Wedstrijdverslag EGVV - FC RDC

05 Apr 2022

De strijd in de onderste regionen.

Zaterdag 2 april stond de wedstrijd tegen FC RDC uit Deventer op het programma.

Een wedstrijd waar punten gehaald konden worden, aangezien de mannen uit Deventer op dat moment de laatste plek bezet hielden. De uitwedstrijd werd destijds met 3-1 verloren, dus er viel nog wat goed te maken voor de mannen uit Gelselaar.

EGVV begon dan ook sterk aan de wedstrijd. Na ongeveer 3 minuten stond EGVV al met 1-0 voor. Matthias speelt de bal langs de man en zet een sprint in richting de achterlijn. Hier aangekomen zag hij Rik vrijstaan voor de goal. Na een balletje op maat, tikt rik de bal door de benen van de keeper.

EGVV drukte door en had RDC precies waar ze het hebben wilden. Er was hoge druk op de bal en RDC kwam nauwelijks aan het voetballen toe. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1 op 1 situatie van Matthias met de keeper. De keeper werd omspeelt, maar de bal was te hard om nog op goal te krijgen.

Vanaf ongeveer de 20e minuut ging het wat minder bij EGVV en kwam RDC meer in de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele kansen voor de mannen uit Deventer, maar een goal bleef uit. Tot zo’n 5-10 minuten voor de rust toen dan toch de 1-1 viel. Een goede actie van de linker kant van RDC en een gepaste voorzet zette de aanvaller alleen voor goal.

Lang bleef EGVV niet hangen in deze tegengoal, want een minuut later werd de 2-1 al gemaakt. Uit een ingooi krijgt Matthias de bal die vervolgens de bal over de verdediger heen tikt en gelijk voorzet. Daar stond onze spits Douwe scherp klaar en tikte de bal binnen.

Rust. Van beide kanten geen denderend goed voetbal, maar de voorsprong is er. Nu dit nog vast weten te houden en de punten zijn binnen.

Die voorsprong vasthouden ging echter wat minder goed dan gehoopt. De meeste supporters, wissels en coaches zaten nog niet eens of het was al 2-2. Geen goed begin van de 2e helft dus.

Na deze 2-2 bloedde de wedstrijd aardig dood. Van beide kanten was het voetbal niet goed en echte kansen bleven uit. We naderden het laatste kwartier van de wedstrijd. Na een ingooi kwam een aanvaller van RDC in een gevaarlijke positie met de bal. Twan wilde ingrijpen, maar de aanvaller van RDC liep hierdoor tegen de knie van de middenvelder aan en werd ten val gebracht, penalty!

De spelers van EGVV probeerden de penalty nemer nog af te lijden met de welbekende ‘trash talk’, maar dit lukte helaas niet. De keeper duikt de verkeerde kant op en de bal ligt in het netje, 2-3.

EGVV moet nu alles op alles zetten om niet te verliezen. RDC zakt in en EGVV zet de laatste 10/15 minuten een aanvalsoffensief in.
Het is inmiddels al de 90e minuut en de wedstrijd kan ieder moment afgelopen zijn. Maar daar is die dan toch… de gelijkmaker! Een perfecte voorzet van Thomas (en een inschattingsfout van de keeper) zorgen ervoor dat Jorrit de bal binnen kan tikken voor de 3-3.
EGVV had nog even hoop om de overwinning binnen te slepen maar RDC was de ploeg die nog het dichtste bij de 3 punten kwam in de extra tijd. Na een corner bleef de bal in de 16 hangen, Cas wilde deze weg werken maar schiet hem richting het eigen doel. Gelukkig voor EGVV stond Maik op de doellijn om deze weg te koppen. EGVV kwam met de schrik vrij en hierna was de wedstrijd ook gelijk ten einde.

De punten werden dus verdeelt op de Benneker na een spannende pot.

Volgende week (9 april) speelt EGVV uit tegen Almen. Hopelijk zien we jullie dan langs de lijn staan en nemen we de 3 punten mee naar Gelselaar!