Sterk collectief EGVV 2 (zondag) is niet te stoppen!

30 Nov 2015

Voorafgaand aan de wedstrijd Rietmolen 4- EGVV 2 zorgde de regen al voor flink wat commotie. Gaat het wel of niet door? Op kunstgras dan? Heeft Rietmolen andere wedstrijden eruit gegooid zodat het toch door kon gaan? Allerlei vragen en opmerkingen die in diverse App’s rondgingen aangezien er al menig wedstrijd in de regio afgelast was in verband met de regenval. Nee hoor! Rietmolen – EGVV 2 wordt gewoon om 10.00 uur gespeeld op een prima bespeelbare natuurgrasmat.

Ook Danny was de avond van te voren nog actief op de app. Blijkbaar iets te lang want toen wij om 9.30 uur aan de warming-up begonnen was hij nog nergens te bekennen. Een typisch momentje van verslapen door een avondje stappen was de uitleg. De opstelling: Friso; Frank, Gerard, Dinand, Jarno; Ronnie, Niels, Memmed; Walter, Martijn, Maik. Dennis, Raymon en Danny zaten op de bank. De geblesseerde Jelles wilde vandaag wel vlaggen en zo begonnen we aan de wedstrijd tegen de nr. 2 Rietmolen 4.

Het was meteen duidelijk dat met Rietmolen niet te sollen viel. Zij waren de ploeg met balbezit en kwamen op volle strijdkracht richting het doel van EGVV. Friso had na 2 minuten zijn eerste puike redding al te pakken. In de 4e minuut volgt er een hoekschop en de bal draait in op doel. Friso raakt hem nog met zijn vingertoppen maar te weinig om de inzet te keren. De bal vliegt er in één keer in en EGVV 2 staat niet voor de eerste keer dit seizoen op een vroege achterstand, 1-0. Er lijkt een veelbelovende aanval aan te komen na stevig doorzetten op het middenveld van Niels. Helaas is de pass na de verovering dusdanig zwak dat het geen problemen geeft voor Rietmolen. In de tussentijd golft het spel op en neer. Rietmolen heeft een rechterflank met veel bewegelijkheid. Gelukkig communiceren Memmed, Jarno en Maik goed door spelers over te nemen bij diepgang. Gerard en Dinand winnen hun duels in het centrum meestal glansrijk maar een foutje zit in een klein hoekje. Dinand en Frank proberen even op te bouwen maar brengen met een klein moment van onoplettendheid Friso in de moeilijkheden. Hij kan het tij nog keren. EGVV is op dit moment feller en er volgend diverse combinaties. Maik komt een aantal keer goed door over de linkerflank. In de 18e minuut levert dit ook rendement op voor EGVV 2. Maik zet voor, Martijn lost zijn schot en de bal komt via de rebound terecht bij Walter en een inlopende Ronnie. Ronnie schiet beheerst binnen en het is 1-1. EGVV zet hierna door. Friso redt nog een keer op een afstandschot en Maik wordt vervangen door Danny. Memmed heeft een mooie individuele actie in huis maar lijkt even wat besluiteloos. Iedereen roept al dat Memmed moet schieten maar hij loopt zich vast op het centrale duo van Rietmolen. Een minuut later komt de bal op zo’n 25 meter schuin voor het doel in de voeten van Niels terecht. Waar Martijn al gezien had dat de keeper regelmatig ver voor het doel stond maar jammerlijk faalde in de afronding dacht Niels nu hetzelfde. Een prachtige uithaal ging perfect over de keeper in de lange hoek. De vreugde is dan ook groot als EGVV na 36 minuten voor het eerst op voorsprong komt deze morgen. Rietmolen is de eerste helft vooral dreigend via enkele hoekschoppen. EGVV gaat na een uiteindelijk sterke eerste helft de kleedkamer in.

Dennis en Raymon zijn al binnen de lijnen verschenen en na 55 minuten gaat Gerard van het veld en neemt Frank zijn positie in. Na een uur voetballen speelt Raymon zichzelf goed vrij maar weet hij het netje niet te laten bollen. 5 minuten later verovert Walter na goed doorzetten de bal op het middenveld. De pass op Niels is nauwkeurig die hierop volgende Martijn weet te bereiken in de spits. Aannemen, draaien en met RECHTS in de hoek plaatsen, 1-3! 2 minuten later pakt Raymon de bal op en stuurt hij Danny weg. Waar eigenlijk al we de hele morgen bleek dat Danny nog niet helemaal scherp is bevestigde hij dit nu ook. 1 op 1 met de keeper schiet hij de bal tegen hem aan. Dit terwijl dit de afgelopen weken eigenlijk een garantie voor succes was bij Danny. In de 69e minuut schiet Niels een afgevallen hoekschop met zijn chocoladebeen op goal. Er volgt een nieuwe hoekschop.

De minuten van Martijn: in de 70e minuut is het Martijn die inloopt en de bal van zo’n 8 meter  snoeihard op de deklat kopt. In de 76e minuut is het rommelig voor het EGVV doel. Diverse reddingen in 1 actie en uiteindelijk kan de linksbuiten op goal schieten. Helaas voor hem staat Martijn daar op de doellijn om de bal weg te trappen. In de 78e minuut veroverd Martijn de bal en kan hij afronden, 1-4. Hierna mist hij ook nog een grote kans op de score uit te breiden.

Verder met de wedstrijd: EGVV blijft sterk verdedigen en geeft de aanvallers weinig ruimte om op Friso af te gaan. Dit lijdt tot de nodige frustratie bij de spelers van Rietmolen en Jarno moet het dan ook even ontgelden. Raymon krijgt ook nog een grote kans op de score uit te breiden maar is net als Martijn niet nauwkeurig genoeg. Na 90 minuten fluit de goed fluitende scheidsrechter af en viert EGVV 2 de dikverdiende 1-4 overwinning!

Al met al gestreden als collectief en een mooi resultaat behaald op de, zoals wij het hoorden, wat gelukkige nr. 2 van de competitie Rietmolen 4. Zondag 6 december spelen we om 10.00 uur uit in Rekken tegen Rekken 4. Komt allen!