Vroeg uit de veren voor DEC'10 E2

23 Nov 2014

De appeltaart van Koen, waar we donderdag na de training van hebben genoten

Zaterdag 22 november uit tegen FC Winterswijk E7, aanvang wedstrijd 8:30!!! Dinsdag krijgen de jongens al het verzoek om vrijdag op tijd naar bed te gaan. “Als iedereen fit en scherp is volgt hiervoor een kleine beloning en … valt er misschien nog wel een puntje te pakken. Winterswijk staat weliswaar 4 plaatsen boven ons, maar gezien alle uitslagen doen wij niet echt voor ze onder. En hoe geweldig! Iedereen is op tijd, fit en enthousiast als we om 7:30 uur (met sokken, scheenbeschermers en de voetbalschoenen al aan) vertrekken in drie propvolle auto’s. ’t Is dan wel mooi rustig op de weg.

FC Winterswijk heeft een mooie nieuwe accommodatie. Op internet was al te vinden in welke kleedkamer en op welk veld we moeten spelen.

Opdracht: “Nu hebben we al deze moeite gedaan. Op tijd naar bed, vroeg opgestaan en aangekleed en helemaal naar Winterwijk gereden. Maak er dan ook een succes van!!!” De jongens stralen het uit, ze hebben er zin in.

Na een goede warming-up van aanvoerder Luuk A. begint DEC ‘10 E2 erg scherp. Al in de 1e minuut een schot op de lat. In de 6e minuut trekt Lubs heel goed door over rechts en spits Sam kan binnen tikken. In de 9e minuut is Roy attent en schiet de 0 – 2 binnen. Winterswijk is overrompeld door ons felle begin. We krijgen nog meerdere kansen, helaas zonder resultaat. Dan gaat het iets meer gelijk op. Bjorn speelt weer een degelijke wedstrijd door niets weg te geven. Keeper Stephan moet meerdere keren flink aan de bak om zijn doel de 1e helft schoon te houden. En doet dat succesvol. In de 23e minuut een overtreding op Sam, zo’n 25 meter van het doel van onze tegenstander. Conner schiet ineens. Roy en Sam staan klaar voor de rebound. Maar de trap van Conner belandt, onhoudbaar voor de keeper, in de rechter kruising, 0 – 3. Manjefiek schot!

In de rust de complimenten voor de spelers. Terechte voorsprong door het felle spel en de geweldige inzet. ”De grootste fout die we nu kunnen maken, is denken dat we al gewonnen hebben. Gewoon weer volle bak!” In het enthousiasme bijna vergeten de Dextro uit te delen.

Koen mag de 2e helft keepen. Alweer overrompelen we onze tegenstander. In de 1e minuut een rush van Lubs over rechts. Hij schiet knap en Sam tikt de rebound binnen, 0 – 4. Dan wordt het moeilijker. Winterwijk dringt aan en scoort in de 5e minuut 1 – 4. Ons spel wordt onrustiger. We vechten voor alles wat we waard zijn. Maar er is geen systeem meer, ondanks de coachende woorden van Joke: “Rustig blijven jongens”. Bjorn raakt geblesseerd. Ook de 2 – 4 valt door onvoldoende terugkomen van de spelers. Stephan wordt in de ogen geprikt en moet naar de kant. Het spel ligt nu helemaal open. Koen duikt meerdere keren overtuigend op de bal. Kansen binnen 10 seconden aan beide zijden. Ook Conner moet na een val even wisselen. Het lijkt wel een loterij. Het is verschrikkelijk spannend. Maar het gaat (van beide kanten) allemaal zo gehaast dat geen enkele kans meer wordt benut. Tijdens de penalty’s laten we nog even zien dat we terecht hebben gewonnen. Bijna alle schoten belanden heel beheerst, onder in de hoek, in het netje.

Wat een geweldige wedstrijd. Geen uitblinkers vandaag. Maar als team, met z’n allen, erg hard gewerkt. Daar staan we met alle plezier om 6: 00 uur voor op, op onze vrije zaterdag. Voor de jongens van DEC ’10 E2 als beloning voor de inzet een zakje chips, terwijl de heerlijke appeltaart van donderdag nauwelijks uit de holle kies is verdwenen.