Wedstrijdverslagen

Uitstekende competitiestart EGVV 2 (zat.)

21 Sep 2015

In tegenstelling tot de laatste weekenden was het vandaag heerlijk voetbalweer, met een lekker zonnetje ging het zaterdag team van Gelselaar op bezoek bij Ratti 2. Mooi op tijd vertrokken uit Gelselaar waren de spelers erg gemotiveerd om de matig tot redelijke oefenduels met een winst af te sluiten in de eerste competitie wedstrijd in het seizoen 2015/2016.

Het excuus van “het is geen weer om te voetballen” ging vandaag echt niet op. Dus moesten ze er tegenaan om de punten mee naar Gelster te nemen. Het eerste half uur was het Gelselaar dat wilde voetballen, met goed combinatievoetbal over de rechterkant. Aart Meutstege, de rechtsmidden van vandaag stoomde zoals altijd vaak op richting de achterlijn en kwam met prachtige voorzetten. Na een prachtige combinatie via de rechterkant tussen Aart en Therjon kwam de bal hoog voor richting Hans bij de tweede paal. Hans was er de hele middag dichtbij maar het lukte net niet, ook deze kopbal belande op de paal. De bal sprong terug richting de 5 meter, Brian was erg scherp en schoot de bal met links langs de keeper. Een terechte 0-1 voorsprong voor Gelselaar na ongeveer 15 minuten spelen. Het duurde tot de 20e minuut voordat Ratti echt gevaarlijk werd, maar gelukkig stond de verdediging van Gelselaar erg sterk vandaag. Peter stond strak op de gevaarlijkste man van Ratti, de linksbuiten die hierdoor een moeilijke wedstrijd had. Met Gerrit als laatste man kwam Ratti maar tot kleine kansjes die Elwin makkelijk kon oprapen. Eerste keeper Jari kon vandaag niet keepen door een schouderblessure. EGVV bleef druk zetten op eigen helft en kwam er vaak goed uit met mooie combinaties. De scherpte in de afwerking ontbrak nog, maar het publiek voelde dat een tweede goal slechts een kwestie van tijd was. EGVV kreeg veel vrij trappen ongeveer 15 meter buiten het 16 metergebied van Ratti. Na 30 minuten werd zo'n vrije trap vanaf links voorgegooid, Andre ging net onder de bal door waardoor Ronnie 1 op 1 kwam en de bal koelbloedig langs de keeper schoot. Na de 0-2 bleef Gelselaar druk zetten op de goal van Ratti. Op een voorzat vanaf rechts door Brian kopte Andre nog op de lat. Na de wedstrijd in een interview baalde hij van deze kans en vond dat hij deze raak moest koppen. Na een lange bal van andre dacht Brian nog voor rust 1-op-1 te komen maar hij werd van achter onderuit getikt, hij keek verbaast naar de scheidsrechter die de 100% penalty niet gaf..  Gelselaar 2 ging de rust in met een 0-2 voorsprong maar de spelers wisten dat ze de 3, misschien zelfs de 0-4 moesten scoren om de wedstrijd al vroeg te beslissen.

Na rust waren de rollen omgedraaid, Ratti was scherp en creëerde enkele grote kansen maar de verdediging van Gelselaar stond net als in de eerste helft nog steeds goed. Na een overtreding op 25 meter van de goal van Gelselaar ontstond er een kleine miscommunicatie met het opzetten van de muur. De bal ging dan ook tussen de twee mans muur door, Elwin kon de bal nog keren maar in de rebound was de spits van Ratti eerder bij de bal dan de verdedigers. Het was dan ook een koud kunstje om de 1-2 in de schieten. Gelselaar stond nu toch echt onder druk. Ratti had nog steeds veel kansen en het betere spel , maar Gelselaar kwam er toch nog een paar keer sterk uit en had de voorsprong misschien nog wel moeten vergroten. In de 55e minuut werd Andre gewisseld voor Paul, die de spitspositie overnam. 5 minuten na zijn inbreng kwam Brian door met nog 1 verdediger voor zich, hij zag Paul via rechts mee opkomen. Paul kreeg de bal en wilde deze in een keer inschieten, hij had misschien nog moeten aannemen want zijn schot was een prooi voor de keeper. Ook Andre had nog een grote kans, weer op aangeven van Brian maar hij gleed half weg en schoof de bal naast. Zo kreeg Ratti nog kansen op de 2-2 maar, uiteindelijk een terechte overwinning voor Gelselaar dat achterin goed stond en er voorin de komende wedstrijden meer moet inschieten.

Geschreven door: Brian Markerink