Vliegende start voor JO11-1 (Voorheen E1)

24 Aug 2016

Het seizoen is weer begonnen en we hebben er zin aan, en de jongens van ons team helemaal wel.

Voorafgaand aan de eerste training kwamen we op zaterdagmiddag bij elkaar zodat de jongens elkaar een beetje kunnen leren kennen, als ze dat al niet deden. En dan hebben wij, de leiders, de gezichten van de ouders die we nog niet kenden ook allemaal een keertje gezien. Handig als je langs de lijn staat. We mogen ons gelukkig prijzen dat ons team met 2 trainers (en een reserve trainer) en 2 leiders van start kan gaan, helaas hebben niet alle jeugdteams van DEC’10 het al rond voor komend seizoen.

De eerste bekerwedstrijd spelen we tegen Enter Vooruit, we staan zaterdag 20-8 al om 8.30 uur aldaar op het veld. De keeper, Gijs Landeweerd, al jaren keeper staat nu voor het eerst bij de E1 in de goal. Als achterspelers beginnen we met Koen van Egteren (3e jaars E) en Sven Riethorst, ook voor het eerst E speler. In het midden zoals vertrouwd Erik Alfing en als voorspelers starten we met Ruben v.d. Haar (2e jaars E) en Sem Bovenschutte (vanuit de F) en Mik v.d. Kooi is de spits, hij komt ook vanuit de F.

Niels Koeslag (2e jaars E) en Sem van Rooijen (2e jaars E) staan in het begin als wisselspelers bij Arjan.
Na het 1e fluitsignaal gaat we fanatiek van start, we zijn veel in balbezit maar toch kunnen we niet voorkomen dat in de 10e minuut Enter op voorsprong komt met 1-0.

Dat is blijkbaar voor de jongens het sein dat er echt gevoetbald mag worden want na 1 minuut komt de gelijkmaker al en dan krijgen ze vleugels, de ene na de andere goal wordt gemaakt, er wordt goed samengespeeld en de ruststand is maar liefst 1-6.
Na een dextro in de rust (ritueel overgenomen van Jan Temmink), en een kleine tactiekbespreking beginnen we aan de 2e helft.
Maar Enter Vooruit heeft natuurlijk ook opdrachten meegekregen van hun leiders en schieten na 2 minuten onze keeper al voorbij, 2-6 is het dan.

We zien dat de conditie van onze spelers dan toch nog niet op topniveau is, want de vermoeidheid slaat een beetje toe. Toch weten we nog 3 doelpunten te scoren en eindigen de wedstrijd met een klinkende overwinning, 3-9.
Dat smaakt naar meer, op naar de volgende wedstrijd op dinsdag 30-8 in Gelselaar.