Wedstrijdverslag EGVV - Helios

29 Nov 2022

Helios een maatje te groot

De hele week ging het er al over. Het sterke Helios komt op bezoek in Gelselaar. Ondanks het kracht verschil waren de mannen van Tom Hofman er van overtuigt dat ze een soort gelijke stunt als Saudi-Arabië of Japan konden uithalen. Ondanks de wat gehavende selectie was er deze week wel goed getraind. Allemaal klaar voor de zaterdagmiddag.

Om half 3 was het zo ver. Matthijs de pupil van de week gaf het goede voorbeeld en scoorde voorafgaand aan het de wedstrijd. EGVV had er zin in. Ze gaven hoge druk, omdat dat Helios dat niet zou verwachten. De eerste 10 minuten werden de duels ook gewonnen. Maar Helios liet EGVV even uitrazen en was niet onder de indruk. Na 10 minuten aankijken wisten de bezoekers uit Deventer wat de bedoeling van EGVV was en hadden ze het vermogen om zich aan te passen.

Helios voetbalde zich goed onder de druk uit en liet de bal snel van kant tot kant gaan. EGVV was hier niet tegen opgewassen en na een paar minuten had Helios het doel al gevonden. Het eerste schot werd nog gepakt, maar de rebound viel voor de voeten van de Helios middenvelder. Hij schoot het hoog in het doel, 0-1. Het goede positiespel, de rappe buitenspelers en de sterke spits van Helios maakten EGVV kansloos en al snel na de 0-1 liep de score op, 0-2, 0-3, 0-4 en 0-5. En net zoals op twitter, gaan we het nu niet meer hebben over de stand. Deze wordt aan na de wedstrijd wel vermeld.

Na rust was het Helios die wat terug zakte, gezien hun ruime voorsprong was dit voor hen ook niet erg. Dit leidde er wel toe dat EGVV weer wat beter in de wedstrijd kwam. Er lag wat meer ruimte op het middenveld om te voetballen en dat werd ook geprobeerd. Er kwamen zelfs wat kansjes uit. Maar dit alles mocht niet baten. Helios was gewoon een maatje te groot voor EGVV. Maar dat is ook niet gek gezien het feit dat Helios uit de zondag 3de klasse komt en EGVV uit de zondag 5de klasse.

Gelukkig had de scheids maling aan de instructies van de FIFA om minimaal 8 a 9 minuten blessuretijd toe te kennen. Want na 90 minuten kon de scheids het allemaal niet meer aan en floot hij af. Achteraf bleek de scheids ook te veel streepjes op zijn boekje te hebben gezet. Want hij voerde een 0-11 in, maar het was uiteindelijk 0-10 geworden. Maar ach, dat maakt bij zo’n wedstrijd ook niet meer uit.

Volgende week moeten de mannen uit Gelselaar richting Goor voor hun wedstrijd tegen GFC. Deze zijn een stukje minder goed, dus dat kan niet anders dan een lekker potje worden!