Wedstrijdverslag EGVV - FC Winterswijk

23 Nov 2022

Belangrijke overwinning van EGVV thuis tegen F.C. Winterswijk.

Naar de verlies partij van vorige week tegen Terborg moest EGVV zijn rug rechten tegen F.C Winterswijk, die 3 punten onder de groenhemden stonden. Dus je kan wel zeggen dat het een 6 punten wedstrijd was.

Met een nieuw wedstrijdplan voor ogen begon EGVV zeer sterk aan zijn wedstrijd. Door de hoge druk kwam F.C. Winterswijk in de problemen achterin en leidde dit in de 8e minuut tot een strafschop voor EGVV. Jorn die zelf de strafschop veroorzaakte mocht gaan proberen om van 11 meter EGVV op een 1-0 voorsprong te zetten. Helaas plukte de keeper de bal uit de kruising en bleef het 0-0 staan.

EGVV bleef doordrukken en daardoor kreeg het niet veel later een vrije trap aan de zijlijn. Douwe was er zeker van dat hij deze vrije trap moest nemen want hij had achterin al overlegd dat hij de bal op het hoofd van Jelle zou leggen. Door een perfecte uitvoering kopte Jelle de 1-0 binnen voor EGVV.

Het uithoudingsvermogen zag er goed uit bij EGVV waardoor ze bleven drukken op de verdediging van F.C. Winterswijk. Door een bal die tussen de keeper en verdediging viel kon Biense met zijn snelle korte pasjes sneller bij de bal dan de keeper F.C. Winterswijk. Dit zorgde ervoor dat de keeper wel wat klem had maar dit niet de bal was maar de enkel van Biense. Dit resulteerde in een volgende strafschop voor EGVV.

Dit keer kreeg Matthias de kans om te laten zien dat hij wel een penalty erin kan schieten. Met iets minder druk op de schouders als vorige week schoot hij de bal rustig in het hoekje. Dit zorgde ervoor dat EGVV op een 2-0 voorsprong kwam.

Na 30 minuten bleek dat het uithoudingsvermogen toch wat afnam van de groenhemden. Dit zorgde ervoor dat F.C. Winterswijk er beter uitkwam en kansen ging krijgen. Toch moesten we F.C. Winterswijk wel iets helpen, Jelle voelde zich daarvoor de aangewezen man. Door een hoge bal die richting de verdediging kwam dacht Jelle om de bal eens rustig naar de keeper te koppen. Toch had hij wat last van de lage zon waarbij hij de bal midden op zijn pet raakte. Hierdoor viel de bal tussen wal en schip en wist de spits van F.C. Winterswijk ertussen te kruipen en de bal binnen te schieten. Dit zorgde ervoor dat het in de 36e minuut 2-1 werd in Gelselaar. Tot de rust waren erover en weer nog kleine kansen die verder geen toelichting nodig hebben.

Met een 2-1 voorsprong gingen de mannen van T. Hofman de kleedkamer in om weer wat gevoel in de vingers te krijgen met een lekkere warme bak thee.

Met een positief gevoel en warme handen begonnen de mannen van EGVV aan de 2e helft. EGVV begon op dezelfde manier als hoe zij de wedstrijd begonnen met veel druk op de verdediging van F.C. Winterswijk. Toch wist F.C. Winterswijk zich 1 moment te ontdoen van de druk en kwam de spits van F.C. Winterswijk in de 16 meter van EGVV. Jelle vond dat hij F.C. Winterswijk nog niet voldoende had geholpen en legde de tegenstander van F.C. Winterswijk keurig met een Ippon op de rug. Nu kregen de heren van EGVV een voorbeeld te zien van de aanvoerder van F.C. Winterswijk hoe je een penalty moet nemen. Hij schoot hem keurig binnen en bracht daarmee de 2-2 op het scorebord.

Na de 2-2 zorgde EGVV ervoor dat ze de draad weer oppakte met z’n allen. Dit resulteerde in de 64e minuut tot de mooiste goal van de middag. Nadat F.C. Winterswijk een corner had genomen werd er een counter ingezet zoals die in het boekje staat beschreven. Douwe pikte de bal op en gaf deze mee aan Biense, Thomas was al vooruitgelopen en kreeg de bal mee van Biense waaruit Thomas vervolgens Jorn de hoek in stuurde en de bal perfect voor gaf waardoor Matthias er alleen nog maar tegen aan hoefde te lopen. Hierdoor kwam EGVV weer op een voorsprong te staan 3-2.

EGVV voelde dat het de wedstrijd in handen had alleen moesten ze er nog  voor zorgen dat ze marge verder uit zouden breiden voordat Jelle zich weer ging bedenken.

En toen gebeurde er iets moois, EGVV kreeg een corner in de 75e minuut. Het was aan Matthias de taak om de bal voor de goal te slingeren. En nu voel je hem al aankomen… degene die de 4-2 inkopte was…. ja ja ja het was Jelle. Een heerlijk moment om te laten zien dat Jelle het niet allemaal expres deed en EGVV de 3 winnende punten bezorgde door de wedstrijd in het slot te gooien.

In het laatste kwartier waren er nog genoeg kansen om de marge verder uit te breiden maar wil ik dit verslag op een mooie manier afsluiten.
EGVV weet thuis te winnen van F.C. Winterswijk en weet de 3 punten in Gelselaar te houden.

Volgende week is Helios aan de beurt om aan te treden op de prachtige mat in Gelselaar. Gelukkig heeft Helios afgelopen zaterdag al zijn goals al opgemaakt voor de maand November. Dus belooft het een spannende pot te worden.

Ik wil graag het publiek bedanken voor de support die jullie hebben geleverd in deze extreme omstandigheden en hoop jullie aankomende zaterdag weer te zien op de Benneker.