Sterke eerste helft is genoeg voor C1

19 Apr 2011

Na een prima overwinning op zaterdag mocht de C1 twee dagen later op maandag alweer aantreden tegen Hengelo C1D. De wedstrijd was eerder afgelast en kon deze maandag ingehaald worden. Op twee langdurige blessures na was de C1 compleet en gaf scheidsrechter Slotboom om 19.00 uur het startsein van de wedstrijd.

Zo snel als maandag was er dit seizoen nog niet gescoord door de C1. Na een aantal snelle balcontacten was het Maik die na een pass van Jordy al na 26 seconden het net liet bollen. Een betere start konden de jongens van de C1 zich niet wensen. Vervolgens was er veel balbezit voor de C1 maar Hengelo werd toch dreigend. De bal die via de kluts bij een middenvelder van Hengelo kwam werd binnen de 16 meter onhoudbaar in de hoek geschoten. Na 12 minuten voetballen alweer 1-1. Gelukkig liet de C1 het er niet bij zitten en zochten zij meteen weer de aanval. Een bal die via de rebound weer bij Stijn in de voeten kwam werd in de korte hoek ingeschoten. De 2-1 was het gevolg. In de 25e minuut volgde er een aanval over de rechterflank. De bal kwam via Jorn bij Maik uit die de bal over de keeper wist te stiften. Hiermee bracht hij de stand op 3-1. De stift die later volgde van Maik ging jammerlijk over. Een bal die in de kluts voor het doel kwam belande voor de voeten van Roy. Roy bedacht zich geen moment en schoot de bal laag en beheerst in het zo goed als lege doel. De C1 ging met een comfortabele 4-1 voorsprong de rust in.

Na rust was het devies om lekker verder te voetballen en zo mogelijk de score verder uit te breiden. Een tweede helft waarin de C1 weinig weg gaf en het af en toe nog een kans wist te creëren. Een aantal positiewisselingen aan de zijde van de C1 bracht wat onrust met zich mee. Hengelo wist hier ook van te profiteren. Zij brachten de score terug tot 4-2 in de 53e minuut. Toch hield de C1 vast aan de opstelling met positiewisselingen om zo toch eens jongens op een andere plek te laten functioneren. Na 70 minuten voetballen blies de scheidsrechter voor het laatst en kon de 4-2 score op het wedstrijdformulier ingevuld worden.

Aanstaande zaterdag, 23 april, speelt de C1 een uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde BWO C2G. De wedstrijd gaat om 13.00 uur van start in Hengelo.