een voorzet werd er prima afgewerkt door de spits uit Deventer, 0-2.

Om toch nog een resultaat te behalen ging EGVV met een extra spits spelen. Dit pakte direct goed uit, want niet veel na de 0-2 wist Matthias de aansluitingstreffer te maken. Na een snelle counter en een goede assist van Jorn wist hij de bal in het net te leggen, 1-2. Niet veel later gooide Sportclub Deventer de wedstrijd toch in het slot. Na een klutsbal voor de goal van EGVV was het een speler van Sportclub Deventer die de bal achter Sven wist te schieten, 1-3. Even later werd het ook nog 1-4. De net ingevallen spits van Sportclub Deventer werd diep gestuurd en wist de bal vervolgens rustig in het doel te schieten, 1-4. Dit was tevens de eindstand.

Al met al was het geen goede wedstrijd van EGVV en zal het voetballend toch een stukje beter moeten. Dit zullen volgende week thuis tegen Terborg moeten laten zien. Zij staan een plek onder ons dus dit is een belangrijke wedstrijd voor EGVV. Tot volgende week!